www.wimjongman.nl

(homepagina)

Zit Soros achter de oorlog tegen hydroxychloroquine?

Door Adam Eliyahu Berkowitz - 24 mei 2020

 Aan beide oevers van de stroom groeien allerlei soorten bomen voor voedsel. Hun bladeren zullen niet verwelken en hun vruchten zullen niet mislukken; ze zullen elke maand nieuwe vruchten voortbrengen, omdat het water voor hen uit de Tempel stroomt. Hun vrucht zal dienen voor voedsel en hun bladeren voor genezing." Ezechiël 47:12 (De Israëlische Bijbel™)

( )

George Soros, oprichter en voorzitter van de Open Society Foundation houdt een toespraak tijdens het Economisch Forum in Brussel in België op 1 juni 2017 (Foto door nicolaeur1 is licensed onder CC0 1.0).

Hoewel er veel levens op het spel staan, is de reactie op de coronaviruspandemie sterk gepolitiseerd. Een beetje onderzoek naar de afzonderlijke elementen laat enkele verontrustende verbanden zien, wat erop wijst dat de mediaoorlog tegen hydroxychloroquine door enkele snode krachten kan worden gesteund.

REMDESIVIR VERSUS HYDROXYCHLOROQUINE TIJDLIJN

Op 19 maart kondigde president Trump aan dat de FDA de goedkeuring van onbewezen coronavirusbehandelingen, waaronder hydroxychloroquine, zou versnellen. Twee maanden later, na veel verhit debat en een mediaoorlog over het geneesmiddel, kondigde Trump aan dat hij hydroxychloroquine als voorbehoedend middel nam.

Een week na Trumps hydroxychloroquine-claim gaf de Food and Drug Administration (FDA) een Emergency Use Authorization (EUA) af voor het noodgebruik van remdesivir voor de behandeling van COVID-19 patiënten. Remdesivir wordt momenteel getest als de enige specifieke behandeling voor COVID-19, en is goedgekeurd voor gebruik in noodgevallen in de VS en voor gebruik in Japan voor mensen met ernstige symptomen.

Remdesivir werd oorspronkelijk gecreëerd en ontwikkeld door Gilead Sciences in 2009. Oorspronkelijk bedoeld als een behandeling voor hepatitis C waarvoor het niet succesvol was, werd remdesivir later bestudeerd als een mogelijke behandeling voor de ziekte van het ebolavirus. In januari 2020 begon Gilead met laboratoriumtests van remdesivir voor de behandeling van COVID-19.

Op 21 januari heeft het Wuhan Instituut voor Virologie een Chinees "gebruikspatent" aangevraagd voor de behandeling van COVID-19. Op dat moment was er nog geen onderzoek gepubliceerd waaruit bleek dat remdesivir effectief was. Toch werd het middel al ingezet voor klinische proeven in Wuhan en elders in China.

Op 21 januari, dezelfde dag dat het Wuhan Instituut voor Virologie, onderdeel van de China Academy of Sciences, een aanvraag indiende voor het "gebruikspatent" remdesivir, zou de Chinese president een telefoontje hebben gepleegd naar de directeur van de WHO, en hem onder druk hebben gezet om het uitroepen van het coronavirus tot pandemie uit te stellen.

REMDESIVIR: CHINEES OF AMERIKAANS?

In de vergunning van de FDA staat dat de distributie van remdesivir zal worden gecontroleerd door de regering van de Verenigde Staten (VS). Inderdaad, Gilead noemt haar hoofdkwartier als zijnde gevestigd in Foster City, Californië, maar het heeft ook een filiaal in Shanghai en kondigde aan dat het samenwerkt met de Chinese gezondheidsautoriteiten in de klinische proeven van remdesivir.

WUXI Pharmatech is ontstaan uit de combinatie van het Chinese WuXi PharmaTech en de Amerikaanse AppTec Laboratory Services, die centra hadden in Minnesota, Pennsylvania en Georgia.

DE SOROS-GELDVERBINDING

Uit documenten van de Securities and Exchange Commission in 2011 blijkt dat Soros Fund Management LLC zwaar heeft geïnvesteerd in WUXI Pharmatech Caymen, Inc., een farmaceutisch en biotechnologisch bedrijf. In 2012 opende WuXi AppTec een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Wuhan. In 2015 heeft Wuxi samen met Gilead Scinces een specifieke analytische en stabiliteitstestfaciliteit opgezet in Shanghai.

WuXi AppTec exploiteert 15 locaties in de VS, Europa en het Midden-Oosten. Een jaar voordat Soros in het bedrijf investeerde, kondigden ze plannen aan om een 100 miljoen dollar kostend onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Wuhan te bouwen. Het centrum werd een jaar na de investering van Soros geopend, het Wuhan-lab.

In 2012 investeerde het management van Soros ook in Gilead Sciences, hoewel de omvang van die investering niet bekend is.

SOROS SUPER PAC VALT DE PRO-HYDROXYCHLOROQUINE TRUMP AAN

Vorige maand meldde het Washington Free Beacon dat Priorities USA Action, de grootste super PAC [Political Action Committee] van de Democratische Partij, tientallen miljoenen zal uitgeven aan advertenties waarin Trump wordt bekritiseerd vanwege zijn reactie op de pandemie van het coronavirus. Volgens het rapport ontving Priorities USA Action op 21 februari $3 miljoen aan bijdragen van de politieke organisatie van Soros. De donatie van Soros is goed voor 77 procent van de $3,9 miljoen die Priorities USA Action vorige maand meldde te hebben ontvangen.

Andere Democratische politieke fondsen, verbonden aan de voorzitter van het Huis Nancy Pelosi, voormalig Minister Hillary Clinton, en Democratische presidentskandidaat Joe Biden, volgen het voorbeeld en investeren zwaar in de politisering van de pandemie.

WAAROM REMDESIVIR EN NIET HYDROXYCHLOROQUINE?

Geen van beide geneesmiddelen is grondig getest, hoewel er een significant verschil is tussen beide. Remdesivir wordt intraveneus [infuus in de ader] toegediend voor 5-10 dagen. Gilead is eigenaar van het patent en hoewel ze hun verwachte prijs voor het medicijn niet hebben aangekondigd, wordt geschat dat ze tussen de $ 390 en $ 4000 zullen vragen voor een volledige kuur van het medicijn.

Hydroxychloroquine is in 1955 goedgekeurd voor medisch gebruik in de Verenigde Staten en heeft geen exclusieve octrooien. Als zodanig kost het ongeveer 60 cent per pil.

Bron: Is Soros Behind the War on Hydroxychloroquine? -