www.wimjongman.nl

(homepagina)

Een onzichtbare vijand

Door Elhanan ben-Avraham - 17 maart 2020

 

 

 

Als een sluipend beest loopt het coronavirus ongezien over de grenzen en sluipt het ongemerkt door de straten als een duister spook dat op zoek is naar wie het kan verslinden. Het is noch racistisch, noch seksistisch, noch homofoob, noch politiek of religieus in het minst bevooroordeeld, maar het is een voorstander van gelijke kansen voor iedereen.

Maar er zijn andere onzichtbare vijanden die besmettelijker en zelfs dodelijker zijn. Als een leeuw die jaagt in de donkere jungle, komt dit dodelijke virus om te roven, te stelen en te vernietigen wie het kan. Het zal oude vrienden, families, gemeenten, buren en naties verdelen. Het is onzichtbaar en smakeloos, sluw en doordringend, en bekend onder vele namen: Leugens, haat, trots, bedrog, wetteloosheid en de Satan. Of het nu verschijnt als een Hitler of een geurende trompet, een demon of een engel van licht, het zal elk goed ding op zijn pad vernietigen, indien toegestaan.

Deze onzichtbare Vijand in een onzichtbare oorlog kan niet worden vernietigd met gevechtsvliegtuigen of artillerie, kan niet worden gestopt met bajonetten of worden tegengehouden bij controleposten. Het is alleen door inenting van zijn eigenlijke tegenpool: Waarheid en zijn onzichtbare maar tastbare nakomelingen van Liefde en Vergeving en Wijsheid, die de dodelijke plaag van de gemeenschappelijke Vijand van elk en ieder zal kunnen blijven.

"Wat is waarheid?' vroeg de vertegenwoordiger van de grote wereldmacht in die tijd spottend aan de Jood Jeshua op die cruciale dag van de wereldgeschiedenis. Die Jood, gearresteerd en gebonden in Jeruzalem, had slechts uren voor zijn executie geantwoord: "Ik ben gekomen om te getuigen van de waarheid. Iedereen die van de waarheid is, hoort mijn stem."

"Als je vandaag zijn stem wilt horen, verhard dan niet je harten" (Ps. 95:7). Mogen we dan goed proberen om die Stem te horen om ons allemaal te immuniseren tegen de onzichtbare Vijand en de plaag van de duisternis die de aarde zou bedekken en verslinden, dat we inderdaad sterk mogen staan om "de dingen die overblijven, die op het punt stonden om te sterven, te versterken."

Bron: An Invisible Enemy ยป Kehila News Israel