www.wimjongman.nl

(homepagina)


Einde van de wereld-profetieën voorspellen: Dag des oordeels claimt '2021 eindspel' en Jezus 'keert terug in 2028'.

EINDE VAN DE WERELD-profetieën voorspellen dat 2021 het begin van het einde zal markeren, met de terugkeer van Jezus Christus die kort daarna zal volgen, volgens een overleden predikant
.

Door Joel Day - 31 december 2020

Apocalyptische voorspellingen bestaan al duizenden jaren. Talloze voorspellingen, met name over het millenniumprobleem rond de eeuwwisseling, zijn echter niet uitgekomen. En terwijl velen zich richten op soortgelijk doemdenken, liet de overleden dominee Dr. F Kenton Beshore, voormalig voorzitter van het Wereld Bijbelgenootschap, een ijzingwekkende tekst achter die beweert een blik in de toekomst en op 2021 te kunnen werpen.

Bij zijn overlijden in 2016 zei Dr. Beshore dat de terugkeer van Jezus Christus naar de aarde "op handen was", en hij zei zelfs dat de Zoon van God in 2028 opnieuw zou verschijnen.

Maar daarvoor zal het pandemonium toeslaan, beweerde hij.

De theoloog zei dat er al tekenen in de Bijbel waren die bewezen dat het huidige tijdperk zijn einde naderde.

Hij geloofde dat de twee wereldoorlogen binnen een eeuw na elkaar, en de "geboorte" van Israël, een eindpunt betekenden.

()

Einde van de wereld: Pastoor Dr. F. Kenton Beshore noemde de voorspellingen voordat hij overleed in 2016 (Afbeelding: Pete Linforth/Pixabay)

( )

Profetie: Branden verwoestten delen van de wereld eerder dit jaar in Australië en de VS (Afbeelding: Wikilmages/Pixabay

Een jaar na de dood van Dr. Beshore kondigde president Donald Trump aan dat de VS Jeruzalem - de stad die zowel door Israël als Palestina wordt opgeëist - vanaf dat moment als hoofdstad van Israël zou worden erkend en dat de Amerikaanse ambassade er snel vanuit Tel Aviv naartoe zou verhuizen.

Ook andere landen, zoals Saoedi-Arabië en Marokko - Arabische landen die dezelfde religie delen als Palestina, maar verschillend in interpretatie - hebben de banden met Israël aangehaald.

Velen hebben opgemerkt dat deze nieuwe steun, door middel van politieke en diplomatieke overeenkomsten, een nieuw hoofdstuk voor Israël markeert; misschien geïnterpreteerd door sommigen als de "geboorte" van Dr. Beshore.

In zijn boek uit 2009: Wanneer zal de opname plaats vinden?’, schreef de theoloog over de gelijkenis van de vijgenboom, die een profetie is van de wedergeboorte van de Israëlische natie.

( )

Dag des oordeels: Boodschappen uit de Bijbel zijn al lang geclaimd om de Dag des Oordeels te voorspellen (Afbeelding: Pixabay)

Hij legde uit dat de: "De Griekse uitdrukking 'panta tauta' die vertaald wordt als 'al deze dingen' verwijst naar het begin van de geboortepijnen (Matteüs 24:8).

"Jezus zei in feite, dat wanneer je de geboortepijnen ziet - de Eerste en Tweede Wereldoorlog en hongersnood, pest en aardbevingen - je zult weten dat Zijn terugkeer dichterbij komt.

"Het Griekse woord genea is vertaald met 'generatie'.

"Het betekent letterlijk 'geborene'. Jezus zei dat deze 'geborene' (natie van Israël) zal bestaan als Hij terugkeert."

Jezus Christus - Pastoor Beshore zei dat Jezus Christus in 2028 naar de aarde zal terugkeren.

Dr. Beshore voegt daar nog aan toe: "Zeven belangrijke tekenen zijn al in vervulling gegaan, vijf belangrijke tekenen worden op dit moment vervuld, en 15 andere belangrijke tekenen moeten nog worden vervuld.

"Zij die uitzien zijn de gehoorzame dienaren van de Heer. De Heer Jezus heeft ons bevolen om te waken voor zijn wederkomst."

In de teksten voorspelde de voorganger ook een oorlog, met Israël in het midden, tegen grotere naties zoals Iran en Rusland, terwijl andere religies gereed zijn om "Gods toorn te voelen".

Deze week waarschuwde Iran Israël om de "rode lijnen" in de Golf niet te overschrijden, in wat de laatste dagen van het presidentschap van president Trump zijn.

Het kwam na berichten over de inzet van een Israëlische onderzeeër in de regio.

De woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Saeed Khatibzadeh, benadrukte dat de islamitische republiek zich zou verdedigen tegen elk Amerikaans militair "avontuur" in de aanloop naar de machtsoverdracht van 20 januari in Washington - wat velen doet vrezen voor een ontluikend conflict.

Meer dan tien jaar eerder schreef Dr. Beshore: "Als deze naties tegen Israël komen, verslaat God niet alleen deze legers, maar stuurt hij vuur op Rusland en Iran en degenen die 'veilig op de eilanden wonen."

Controversieel voegde hij eraan toe: "Ik zie dat als een verwijdering van de Islamitische aanwezigheid.

"Dus is het een groot wonder dat velen zich tot de Heer zullen wenden."

Andere passages uit de Bijbel filteren zich langzaam uit in de echte wereld, zo hebben velen beweerd.

Volgens Lucas 21:11: "en er zullen grote aardbevingen zijn in verschillende plaatsen, hongersnoden en besmettelijke ziekten. Er zullen ook verschrikkelijke dingen en grote tekenen vanuit de hemel plaatsvinden", en Matteüs 24:7: "Want het ene volk zal tegen het andere volk opstaan, en het ene koninkrijk tegen het andere koninkrijk; en er zullen hongersnoden zijn en besmettelijke ziekten en aardbevingen in verscheidene plaatsen. Maar al die dingen zijn nog maar een begin van de weeën."

( )

Kroatië: Een aardbeving verwoestte veel steden en dorpen in Kroatië deze week. (Afbeelding: Angelo_Giordano/pixabay

Ze lijken een weerspiegeling te zijn van de vele gebeurtenissen die de afgelopen dagen hebben plaatsgevonden.

Eerder deze week heeft Kroatië een gigantische aardbeving met een magnitude van 6,4 ondergaan, waarbij verschillende andere naschokken het land en de omliggende regio hebben getroffen.

De gebeurtenis gaf absolute verwoesting aan tientallen dorpen, met vele steden die volledig verwoest werden.

Niet lang daarna leidde een aardverschuiving ten noorden van de Noorse hoofdstad Oslo tot de evacuatie van 700 inwoners, waarvan er nog steeds 20 als vermist worden opgegeven.

De angst voor verdere aardverschuivingen blijft bestaan.

Mattheus zei: "volk zal opstaan tegen de volk" wat op griezelige wijze weerspiegelt de afsluiting van het Brexit-proces na vier jaar van onderhandelingen en gespannen verhoudingen.

De relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU blijft onzeker en velen beweren dat Groot-Brittannië de kans krijgt om boven Brussel uit te stijgen.

( )

Kroatië: Een aardbeving verwoestte veel steden en dorpen in Kroatië deze week. (Afbeelding: daniel diaz-bardillo/pixabay

Bron: End of the world prophecy: Doomsday claim '2021 endgame' and Jesus 'returns in 2028' | Weird | News | Express.co.uk