www.wimjongman.nl

(homepagina)

"Want de essentie van de profetie is het geven van een duidelijk getuigenis voor Jezus." - Openbaring 19:10 (NLT)

Het Coronavirus en de Bijbelse profetie

Door Britt Gilette - 20 februari 2020

Ergens eind 2019 is er een mysterieus virus opgedoken in de stad Wuhan, China. Gemakkelijk overdraagbaar, het verspreidde zich als een lopend vuurtje door de stad. Eind januari 2020 werden de lokale ziekenhuizen overspoeld met ernstig zieke longontstekingspatiënten. China gaf orders tot een quarantaine van de hele stad - een stad van 11 miljoen mensen. Experts noemden het virus COVID-19 (ook wel "het coronavirus" genoemd). De quarantaine van Wuhan, die nu tientallen steden en meer dan 700 miljoen mensen omvat, werd uitgevoerd in de hoop alle verspreiding van de ziekte te stoppen. Als het mislukt, zal een wereldwijde pandemie de wereld treffen.

Dit is niet zonder precedent. Honderd jaar geleden werd de wereld geconfronteerd met een soortgelijke vijand - H1N1. Ook bekend als de Spaanse griep, het steeg op uit de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog en verspreidde het zich naar alle uithoeken van de wereld in de jaren 1918 en 1919 - zelfs naar afgelegen eilanden in de Stille Oceaan. Toen de wereldwijde pandemie uiteindelijk eindigde, had het meer levens gekost dan de Grote Oorlog zelf. Volgens schattingen stierven er tussen de 50 en 100 miljoen mensen - ongeveer 3 tot 6 procent van de wereldbevolking.

Zal de geschiedenis zich herhalen?

Sinds de Spaanse griep van 1918/1919 hebben we een soortgelijke pandemie voorkomen. We hebben een aantal angsten gehad - vogelgriep, varkensgriep, Ebola, Zika en andere ziekten - maar we hebben een wereldwijde pandemie voorkomen. Een deel hiervan is te wijten aan wat we hebben gedaan. We weten beter hoe virussen en bacteriën zich verspreiden. We weten hoe we gebieden in quarantaine kunnen houden, behandelcentra kunnen desinfecteren en kunnen effectievere medische zorg bieden. Maar de belangrijkste reden waarom we een wereldwijde pandemie hebben voorkomen is geluk. Dat klopt. De afgelopen 100 jaar hebben we gewoon geluk gehad. Helaas staat ons geluk op het punt om te eindigen.

Hoe kan ik daar zo zeker van zijn? Omdat wat we weten dat er indicaties zijn dat het coronavirus net zo besmettelijk en dodelijk is als de Spaanse griep, zo niet meer. Bijvoorbeeld, vroege studies tonen aan dat voor elke persoon die met het coronavirus in contact komt, ze het aan minstens drie andere mensen overgeven. Ter vergelijking: slechts 1,8 personen hebben de Spaanse Griep opgelopen voor elke persoon die het kreeg. Het coronavirus heeft ook een incubatietijd die kan oplopen tot 24 dagen, en een persoon kan gedurende die hele periode besmettelijk zijn. Tot nu toe is het sterftecijfer (of het aantal mensen dat overlijdt na het krijgen van het coronavirus) minstens 1% en zou het uiteindelijk veel hoger kunnen uitvallen.

Verwacht een wereldwijde pandemie

Tenzij een plotselinge mutatie het coronavirus onschadelijk maakt, verwacht dan ook een wereldwijde pandemie. Waarom? In tegenstelling tot meer recente pandemische dreigingen zoals Ebola of SARS, verspreidt het coronavirus zich zelfs wanneer geïnfecteerde mensen geen symptomen vertonen. En als de symptomen wel verschijnen, zijn ze vergelijkbaar met de seizoensgriep. Dit betekent dat het coronavirus zich geruisloos kan verspreiden door een hele gemeenschap zonder argwaan te wekken. Alleen wanneer lokale ziekenhuizen een piek zien in ernstige longontstekingen zal het duidelijk worden hoe wijdverspreid de infectie is.

Naar alle waarschijnlijkheid vindt de stille verspreiding van het coronavirus al plaats. Terwijl overheidsfunctionarissen het publiek proberen te overtuigen dat het virus onder controle is, is dat niet het geval. En ze weten het. Merk op hoe elk nieuw geval buiten China de officiële reactie van de overheid wordt gereageerd: "Maak je geen zorgen. Het risico van een bredere verspreiding in de gemeenschap blijft laag." Dit is niet per se een leugen. Het sleutelwoord is "spreiding". Het risico blijft wel laag - totdat het niet meer zo is.

