www.wimjongman.nl

(homepagina)


Het is tijd voor alle gelovigen om het profetisch ontsnappen te ruilen voor het wonderbaarlijke

Door Eric Tokajer - 23 december 2020

Dit jaar heb ik veel tijd besteed aan het bestuderen van en het nadenken over de wonderen die in de Bijbel plaatsvonden en over hen aan wie G-D vroeger die wonderen bracht. Zoals het met de meeste mensen is, lijkt mij dit jaar veel moeilijker dan mijn vorige jaren.

We hebben te maken gehad met een wereldwijde pandemie, politieke onrust, rellen en protest in onze straten, economische rampspoed en onzekerheid. In tijden als deze, wanneer we om ons heen kijken en zien dat de situatie om ons heen buiten onze controle ligt of buiten ons vermogen om te herstellen, zoeken de meeste mensen van het geloof, zoals ikzelf, naar antwoorden in G-D's Woord. Dus, terwijl sommigen van mijn vrienden profeteerden over hoe G-D ons tijdens deze moeilijke dagen zou beschermen en behouden, profeteerden andere vrienden over politieke overwinningen of politieke onheil met betrekking tot de ene of de andere kandidaat. Ik deed mijn best om mijn aandacht te richten op het lezen van de Bijbel en het vertellen van degenen die zouden luisteren dat G-D nog steeds de controle had. Ik probeerde de mensen er voortdurend aan te herinneren dat het antwoord voor elke situatie in de Bijbel staat geschreven als we gewoon zouden luisteren naar Zijn nog kleine stem die in die pagina's geschreven staat in plaats van te luisteren naar de stemmen die vanaf het internet schreeuwen.

Toen ik deze wonderen bestudeerde, kwam ik tot twee onmiskenbare conclusies.

De eerste is: G-D gebruikte mensen om elk verlossend wonder te brengen dat we in de Bijbel lezen . Dit betekent dat het de perfecte wil van G-D was om zijn volmaaktheid te combineren met onze onvolmaaktheid, aangedreven door ons geloof, om bovennatuurlijke oplossingen voor onze moeilijke situaties tot stand te brengen. De Bijbel is gevuld met geloofshelden en zonder uitzondering waren zij allemaal mislukte mensen. Simpeler gezegd was elke Bijbelse held ook een zondaar, net als jij en ik.

De tweede is: deze verlossende wonderen vonden allemaal plaats aan het einde van een moeilijke tijd of ervaring. Met andere woorden, als er geen moeilijkheden waren, zouden er ook geen wonderen zijn geweest. Daniël zou de leeuwen niet hebben overleefd als hij nooit in het hol was geworpen. De drie Hebreeën zouden niet in het vuur hebben rondgelopen als ze niet in de oven waren geworpen. Mozes zou zijn staf niet hebben vastgehouden door de Rode Zee als Israël niet 400 jaar in slavernij had doorgebracht. David zou Goliath niet met een katapult hebben gedood als de Filistijnen de Israëlieten niet jarenlang hadden gekweld. Paulus zou de boodschap van de Messias nooit met koningen en Caesars hebben gedeeld als hij niet gearresteerd en gevangen was genomen. Laten we het grootste wonder van allemaal niet vergeten: Jeshua zou onze wonderbaarlijke verlossing door opstandingskracht niet hebben geleverd als de kruisiging er niet was geweest.

Dit brengt me tot een conclusie en de reden waarom ik vandaag deze blog schrijf. De meeste profetische woorden die dit jaar door de mensen worden gedeeld gaan over het bieden van ontsnappingsmogelijkheden voor de beproevingen en beproevingen van 2020. Deze woorden moedigden ons als gelovigen aan om, als we maar sterk genoeg zijn, Covid-19 te laten verdwijnen; de rellen, het protest en de verwoesting zullen eindigen; de juiste kandidaat zal de verkiezingen winnen; de economie zal worden hersteld, enzovoorts.

Terwijl ik, in mijn vlees, zou willen dat het bovenstaande waar was en bijbels consistent, waren de grote geloofshelden waarover we in de Bijbel lezen het sterkst in hun geloof in de moeilijke tijden, niet als een middel om aan hun beproeving te ontkomen. Met andere woorden, ze waren trouw toen de beproeving begon en omdat ze in hun crisis hun geloof bleven uitstralen, eindigde hun crisis met een wonder. Maar, niet één van hen ontweek hun crisis en eerlijk gezegd denk ik dat wij dat ook niet zullen doen. Onze overwinning gaat niet over het overwinnen van ziekte, politieke onrust of zelfs religieuze vervolging. Zoals Jesjoea (Jezus) zei in Johannes 16:33:

Deze dingen heb Ik tot jullie gesproken, zodat jullie in Mij sjalom kunnen hebben. In de wereld zullen jullie moeite hebben, maar neem het ter harte! Ik heb de wereld overwonnen!

Laat me dus eindigen met deze gedachte. Ieder van ons bevindt zich in het midden van de voorbereiding om een groot wonder te ervaren. Dit wonder gaat niet over een virus, een politieke kandidaat, een sociale revolutie of financiële doorbraak, maar ik beloof u dat als het gebeurt, het zal zijn: uit deze wereld.

Eric Tokajer is auteur van With Me in Paradise, Transient Singularity, #ManWisdom, OY! Hoe ben ik hier gekomen? Eenendertig dingen die ik wenste dat iemand me had verteld voordat hij een roeping of bediening binnenging, Jezus is voor het christendom wat pasta is voor Italianen, God heeft geen plan "B", en zijn meest recente boek 'Galaten in Context'.

Bron: It’s Time for All Believers to Trade Prophetic Escapism for the Miraculous » Kehila News Israel