www.wimjongman.nl

(homepagina)

Een sprinkhanenplaag, aardbevingen op verschillende plaatsen, en het weer dat volledig raar wordt

19 januari 2020 - door Michael Snyder

Het is bijna alsof iemand een soort schakelaar heeft omgedraaid toen 2020 begon, aangezien we dit jaar tot nu toe over de hele wereld rare dingen hebben zien gebeuren. Later in dit artikel wil ik het hebben over de grote aardbevingen en de vreemde weergebeurtenissen die we de afgelopen dagen hebben gezien, maar eerst wil ik het hebben over de enorme legers sprinkhanen die vraatzuchtig gewassen eten in Azië en Afrika. Op dit moment is een "dodelijke invasie van miljoenen en miljoenen sprinkhanen" in India absoluut vernietigend, en de media in India noemen deze sprinkhaneninvasie "de ergste in meer dan zes decennia".

Delen van Gujarat en Rajasthan bevinden zich temidden van een dodelijke invasie van miljoenen en miljoenen sprinkhanen, waardoor de boeren daar in nood verkeren. De invasie die in oktober begon, zou de ergste zijn in meer dan zes decennia.

Naar verluidt zijn gewassen van zo'n 360.000 hectare in 10 districten als westelijk Rajasthan tot nu toe beschadigd door de sprinkhanen. De Locust Warning Organization (LWO) [locusts=sprinkhanen] zei dat de huidige aanvalsgolf werd veroorzaakt door roze sprinkhanen die vanuit Pakistan binnenvliegen.

Hoe slecht de situatie in India ook is, de waarheid is dat deze in Afrika nog erger is.

Volgens de VN stromen de woestijnsprinkhanen die in Ethiopië en Somalië velden hebben geteisterd nu Kenia binnen.

De VN heeft gewaarschuwd voor een "aanzienlijke en uiterst gevaarlijke" escalatie als het aantal woestijnsprinkhanen op Kenia neerdaalt, omdat de regering ernaar streeft de dreiging in te dammen voordat ze de voedselproducerende regio's van het land bereiken.

De tropische sprinkhanen hebben de buurlanden van Kenia in het noorden en oosten verwoest en hebben sinds juni vorig jaar tienduizenden hectaren aan gewassen in Ethiopië en Somalië verslonden.

Hier in de Verenigde Staten hebben we de neiging om een "zwerm" te zien als een paar honderd insecten.

Maar in Afrika kunnen deze "zwermen" letterlijk een heel deel van een land overnemen. Zo zegt de FAO dat een van de sprinkhanenzwermen in Kenia "2400 vierkante kilometer heeft gemeten".

Elke vierkante kilometer sprinkhanen in een zwerm kan in één dag evenveel eten als 35.000 mensen, aldus de FAO. Eén sprinkhanenzwerm die in Kenia is gezien, heeft een oppervlakte van 2400 km².

"Er is een ongekende bedreiging voor de voedselzekerheid en het levensonderhoud" in de hele Hoorn van Afrika, aldus de FAO.

Ik kan me niet eens voorstellen hoe een 2400 vierkante kilometer groot sprinkhanenleger eruit zou zien, maar ik denk dat het eerlijk is om te zeggen dat het in aanmerking komt als een "sprinkhanenplaag".

Ondertussen blijven aardbevingen op ongewone plaatsen opduiken.

Zo meldde ABC News dat een aardbeving met een kracht van 4,5 afgelopen zondag Kansas heeft getroffen...

Het Geologisch Onderzoek van de VS zei dat er een magnitude 4.5-aardbeving ongeveer 2 mijlen (3 kilometers) ten zuidwesten van Hutchinson kort na 1 p.m. plaats vond. De dienst had aanvankelijk gemeld dat het een magnitude 4.4-aardbeving was, maar verbeterde het later.

En deze aardbeving komt slechts een paar maanden nadat er een zeer verdachte zwerm van 17 aardbevingen was in datzelfde gebied van centraal Kansas.

De aardbeving sloeg toe terwijl de Kansas Corporation Commission de oorzaak van een zwerm van 17 aardbevingen in vijf dagen in augustus in hetzelfde gebied in het centrum van Kansas onderzoekt. Het onderzoek van de regelgevende instantie is gericht op de ondergrondse verwijdering van olieveldafval, wat elders in het zuiden van Kansas van aardbevingen wordt beschuldigd.

Aan de andere kant van de wereld werd Indonesië dit weekend getroffen door een zeer sterke aardbeving met een kracht van 6,0.