Dus wat is het echte risico? Professor Gabriel Leung, de leerstoel voor volksgezondheidsgeneeskunde aan de Universiteit van Hong Kong, is een van 's werelds meest vooraanstaande deskundigen op het gebied van coronavirusepidemieën. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij het indammen van de SARS-uitbraak in 2002/2003. Volgens Leung kan het coronavirus, als het niet kan worden ingedamd, tot 60% van de wereldbevolking besmetten. Dr. Robert Redfield, de huidige directeur van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention, zei: "Ik denk dat dit virus na dit seizoen, na dit jaar, waarschijnlijk bij ons is en ik denk dat het virus uiteindelijk voet aan de grond zal krijgen en dat we een gemeenschap-gebaseerde transmissie zullen krijgen en dat je er als een soort seizoensgriep over kunt gaan denken. Het enige verschil is dat we dit virus niet begrijpen." Marc Lipsitch, een professor in epidemiologie aan Harvard T.H. Chan School of Public Health, zei: "Ik denk dat het waarschijnlijk is dat we een wereldwijde pandemie zullen zien. Als er een pandemie uitbreekt, zal 40% tot 70% van de mensen in de wereld het komende jaar waarschijnlijk besmet raken."

Een teken van de tijd

Hopelijk sterft het coronavirus af en verspreidt het zich niet over de hele wereld. Maar of het nu wel of niet zo is, wat heeft het te maken met de bijbelse profetie? Immers, de Bijbel noemt COVID-19 of het coronavirus niet bij naam. Hoe kan het dan in verband worden gebracht met de eindtijd? Hoewel geen enkele bijbelse profetie specifiek naar het coronavirus verwijst, geloof ik dat het het zoveelste teken is dat de wederkomst van Jezus Christus nabij is. Hoe kan ik daar zeker van zijn?

Toen Zijn volgelingen Jezus vroegen om de tekenen van Zijn komst te beschrijven, was een van de tekenen die Hij hen vertelde was om te kijken naar "pestilentie" (Lucas 21:11). Wat is pestilentie? Merriam-Webster definieert het als "een besmettelijke of besmettelijke epidemie die virulent en verwoestend is". Jezus zei dat deze pest als "geboortewee" zal aankomen (Matteüs 24:8), wat betekent dat het zal toenemen in frequentie en intensiteit in de tijd die aan Zijn terugkeer voorafgaat. Dit betekent dat we, naarmate het einde nadert, moeten verwachten dat uitbraken van besmettelijke ziekten vaker zullen voorkomen, meer mensen zullen treffen en dodelijker zullen zijn. Dit is precies wat het coronavirus dreigt te brengen - een wereldwijde pandemie die tientallen miljoenen mensen kan doden.

Ben je voorbereid?

Ongeacht welke rol het in de bijbelse profetie heeft, zou de opkomst van het coronavirus u moeten dwingen om deze vraag te stellen: "Ben ik voorbereid?" Als ik dit zeg, bedoel ik niet dat je bereid bent om je af te zonderen en een wereldwijde pandemie af te wachten. Ik heb het over iets veel belangrijkers. Als het ergste scenario zich voordoet, ben je dan bereid om te sterven? Het maakt immers niet uit of je sterft aan het coronavirus of vredig in je slaap. Ongeacht de omstandigheden zijn je kansen om te sterven vrij groot. Immers, hoeveel mensen boven de 100 jaar ken je? Misschien een paar. Hoe zit het met mensen boven de 150? Geen enkele, toch? Ze zijn allemaal dood, en dat betekent dat je ook een goede kans hebt om op een dag te sterven. Als je sterft, weet je dan waar je heen gaat?

Als je je vertrouwen in Jezus Christus stelt en Zijn offer aan het kruis accepteert als betaling voor je zonden, ga je naar de hemel. De Bijbel zegt dat als je belijdt dat Jezus Christus de Heer is en in je hart gelooft dat God hem uit de dood heeft opgewekt, je gered zult worden (Romeinen 10:9). De Bijbel zegt dat iedereen die de naam van de Heer aanroept gered zal worden (Romeinen 10:13). De beste voorbereiding op het coronavirus is om te weten waar je staat. Jezus zegt dat je voor of tegen hem bent (Matteüs 12:30). Er is geen tussenweg. Dus als je nog nooit een beslissing hebt genomen om Jezus Christus als je Verlosser te accepteren, dan moedig ik je aan om dat nu te doen. Doe het voordat het te laat is. Want op een of andere manier - Jezus komt eraan.

Bron: The End Times Bible Prophecy Newsletter, February 2020