www.wimjongman.nl

(homepagina)

De terugkeer van radicale islamitische terreur

Door Hal Lindsey - 6 november 2020

Op 2 september werden 14 personen berecht, beschuldigd van moord op 12 mensen tijdens een terroristische aanslag in 2015 in Parijs. De aanval kwam als reactie op cartoonbeelden van Mohammed gepubliceerd in het Franse satirische tijdschrift, Charlie Hebdo.

In Frankrijk heeft het proces opnieuw belangstelling gewekt voor de manier waarop een seculiere samenleving moet reageren op de eisen van moslims dat iedereen gebonden is aan bepaalde delen van de islamitische wet. Medio oktober leidde een leraar van een middelbare school in Parijs zijn klas in een discussie over de cartoons en de seculiere regering. Hij kreeg aandacht in de pers toen Moslimouders op school een officiële klacht indienden. Een paar dagen later onthoofde een radicale islamitische terrorist de leraar.

Op 28 oktober gaf ISIS een video uit waarin wordt opgeroepen tot meer aanvallen op Frankrijk. De volgende dag vielen terroristen een kerk in Nice aan. Ze doodden er drie mensen, één door onthoofding. Sommige ervaren politieagenten beschreven het als het ergste wat ze ooit hadden gezien in het werk.

Op 2 november vielen radicale islamitische terroristen aan in Wenen, in Oostenrijk. Ze hebben er daar minstens vier gedood en nog veel meer gewonden achtergelaten. De politie schoot en doodde een van de schutters. Hij was eerder veroordeeld wegens terrorisme, nadat hij zich bij ISIS wilde aansluiten. In december werd hij vervroegd vrijgelaten. De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz vertelde de Wall Street Journal: "Hij was een toegewijde islamitische terrorist die trouw had gezworen aan de Islamitische Staat terreurorganisatie."

Terwijl ik dit schrijf, is hij de enige terrorist die gevangengenomen is, maar er hebben er nog veel meer geholpen. De eerste rapporten noemden het incident een gecoördineerde aanval die gelijktijdig werd uitgevoerd op zes verschillende locaties, waaronder een voor een Joodse synagoge. Veel terroristen hadden geweren.

Zoals veel van landen van Europa stond Oostenrijk op het punt om terug te keren naar een landelijke covid-19-lockdown. Het was een prachtige nacht, en grote aantallen mensen waren op straat aan het genieten van een laatste avond, uit met vrienden. Aan het begin van de aanval zochten mensen in het centrum van Wenen onderdak in bars en restaurants. Een paar uur later begon de politie die mensen in veiligheid te brengen.

Het was een nacht van gruwelijke gebeurtenissen en beelden. Eén video toonde dat een schutter die een man met een lang pistool neerschoot, en dan terugkwam naar zijn slachtoffer om nog twee keer op hem te schieten met een pistool van dichtbij.

Er zal meer bekend zijn over de omvang van deze aanval in de komende dagen. Maar dit weten we wel. De islamitische terreur is niet verdwenen. Ik heb alleen de aanslagen in Europa genoemd, maar we hebben ook een nieuwe golf van terrorisme in het Midden-Oosten gezien.

De wereld is in een ongekende toestand. Geweld en haat worden versterkt door verbazingwekkende nieuwe technologieën. Haat lijkt zijn dag te vieren. Maar vertrouw op God. In Romeinen 15:13 bad Paulus: "Moge de God van de hoop u vullen met alle vreugde en vrede in het geloof, zodat u in hoop zult overvloeien door de kracht van de Heilige Geest."

Laten we dat gebed bidden voor elkaar. God is nog steeds de God van hoop. Hij vervult ons nog steeds met "alle vreugde en vrede. Laten we overvloedig zijn in hopen door de kracht van de Heilige Geest."

Bron: The Hal Lindsey Report | Hal Lindsey