www.wimjongman.nl

(homepagina)

De giftige tentakels van Teheran

Door Elhanan ben-Avraham - 7 januari 2020

( )

>Bron: Tekening van Elhanan

De tentakels van Perzië sluipen naar buiten om de islamitische Jihad naar het Midden-Oosten en daarbuiten te exporteren. Sinds de fundamentalistische moslimovername door Khomeini in 1979 is Iran het epicentrum van hun zelfverklaarde islamitische revolutie, tot ontzetting van een groot deel van de bevolking en andere Arabische staten. Vanuit Teheran via hun gewapende volmachten heeft die revolutie gezworen de plaag van de sjiitische islam niet alleen in het Midden-Oosten te vestigen, maar in de hele wereld, op welke manier dan ook. Door de wapens van angst heeft Iran elke hoop op vrijheid in Irak verstikt nadat die onfortuinlijke natie werd gedestabiliseerd door de onverstandige Amerikaanse campagne daar. En sinds die oorlog, waarbij de poging om daar een vorm van democratie tot stand te brengen op het spel stond, hebben de vorige Amerikaanse verzoeningsgezinden zich teruggetrokken, waardoor de regio die door Amerikaans bloed was geteisterd, weer in handen van de islamisten kwam. Nu hebben de Iraanse tentakels zich met weinig weerstand via Irak verspreid naar Syrië en naar Libanon, waarbij ze voet aan de grond proberen te krijgen aan de grenzen van Israël,waarvan het heeft gezworen het te vernietigen.

Maar Israël heeft geleerd van de geschiedenis, en wijst die dreigementen van vernietiging niet lichtvaardig af door het regelmatig horen van "Dood aan Israël, dood aan Amerika". In een reeks razzia's heeft de joodse staat de aanwezigheid van Iran in de buurt van haar grens met Syrië geëlimineerd of sterk verminderd. En nu zijn die kruipende tentakels scherp afgestoken door de nieuwe Amerikaanse president, die ook uit de geschiedenis begrijpt dat verzoenen het kwaad niet zal inperken, en nu een van Irans meest wrede tentakels, dat zijn nest in Bagdad aan het bouwen was, heeft afgesneden.

In de Bijbel speelt Perzië een centrale rol in de gebeurtenissen van de laatste dagen. De profeet Daniël beschrijft een tijd waarin Israël opnieuw wordt samengebracht in haar voormalige landgoed het Heilige Land en de prins van Perzië een poging zal doen haar te vernietigen, zoals de profeten Ezechiël en Zacharias beschrijven een coalitie met Perzië tegen het land Israël, waar de waakzame strijdvogels - de F-16 en F-35 - overheen vliegen voor haar bescherming. Want het motto en de toast van het Joodse volk is, in schril contrast, "L'chaim!" (op het Leven!).

Elhanan ben-Avraham, geboren in 1945, is een professioneel kunstenaar, dichter, schrijver en vader van twee kinderen, grootvader van vier kleinkinderen, die sinds 1979 in Israël woont. Hij heeft gediend in de IDF, gaf internationaal les in de Bijbel, publiceerde vijf geïllustreerde gedichtenbundels, schilderde twee grote Bijbelse muurschilderingen in openbare gebouwen in Jeruzalem, en produceerde onlangs THE JERUSALEM ILLUSTRATED BIBLE, naast vele andere werken. Hij en zijn vrouw wonen in een rustig dorp in de bergen van Juda.

Bron: The Toxic Tentacles of Tehran » Kehila News Israel