www.wimjongman.nl

(homepagina)

Oude Joodse bron: Rosh Hashanna beëindigde Daniëls vierde koninkrijk

door Adam Eliyahu Berkowitz - 1 oktober 2020

Twee oude Joodse bronnen maakten specifieke voorspellingen over 5781, het nieuwe Hebreeuwse jaar. Een bron van meer dan 200 jaar geleden voorspelde dat 5780, dat twee weken geleden eindigde, een jaar van dood zou zijn, maar 5781 zou een jaar zijn van herrijzenis uit de as. Een andere bron, van zes eeuwen geleden, geschreven in Jemen, verklaarde dat dit jaar het einde markeert van het vierde Koninkrijk van Edom, voorspeld door Daniël.

16e EEUW JEMEN: EINDE VAN HET 4E KONINKRIJK VAN DANIEL

 

Rabbijn Netanel Ben Yeshaya

De Thora-website van Shuvu Banim International citeerde rabbijn Netanel ben Yeshaya, een van de grote rabbijnen van Jemenitische Joden die ongeveer 600 jaar geleden leefden, die schreven in zijn commentaar op de Thora, M'or L'Afela (van het licht naar de duisternis):

Het vierde Koninkrijk is het Koninkrijk Edom en eindigt in het jaar 5780. Dan lijkt het erop dat de regering van de negen maanden zal beginnen, zoals vermeld in de Gemara. En daarna, [zal het] de tijd van verlossing zijn en het koninkrijk van de hemel voor altijd, amen.”

Rabbi Yeshaya concludeerde dat 5781 het jaar van de uiteindelijke verlossing zou zijn.

200 JAAR OUDE VOORSPELLING: DIT JAAR OPKOMEND UIT DE AS-HOOP

 

De Chatam Sofer op het jaar 5781

Rabbijn Moses Schreiber (1762-1839) was een van de toonaangevende Orthodoxe rabbijnen van het Europese Jodendom in de eerste helft van de negentiende eeuw, bekend vanwege de titel van zijn belangrijkste werk, Chatam Sofer.

Veel mensen waren geschokt toen ze dit vonden in zijn commentaar op het Thora gedeelte van Bechukotai (Leviticus 26:3-27:34). Rabbijn Schreiber schreef dat het jaar 5780 het jaar van de dood zal zijn en het jaar 5781 het jaar van verlossing zal zijn.

Meer specifiek schreef hij dat 5780 met het aspect van de dood zal zijn. Echter 5781 (vertegenwoordigd door de Hebreeuwse letters תשפא) de Chatam Sofer zegt dat het aspect van "מאשפות ירים אביון" uit de Psalmen:

Hij verheft de geringe uit het stof, hij tilt de behoeftigen op uit het vuil,
Psalm 113:7

VORIG JAAR ZONDER MESSIAS

Er zij aan herinnerd dat Rabbi Shalom Arush, een Israëlische Breslov rabbi en oprichter van de Chut Shel Chested instituties, vorige maand een volstrekt ongebruikelijke aankondiging heeft gedaan: op 18 september zullen Joden het laatste nieuwe jaar zonder de Messias vieren.

"Ik ga je met zekerheid vertellen dat Hashem (God, letterlijk 'de naam') ons zal helpen elkaar te ontmoeten na Rosh Hashanna," zei Rabbi Arush vorige week in een interview. "En onthoud goed wat ik je vertel, dat deze Rosh Hashana de laatste zal zijn zonder Moshiach (Messias). En het kan heel goed zijn dat op deze Rosh Hashanna de Messias zal worden onthuld.”

Bron: Ancient Jewish Source: Rosh Hashanna Ended Daniel’s Fourth Kingdom - Israel365 News | Latest News. Biblical Perspective.