www.wimjongman.nl

(homepagina)

PestilentiŽn nemen toe

Door Hal Lindsey - 28 januari 2020

 

Als het om het coronavirus gaat, hebben we meer vragen dan antwoorden. Maar één ding weten we zeker - gezondheidsfunctionarissen over de hele wereld zijn erg bang. China bagatelliseert dit soort gebeurtenissen normaal gesproken. Maar de Chinese president Xi Jinping noemt deze uitbraak een "ernstige situatie".

Voor veel Amerikanen leek het ons hier te raken toen het Shanghai Disneyland werd gesloten. Het oorspronkelijke Disneyland in Californi√ę heeft slechts twee ongeplande sluitingen gehad - √©√©n na de moord op John Kennedy √©n na 9/11. Niet alleen Disney in China sloot, maar ook andere regionale toeristische attracties. Zelfs MacDonald's en Starbucks sloten samen met andere bekende restaurantketens.

Op dit moment zijn er 4100 bevestigde gevallen in China, met minstens 106 doden. 56 miljoen mensen in China hebben reisbeperking. Dit voegt veel toe aan de angst en bezorgdheid van de mensen. Bewoners hebben gezegd dat ze zich gevangen voelen - opgesloten in een gevaarlijk virus. In een groot deel van China zijn de treinen ofwel leeg ofwel ze rijden helemaal niet. Trein- en busstations zijn griezelig leeg.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken evacueert zijn personeel uit de stad Wuhan. Maar er wonen nog duizend Amerikanen in die stad, en ze hebben te horen gekregen dat de Verenigde Staten hen niet allemaal uit de gevarenzone kan krijgen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een reiswaarschuwing afgegeven aan Amerikanen die een reis naar China overwegen.

Ondanks de vliegbeperkingen en de intensieve screening van passagiers zijn er tot nu toe in 13 landen bevestigde gevallen van het virus opgedoken. Dit omvat, vanaf dit schrijven, vijf bevestigde gevallen in de Verenigde Staten. Vijf Amerikanen van de 327 miljoen, dat lijken er misschien niet veel. Maar het punt is, het is hier!

Verder hebben we geleerd waarom het passagierscontroleproces niet altijd effectief is geweest. Volgens de Chinese minister van Volksgezondheid kunnen mensen met het virus al besmettelijk zijn voordat ze symptomen vertonen. Mensen testen op koorts helpt niet als ze besmettelijk zijn voordat ze koorts krijgen. Dr. William Schaffner, een adviseur van de Amerikaanse Centra voor Ziektebeheersing en Preventie, zei dat dit zou betekenen "dat de infectie veel besmettelijker is dan we oorspronkelijk dachten".

Ja, gezondheidsfunctionarissen zijn bang. Ze weten dat dit virus het potentieel heeft om een wereldwijde pandemie te worden.

Maar dat hebben we al eerder gehoord. Herinnert u zich de SARS- en MERS-virussen? Ook dat waren coronavirussen en hadden de potentie om de aarde te verwoesten. We hebben er nog steeds geen vaccinaties tegen, maar ze zijn grotendeels verdwenen. Dat is wat er met dit soort ziekten gebeurt. Zelfs zonder menselijk ingrijpen, nemen ze toe en dan verliezen ze kracht.

De huidige uitbraak kan ook wel nog minder destructief zijn dan SARS of MERS. Of het kan erger zijn. De vraag is hoeveel schade de ziekte zal aanrichten terwijl ze het meest actief is. De Spaanse grieppandemie van 1918 en 1919 besmette een derde van de wereldbevolking. Het doodde meer Amerikanen dan in de Eerste Wereldoorlog, de Tweede Wereldoorlog, Korea en Vietnam samen.

Jezus zei dat de laatste dagen getekend zouden worden door de pest. Het boek Openbaring vertelt over specifieke pestilenties die zullen ontstaan tijdens de verdrukkingsperiode. Naarmate we dichter bij het begin van de Verdrukking komen, lijkt de wereld klaar te zijn voor een serie massale wereldwijde pandemie√ęn. Het gemak en de snelheid van het wereldwijde reizen is hier √©√©n van de grote factoren.

Het andere grote gevaar is de opkomst van superwantsen. De afgelopen honderd jaar hebben wij mensen per ongeluk bacteri√ęn, virussen en schimmels ontwikkeld die sterker zijn dan wat dan ook in de geschiedenis. We noemen ze superwantsen omdat ze resistent zijn tegen antibiotica, antivirale en schimmelwerende middelen. Door het uitgebreide gebruik van dergelijke medicijnen hebben we het zo gemaakt dat alleen de sterkste van elke soort overleeft. En de sterke insecten zijn steeds moeilijker te doden.

Dit is waar de Britse Chief Medical Officer, Dame Sally Davies, over sprak toen ze waarschuwde voor een komende "superwants apocalyps."

Dit is het verbazingwekkende. De Bijbel voorspelde dit bijna tweeduizend jaar geleden. Het is gewoon weer een voorbeeld van iets dat cruciaal zou moeten zijn voor iedereen. De Bijbel is waar! We kunnen erop vertrouwen. We kunnen vertrouwen op zijn waarschuwingen en zijn beloften. Zelfs somber nieuws als dit zou ons eraan moeten herinneren dat ons geloof in God en de hemel op een stevig fundament is gebouwd.

Hal Lindsey

Bron: The Hal Lindsey Report | Hal Lindsey