www.wimjongman.nl

(homepagina)

Trump-plan om Joods-Arabisch conflict te beëindigen ziet PLO imploderen

De PLO beschouwt het bestaan van Israël als een van zijn historische compromissen - behalve dat het zelf geen centimeter heeft gecompromitteerd.

David Singer is een Australische advocaat die actief is in zionistische gemeenschapsorganisaties in dat land. Hij richtte in 1979 het "Jordan is Palestina" Comité op.

David Singer - 6 februari 2020

De afwijzende reactie van PLO-leider Mahmoud Abbas op het vredesplan van president Trump betekent het einde van de weg voor de PLO als Arabische partner van Israël om te onderhandelen over een einde aan het 100 jaar durende onopgeloste conflict tussen Joden en Arabieren.

De PLO zal haar langdurige afwijzende beleid van niet-erkennen van Israël als de Joodse staat handhaven, nadat Abbas het plan van Trump met de volgende denigrerende en ondubbelzinnige bewoordingen heeft afgekamd:

"Ze vertelden me dat Trump mij de deal van de eeuw wil sturen om te lezen. Ik zei dat ik dat niet zou doen," zei Abbas op de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de Arabische Liga.

"Trump vroeg of ik met hem wilde spreken via de telefoon, dus zei ik 'nee', en dat hij me dan een brief wilde sturen, en dus ik weigerde die te ontvangen."

Met het omhooghouden van een kaart die de geleidelijke geografische vermindering van Palestina door vier stadia van pre-1948 aan het plan van het Midden-Oosten van Trump toont, zei Abbas: "Ik daag een van jullie uit, of je ons zelfs maar op de kaart kunt zien. Als je een kind in de eerste klas vraagt om de kaart van Trump te tekenen, zal hij nooit weten hoe hij dat moet doen".

"Dit is een schande," voegde hij eraan toe.

Abbas zei ook dat hij de veiligheidsbanden met zowel Israël als de VS zal verbreken: "We hebben de Israëliërs geïnformeerd... dat er geen enkele relatie zal zijn met hen en de Verenigde Staten, inclusief de veiligheidsbanden," zei hij.

Abbas is het helemaal kwijt.

De kaart van Abbas hield stand (klik deze link) - het was totaal onjuist en misleidend - zelfs de titel is een totale leugen - maar het omvat ook slechts 23% - niet 100% van het Historische Palestina, wat natuurlijk niets te maken had met de Arabieren die zich vandaag de dag "Palestijnen" noemen, maar door de Romeinen al een half millennium lang zo werd genoemd voordat de Arabieren naar het gebied kwamen.

De kaart van Abbas sloot Transjordanië uit - dat is 77% van het land in het mandaat van de Volkenbond in 1922 voor Palestina. Transjordanië werd gesloten voor Joden die het hadden toegewezen gekregen als deel van het land waarop het Joods Nationaal Huis daar moest worden gereconstitueerd op grond van artikel 25 van het Mandaat - waardoor deze 77% van Palestina werd gereserveerd voor de Arabische inwoners van Palestina.

Transjordanië bleef deel uitmaken van het Mandaat totdat het in 1946 door Groot-Brittannië onafhankelijk werd gemaakt.

Een leerboek met een soortgelijke kaart werd in 2016 door Uitgeverij Mc Graw Hill vernietigd.

De volgende kaart, uit Myths and Facts van Eli Hertz (zie gedetailleerde uitleg door op de link te klikken - Engelstalig) legt deze historische feiten nauwkeurig vast:

 

Mandaat voor Palestina

 

 

Jordanië en Israël zijn de twee opvolgers van het mandaat voor Palestina - die momenteel in 95 procent van het voormalige Palestina de soevereiniteit uitoefenen. De soevereiniteit in de resterende 5% - Judea en Samaria ('Westelijke Jordaanoever') en Gaza - blijft onbepaald.

De weigering van de PLO om met Israël te onderhandelen over het Trump-plan zal de volgende resultaten opleveren:

Jordanië zou nu de PLO moeten vervangen in de onderhandelingen met Israël over het plan van Trump, omdat:

De gebieden die in het Trump-plan zijn aangewezen voor een toekomstige Palestijnse staat (zie hieronder) worden nu mogelijke gebieden voor overdracht aan de Jordaanse soevereiniteit in onderhandelingen met Israël.

 

Succesvolle Israëlisch-Jordaanse onderhandelingen zouden een echte 'gamechanger' zijn - die grote vooruitzichten biedt zodat het langlopende Joods-Arabische conflict eindelijk tot stilstand kan komen.

Als Jordanië er niet in slaagt met Israël te onderhandelen, zou Israël zijn soevereiniteit kunnen uitbreiden tot heel gebied C van de 'Westelijke Jordaanoever'.

President Trump zou koning Abdullah van Jordanië moeten bellen en hem overhalen om de "deal van de eeuw" van Trump te omarmen. De PLO heeft zijn kans verspeelt om dit te doen.

Bron: Trump Plan to end Jewish-Arab conflict sees PLO implode - Israel National News