www.wimjongman.nl

(homepagina)


Terugblik op 2020

Door Hal Lindsey - december 2020

()

Het was een van die jaren waarin Bijbelse profetie meer bleek te zijn dan een theoretisch begrip van de woorden van de profeten. Het was echt en diep. Je kon het voelen en proeven. De wereld verschoof naar de heerschappij van de antichrist toe en naar de verschrikkingen van de verdrukking. Maar we konden ook het Licht van de wereld steeds dichterbij zien komen. De tekenen van onze tijd wijzen op een kortstondige heerschappij voor de antichrist en dan een eeuwige heerschappij voor de Heer der Heren en Koning der Koningen.

Duidelijker dan ooit zien we het profetische scenario zich voor onze ogen ontvouwen. Jezus komt spoedig!

De Bijbel leert ons dat de wereld donkerder zal worden naarmate de komst van de Heer dichterbij komt, vooral na de opname. Zelfs degenen die opgenomen zullen worden, zullen meer moeilijkheden ondervinden voordat het gebeurt. Vergeet in deze angstige tijden nooit wat Jezus in Matteüs 28:20 heeft gezegd: "Zie, ik ben altijd bij je, zelfs tot het einde van de tijd."

Dus, als we naar de duisternis van de tijd kijken, vergeet dan niet om je ogen op het Licht van de wereld te richten.

Een vreselijke wanhoop is over een groot deel van de planeet aarde gevallen. In oktober 2020 waren er 2153 zelfmoorden in Japan. Dat resulteerde in meer doden in een maand dan alle Japanners die van februari tot oktober aan Covid waren gestorven. Nog vóór Covid was er een wereldwijde toename van zelfmoorden, vooral in de geïndustrialiseerde landen. Die aantallen zijn in 2020 geëxplodeerd en vormen het topje van de ijsberg. Miljarden mensen leven nu in stille moedeloosheid.

Een van de redenen is de financiële uitzichtloosheid. Stel je voor dat je het grootste deel van je leven besteedt hebt aan het opbouwen van een bedrijf, alleen maar om dat bedrijf te zien inzakken vanwege de beperkingen van de overheid. Het is op zijn zachtst gezegd deprimerend. Als je in dienst bent van een bedrijf dat gesloten is, begrijp je ook de economische wanhoop. We zullen echter geen officiële cijfers hebben gedurende lange tijd, maar een studie van Yelp vond dat meer dan 160.000 bedrijven sloten tussen april en september 2020. En na september werd het nog erger.

De beperkingen van Covid zijn zeer winstgevend geweest voor online retailers. Scott Kelliher, Head of Brand Ads & Partnerships bij eBay, zei: "We zagen dat de consumenten hun online koopgedrag onmiddellijk veranderden en dat ongeveer 75% van onze consumenten op eBay meer artikelen online kochten". Misschien nog wel belangrijker was dat hij zei: "Bijna 85% van hen is van plan om dit nieuwe hogere niveau van e-commerce aan te houden... voor de nabije toekomst."

Die verschuiving valt samen met de globalisering van de handel en de verschuiving van contant geld. Profetiedocenten voorspellen al jaren een cashloze samenleving. Toch verwachtten de meesten van ons niet dat het deels veroorzaakt zou worden door mensen die bang zijn dat ze een ziekte zullen krijgen van hun geld. Een artikel in november in "Geld onder 30" zei: "Er zijn krachten in het spel die uiteindelijk kunnen leiden tot een cashless samenleving" - iets waar het artikel reikhalzend naar leek uit te zien.

De pandemie heeft het onderwijs op grote en waarschijnlijk blijvende wijze geschaad. Over de hele wereld nam de afhankelijkheid van mensen van de overheid voor het levensonderhoud toe. Het gaf ons onze eerste blik in een lange tijd van het doden van de ouderen in het voordeel van de jongeren en de volgzamen. Het destabiliseerde de wereldeconomie op een manier die gemakkelijk kan leiden tot mondiaal bestuur en totalitair bestuur.

In 2020 zagen we duidelijker dan ooit het einde van de journalistiek en het begin van een nieuw tijdperk van propaganda.

Het was een ruw jaar. Jezus waarschuwde dat de wereld vlak voor Zijn terugkeer zou zijn als een vrouw die geboorteweeën ondergaat. Na een zware samentrekking krijgt de vrouw in de weeën wat uitstel. 2021 kan zo'n rust zijn. Ik weet het niet, maar ik weet wel dat de weeën sterker worden en dichter op elkaar komen - terwijl de rustperiode korter wordt.

Maar wanhoop niet. Kijk omhoog! Zelfs in tijden van verwarring op aarde blijft God soeverein.

Bron: The Hal Lindsey Report | Hal Lindsey