www.wimjongman.nl

(homepagina)

Mystieke rabbijn: Covid-lockdown is koning Davids profetie over de tijd voor de Messias

Door Adam Eliyahu Berkowitz | 30 november 2020

 Hij heft de armen uit het stof, tilt de behoeftigen op uit de afvalberg. Psalmen 113:7 (De Israëlische Bijbel).
 

Gesloten wegens lockdown (CC Search)

 

 

Een prominente mystieke rabbijn merkte op dat de pandemie een zegen brengt, die bedoeld was als een vloek, dat Israël alleen zal zijn, gescheiden van de andere naties. De rabbi legde uit dat dit komt als een proces van zuivering dat voorafgaat aan de uiteindelijke verlossing, die volgens een aanwijzing in de Psalmen dit jaar zal komen.

Rabbijn Dov Kook, een mysticus uit Israël met een grote aanhang, heeft onlangs een video uitgebracht met Engelse ondertiteling. In de video verwees de rabbijn naar de "zegen" die Bileam aan het volk Israël gaf, welke in de plaats kwam van de vloek die hij van Balak, de koning van Moab, moest uitspreken.

 Zoals ik ze zie vanaf de bergtoppen, kijk op hen vanaf de hoogten, er is een volk dat uit elkaar woont, niet gerekend onder de naties, Numeri 23:9

De rabbi merkte op dat het woord dat in de Bijbel wordt gebruikt voor 'apart/uitelkaar' לְבָדָד (l'vadadad) is, wat uit dezelfde stam komt als het woord בידוד (bidud; quarantaine).

"Nu komt deze profetie tot bloei en staan we op het punt om 'een natie te worden die apart woont', net op tijd voor de Messias," legde Rabbi Kook uit. "Dan zullen we echt een natie worden die apart woont."

"De voorbereiding op de Messias is de quarantaine," zei Rabbi Kook. "Waarom de quarantaine? Om ons voor te bereiden op een natie die alleen woont. We zullen niet bij de andere naties zijn en God zal niet oordelen over de andere naties."

Opgetild van de vuilnisbelt: 5781

De rabbijn citeerde een vers uit de Psalmen:

Hij verheft de armen uit het stof, tilt de behoeftigen op uit de vuilnisbelt Psalm 113:7

[Vertaler: Dit zou dan ook de Opname van de Gemeente kunnen zijn, voor een volk dat geen natie is en apart woont.]

"Dit leren we ook van het feit dat God de Joden uit de vuilnisbelt zal oprichten", zei de rabbi.

Rabbi Kook legde uit dat het woord voor vuilnisbelt, אַשְׁפֹּת, is gespeld met behulp van de letters die het huidige Hebreeuwse kalenderjaar aanduiden תשפא, 5781. Rabbi Kook legde uit dat het woord 'vuilnisbelt' een nauwkeurige beschrijving is van de wereld in dit jaar, dat het woord voor vuilnisbelt beschrijft.

"De hele wereld is gebouwd als een vuilnisbelt," zei Rabbi Kook. "De hele wereld is in de war. De ene dag hangt van de andere af. De ene dag horen ze het ene ding en de andere dag horen ze iets anders. Het belangrijkste voor ons is dat we vandaag de dag [een natie worden die alleen woont], dat we ons verwijderen van al het slechte, de seculiere rechtbanken, de seculiere scholen die sowieso gesloten worden."

Rabbijn Kook is een afstammeling van Israëls eerste opperrabbijn, rabbi Avraham Yitzhak HaCohen Kook, die tot op de dag van vandaag wordt vereerd en die de religieuze zionistische beweging begon.

Bron: Mystic Rabbi: COVID Lockdown is King David's Prophecy in time for Messiah