www.wimjongman.nl

(homepagina)

De moderne opkomst van een oud kwaad

Door Hal Lindsey - 20 februari 2020

()

Het nummer van The Atlantic van maart 2020 bevat een triest, maar fascinerend verhaal met de kop: "Waarom komt hekserij op?". In de gedrukte editie heet het "Het heksenuur". Het tijdschrift benadert het onderwerp hekserij soms verbijsterd maar meestal met respect. De subkop luidt: "De interesse van de Amerikanen neigt in toenemende mate naar voorspellingen terwijl de instabiliteit toeneemt en het vertrouwen in de ideeën van de gevestigde orde daalt."

Het artikel zegt: "Een 2014 Pew Research Center rapport suggereerde dat de volwassen bevolking van paganisten en Wiccans van de Verenigde Staten ongeveer 730.000 was - en op gelijke voet stond met het aantal Unitariërs. Maar Wicca vertegenwoordigt slechts een van de vele benaderingen van hekserij, en niet alle heksen beschouwen zichzelf als paganisten of Wiccans. Tegenwoordig zegt Diaz dat 'iedereen zichzelf heks noemt'."

De "Diaz" die genoemd wordt, is ene Juliet Diaz. Het artikel zegt dat ze "zichzelf beschrijft als een ziener die in staat is om aura's te lezen en zich te verbinden met 'de andere kant'... één in de lange rij van genezers in haar familie, welke zijn wortels heeft in Cuba en het inheemse Taíno-volk, dat zich in delen van het Caribisch gebied vestigde. Ze is ook een professionele heks: Diaz verkoopt zalfoliën en 'intention infused' lichaamsproducten in haar online winkel, instrueert meer dan 8900 ingeschreven heksen in haar online school, en leidt heksenworkshops die de aanwezigen 'magische gevoelens' beloven! In 2018 is Diaz, de auteur van het bestverkochte boek Witchery: Embrace the Witch Within, verdiende meer dan een half miljoen dollar met haar magische werk en werd uitgeroepen tot Beste Heks - ja, er zijn graden - door Spirit Guides Magazine."

Diaz zei dat toen ze opgroeide "haar familie's sprookjeswerk taboe voelde. Maar in de afgelopen jaren is de hekserij, die lang met argwaan en zelfs met vijandigheid werd bekeken, getransformeerd tot een mainstream fenomeen. Deze groep is de nieuwe ploeg."

Toen ik Satan is Alive and Well op Planet Earth [in NL: Satan leeft onder ons] uitgaf in 1973, explodeerden satanisme, hekserij en andere vormen van het occulte op het Amerikaanse toneel. Maar ze werden nog steeds met schrik en argwaan bekeken. Vandaag de dag zijn ze doorgedrongen in de maatschappij, en niemand is meer geschokt.

Vorig jaar kwam Wired Magazine met een verhaal met de kop, "Trumps Presidentschap geeft een nieuw generatie van heksen." Wat je ook denkt van president Trump, het zou verrassend moeten zijn dat duizenden mensen zich tot hekserij en het occulte hebben gewend om zich tegen hem te verzetten. Dit is zogenaamd een tijdperk van wetenschap en verlichting, en deze mensen steken spelden in oranjeharige poppen.

De mensen voelen zich machteloos en bang. De wereld lijkt uit de hand te lopen. Velen hebben het gevoel dat er iets vreselijks aan de horizon opdoemt en ze voelen zich wanhopig en proberen zich ervan af te schermen en zich er sterk tegen te maken. Ze proberen zich voor te bereiden op wat ze denken wat er misschien komt, door zich tot een oud kwaad te wenden - Satan.

2 Korintiërs 4:4 noemt hem 'de god van deze wereld'. Efeziërs 2:2 noemt hem 'de vorst van de machten in de lucht'. Die dingen zijn aantrekkelijk voor een gevallen menselijke natuur. Galaten 5:19 zegt: "De daden van het vlees zijn overduidelijk." Vers 20 vermeldt twee van die daden als 'afgoderij' en 'tovenarij'.