www.wimjongman.nl

(homepagina)

Tekenen der tijden

Door Hal Lindsey - 3 juni 2020

( )

Dit jaar heeft de planeet aarde een koers uitgezet door Matteüs 24 - het beroemde hoofdstuk waar Jezus voor Zijn discipelen een aantal tekenen heeft uitgestippeld om naar te kijken als de tijd van Zijn terugkeer nadert.

Het meest voor de hand liggende teken op dit moment is de "pest". COVID-19 heeft het leven van mensen over de hele wereld gedomineerd. Maar het is niet alleen gekomen. De Daily Star van Londen rapporteerde onlangs over een "Apocalyptische zwerm dodelijke mutante teken" die Rusland zijn binnengedrongen. En enorme sprinkhanenzwermen verwoesten nog steeds delen van Afrika en Azië. De wereld vecht bijna overal tegen de pest.

En als je denkt dat de huidige pandemie slecht is, kijk dan uit. Shi Zhengli is de adjunct-directeur van het Wuhan Instituut voor Virologie en een van 's werelds meest vooraanstaande wetenschappers gespecialiseerd in virale transmissies van vleermuizen. Ze zei dat de huidige coronavirus-pandemie "slechts het topje van de ijsberg" is.

Jezus sprak ook over "wetteloosheid". We hebben de laatste dagen overal op televisie wetteloosheid gezien. Het begon met de wetteloosheid van vier wetshandhavers. Toen protesteerden sommigen tegen die wetteloosheid van hen. Ze plunderden, brandden en verwondden en vermoordden zelfs politieagenten die niets te maken hadden met de dood van George Floyd.

Zoals Jezus voorspelde, zijn dit ook dagen van ongekende "misleiding". Technologie heeft ons meer manieren dan ooit tevoren gegeven om te communiceren. Je telefoon is een tv-studio en een wereldwijde zender, verpakt in iets dat klein genoeg is om in je zak te stoppen. En met elke nieuwe manier van communiceren komt er een nieuwe kans op bedrog. Ik heb het niet over incidentele fouten die eerlijke journalisten af en toe maken. Ik heb het over flagrante leugens die bedoeld zijn om te bedriegen en te misleiden. En het is overal.

Ik zou kunnen spreken over oorlogen en geruchten over oorlogen, aardbevingen, vervolging en andere dingen die Jezus ons heeft verteld. Maar in de huidige onrust wil ik me concentreren op een zin uit Matteüs 24:7 - "Volk zal opstaan tegen volk". Het woord vertaald met "volk" is het Griekse woord "etnos". De Engelse afleiding is 'etnisch'. Rassenvooroordelen en verdeeldheid zijn een directe invulling van deze profetie.

De gebeurtenissen uit Mattheüs 24 die ik heb beschreven, zijn moeilijk om aan te zien. Maar het is belangrijk om te beseffen dat de Heer ons er tweeduizend jaar van tevoren over heeft verteld. Hij vergeleek de wereld van deze tijd met een vrouw die door barensnood gaat. Geboorteweeën volgen een patroon. Ze nemen toe in frequentie en intensiteit tot het moment van de geboorte. Dat is wat er nu gebeurt.

We kijken er naar uit dat de Heer ons uit deze wereld redt (zie 1 Thessalonicenzen 4:16-18). In de tussentijd zullen we hartverscheurende dingen zien. We kunnen de mensen het beste helpen door het evangelie op alle mogelijke manieren te delen. En terwijl we hier zijn, denk dan aan de kracht van het gebed. 1 Timoteüs 2:2 geeft ons een verbazingwekkend motief om te bidden voor hen die gezaghebbend zijn - "dat we een rustig en stil leven mogen leiden in alle godsvrucht en waardigheid".

Dit is niet de tijd voor bedeesdheid of angst, maar voor liefde, wijsheid, werk en gebed.

Bron: The Hal Lindsey Report | Hal Lindsey