www.wimjongman.nl

(homepagina)

PROFETISCHE RODE ALARMLICHTEN AAN !! - Trump presenteert vandaag het Vredesplan aan de Israëlische leiders

Gary - 27 januari 2020

WASHINGTON - President Trump heeft zojuist de belangrijkste details van de "Deal of the Century" onthuld aan Premier Benjamin Netanyahu. Ongeveer een uur later zal hij het plan onthullen aan oppositiekandidaat Benny Gantz. Het Witte Huis zal zwijgen voor het publiek tot er een instap is van beide kandidaten. Ervan uitgaande dat de briefings gaan zoals gepland binnen de komende twee uur, en beide kandidaten akkoord gaan met de deal, zal er morgen een gezamenlijke persconferentie zijn tussen Trump en Netanyahu waarbij enkele details aan het publiek worden onthuld.

Wat de deal ook is, het is schokkend om te denken dat er misschien al een instap is van één kant. Dat onderscheidt deze overeenkomst van alles wat er eerder is gebeurd. Van alles wat we er tot nu toe over gehoord hebben... het zal zeer voordelig zijn voor Israël (in ieder geval oppervlakkig), dus hoe krijgen ze de Palestijnse Autoriteit zover dat ze het ermee eens zijn? In de manier waarop Trump handelt, maakt het misschien helemaal niet uit: Israël heeft de kaarten in handen en technisch gezien bestaat er geen "Palestijnse staat". Bovendien is er de afgelopen jaren een historische afkoeling geweest in de betrekkingen tussen Israël en de belangrijkste Arabische landen. Het kan zijn dat de soennitische as klaar is om de kwestie te laten rusten door in te stemmen met het plan van Trump. Ik stel me voor dat het plan zoiets als dit zou kunnen gaan:

1. De tweestatenoplossing is niet langer werkbaar vanwege de reeds langdurig bestaande Joodse nederzettingen in Judea en Samaria en de veiligheidsbehoeften van Israël in de Jordaanvallei.

2. De Palestijnse Autoriteit + Hamas zijn nooit partners voor de vrede geweest.

3. Daarom is de nieuwe regeling een Amerikaans fiat. Met andere woorden: "Dit is precies zoals het gaat worden." Als de Palestijnen een staat willen, dan moeten ze de overeenkomst accepteren en hun Joodse staatspartner erkennen. Als ze het niet accepteren, dan krijgen ze nooit een staat. "Ik maak een deal die je niet kunt weigeren."

Volgens Israëls DEBKAfile:

De "dramatische gebeurtenis", die onder nauwlettend toezicht wordt gehouden, lijkt een doorbraak te zijn in de Israëlisch-Arabische banden, die tijdens het bezoek van Premier Binyamin Netanyahu aan het Witte Huis deze week zal worden onthuld. Zelfs de dichtstbijzijnde helpers van president Donald Trump en Netanyahu kennen het geheim niet, hoewel de Israëlische leider zei voordat hij wegvloog: "Er gebeuren zeer dramatische dingen".

De bronnen van DEBKAfile citeerden bronnen van het Witte Huis als commentaar op zondag 26 januari, dat ze zich geen blackout herinneren die zo duister is als deze. Maandag komen de Israëlische Blauw-Wit partijleider Benny Ganz en de Premier in Washington aan voor briefings door de president over zijn "Deal of the Century" - een blauwdruk voor een Israëlisch-Palestijns vredesakkoord.

Die bronnen schrijven de diepe stilte toe aan twee overwegingen:

1. Voorbarige onthulling zou de mysterieuze stap kunnen torpederen.

2. De Arabische heersers die bij de stappen betrokken waren, kunnen zich op het laatste moment terugtrekken.

Twee ongewone voorvallen geven aan dat er iets ongewoons aan de hand is. Tegen zondagavond, nadat er gedetailleerde lekken uit het Trump-vredesplan in de media verschenen, gaf geen enkele Arabische heerser nog commentaar, zelfs niet om de critici het zwijgen op te leggen.

Overdag ondertekende Minister van Binnenlandse Zaken Arye Deri een richtlijn die Israëlische burgers voor het eerst toestaat naar Saoedi-Arabië te reizen. De richtlijn verwees naar zakenlieden en investeerders. Tot nu toe reisden alleen Israëlische moslims legaal naar het koninkrijk voor de hajj naar Mekka. De Israëlische minister zou deze richtlijn niet hebben ondertekend zonder de verzekering van Saudische goedkeuring.

Bovendien stond Netanyahu volledig achter het besluit van president Trump om zijn politieke rivaal Gantz uit te nodigen voor een aparte bijeenkomst in het Witte Huis op maandag. Dit scenario kan ook inhouden dat de President aan Gantz vraagt om zijn terugkeer naar huis uit te stellen en te blijven om deel te nemen aan de "historische gebeurtenis" wanneer deze zich ontvouwt. De oppositieleider kon deze uitnodiging nauwelijks weigeren, hoewel het hem zou weerhouden om het Knesset-debat op dinsdag bij te wonen, dat op zijn initiatief werd gevraagd om Netanyahu parlementaire immuniteit te ontzeggen voor vervolging in de omkopingszaken tegen hem.

Bron: PROPHETIC RED ALERT: Trump Presenting Peace Plan To Israeli Leaders Today - UNSEALED - World News | Christian News | Prophecy Updates