Een sterke aardbeving in het binnenland heeft de meest oostelijke provincie Papoea van Indonesië getroffen, maar er waren geen directe meldingen van grote schade of slachtoffers.

Volgens het Amerikaanse geologisch onderzoek werd de aardbeving met een kracht van 6,0 gecentreerd 141 kilometer ten westen van de stad Abepura, op een diepte van 33,6 kilometer.

Maar tegenwoordig gebeuren er zo vaak grote aardbevingen dat ze nauwelijks nog in het nieuws komen. Een gelijksoortige grote aardbeving heeft net China getroffen, maar bijna niemand in de VS/Europa weet zelfs dat het gebeurd is.

Volgens berichten heeft een krachtige aardbeving met een kracht van 6,4 kracht in Jiashi County in het noordwesten van China's autonome Xinjiang toegeslagen. De aardbeving zou een diepte van 165 meter hebben en vond plaats om 21.21 uur plaatselijke tijd.

Getuigen zeggen dat het schudden werd gevoeld in de steden Kashgar en Artux. Op dit moment zijn er geen meldingen van dodelijke slachtoffers of schade. Dit is de derde aardbeving die in Zuid Xinjiang, China, in de afgelopen 47 uur heeft plaatsgevonden.

Die beving in China werd later gedegradeerd tot een magnitude 6.0 gebeurtenis, maar dat is nog steeds erg belangrijk.

In sommige delen van de planeet houdt het schudden gewoon niet op. Op de Filippijnen zijn er sinds afgelopen zondag meer dan 400 aardbevingen in verband gebracht met de uitbarsting van de Taal-vulkaan.

Sinds zondag zijn er een duizelingwekkende 466 aardbevingen geregistreerd, en deskundigen waarschuwen dat er nog meer uitbarstingen kunnen komen.

Van die bevingen werden er 156 geregistreerd als zijnde intensiteit één tot vier.

Phivolcs Volcano Monitoring en Eruption Prediction Division chef Mariton Bornas zei: "Voor vulkanische aardbevingen is dat sterk."

En zoals ik al eerder heb geschreven, hebben meer dan 1000 aardbevingen Puerto Rico in de afgelopen weken door elkaar geschud. Veel bewoners blijven buiten slapen omdat ze doodsbang zijn dat hun huizen bovenop hen zullen instorten terwijl ze slapen en er weer een grote beving komt.

Bovendien blijven de wereldwijde weerspatronen in de war raken.

In Alberta is het weer eigenlijk kouder geweest dan op Mars.

De hoogste geregistreerde temperatuur op de rode planeet woensdagochtend was -17 C, volgens NASA, wat nog steeds een paar graden boven Alberta lag, waar de warmste geregistreerde temperatuur -21,2 C was, bij Nakiska Ridge in Kananaskis Country.

In Calgary bereikte het een dieptepunt van -31.2 C vroeg op woensdag, volgens Milieu Canada, terwijl in Edmonton het kwik tot aan -34 C daalde.

En samen met Mars was Alberta kouder dan een aantal andere bekende plekken, zoals Siberië, dat op woensdagochtend op -11 C zat, en Nuuk, Groenland, waar het -12 C was.

En in Newfoundland dumpte een verwoestende sneeuwstorm met windsnelheden tot 98 km/u een record van 30 centimeter sneeuw op St. John's.

Premier Dwight Ball zei dat hij om de hulp van de federale overheid had gevraagd, met inbegrip van het mobiliseren van de strijdkrachten, nadat de sneeuwstorm het oosten van Newfoundland had geteisterd.

Rob Carroll, een meteoroloog met Milieu Canada, zei dat St. John's een eendaagse sneeuwval van 76,2 centimeter had ervaren, en het vorige record brak van 68,4 centimeter op 5 april 1999.

Bijna dagelijks zien we natuurrampen gebeuren die anders zijn dan alles wat we ooit eerder hebben gezien, en wat we tot nu toe hebben meegemaakt is nog maar het begin.

Ondanks al onze geavanceerde technologie blijven we buitengewoon afhankelijk van de natuurlijke omgeving die ons omringt, en die natuurlijke omgeving wordt steeds instabieler.

We begeven ons echt op onbekend terrein en de meeste mensen kunnen zich niet eens voorstellen welke grote uitdagingen ons nog allemaal te wachten staan.

Bron: A Plague Of Locusts, Earthquakes In Diverse Places, And Weather That Has Gone Completely Nuts – End Of The American Dream