www.wimjongman.nl

(homepagina)

RABBI: PANIEK VAN DE "PAN-DEMIE" GEBASEERD OP AFGODERIJ - VERBONDEN MET SATAN

Door Adam Eliyahu Berkowitz - 13 november 2020

 Hij zei: "Als jullie luisteren naar Hashem, jullie God toegewijd zijn, doen wat recht is in Zijn ogen, gehoor geven aan Zijn geboden en al Zijn wetten onderhouden, dan zal ik jullie geen van de ziekten brengen die ik de Egyptenaren heb aangedaan, want Ik Hashem ben jullie genezer. "Exodus 15: 26 (The Israel BibleTM)
 

 

 

Een rabbijn ontrafelt de etymologische wortels van het woord 'pandemie' en ontdekt de donkere wortels in het heidendom, wat het verbindt met andere verontrustende sociale symptomen van het coronavirus, waaronder 'paniek' en 'pandemonium'.

Rabbijn Michoel Green, directeur van het Chabad Center in Westborough, Massachusetts, schreef op donderdag een Facebook-post waarin de etymologie van het woord pandemie wordt geanalyseerd, wat wordt gedefinieerd als een ziekte die heerst over een heel land of over de wereld.

"Inmiddels weten we allemaal dat 'covid-19' geen echte pandemie is," schreef Rabbi Green. "In feite is het op dit moment onduidelijk of er wel een virus bestaat. En gezien de absurde manier waarop ze testen, is het onmogelijk dat de zogenaamde pandemie ooit zal verdwijnen. Maar verder zit me iets aan het woord 'pandemie' dwars. Misschien is dit slechts semantiek, maar woorden zijn belangrijk in het Jodendom. "Pan" is Grieks voor "alles", en "demic" (van demos) betekent mensen, zoals in een incident dat alle mensen bedreigt.”

De rabbi ontdekte dat het wortelwoord 'pan' verwijst naar een specifieke heidense godheid.

"Wist je dat het Griekse 'pan' ooit afgeleid werd van een polytheïstische godheid genaamd Pan? Pan (/pæn/ in het Oudgrieks: Πάν) was een beestachtige godheid van de natuur en het wild," schreef Rabbi Green. "Het was ook de god van herders en jagers. In het Neopaganisme is Pan geïdentificeerd als Satan.”

"In het klassieke tijdperk associëerden de Grieken Pans naam met het woord 'pan' dat 'alles' betekent. Het woord "paniek" komt daarvan voort, aangezien de aanwezigheid van deze godheid werd verondersteld plotselinge, oncontroleerbare angst op te wekken, die mensen naar irrationeel gedrag leidde. Er is iets zeer verontrustend aan het woord pandemie. Het roept 'pandemonium' aan (een wild tumult alsof 'alle' demonen losgelaten werden). En is het niet vreemd hoe 'demic' (van 'demos' in het Grieks, wat betekent mensen) vreemd genoeg lijkt op 'demon?' Het is bijna alsof het concept van een pandemie iets demonisch uit de mensen voortbrengt…”

Rabbi Green suggereerde dat de spirituele duistere macht die geassocieerd werd met het woord een reëel effect had op de huidige crisis.

"Zou het kunnen dat deze 'pandemie' een pervers idee is, bedacht door zelfverklaarde 'pannen' in een poging om 'paniek' en 'pandemonium' te creëren als een middel om 'alle' mensheid te onderwerpen om hun meegaande 'kudde' te worden? Is 'pandemie' een instrument dat door zelfbenoemde 'jacht-goden' wordt gebruikt om hun prooi in de val te lokken? Paniek, pandemie, pandemonium... alle drie stinken ze naar het heidendom. In de Thora is er één God en er is geen reden voor vrees of paniek. We moeten alleen aan God onderdanig zijn, en niet aan een menselijke opperheer.”

Rabbi Greens oplossing is eenvoudig.

"Laten we de term 'pandemie' verwerpen, en de dubieuze oorsprong ervan, en het onwettige gebruik ervan in de moderne tijd," schreef hij. "G-d is Eén, en er is geen ander."

Bron: Rabbi: Panic From "Pan-Demic" Based in Idolatry; Connected to Satan