www.wimjongman.nl

(homepagina)

Een noodregering voor de tijd van Jacobs problemen?

Door Gary - 5 mei 2020

()

Op dit moment lijkt het erop dat alle systemen weg zijn, maar misschien krijgen we donderdag een meer definitief antwoord als het Hooggerechtshof in Israël een uitspraak doet over het noodregeerakkoord. In de loop van het afgelopen jaar - met drie afzonderlijke verkiezingen - is de Knesset er niet in geslaagd een regering te vormen. Dit was nog nooit eerder gebeurd in de geschiedenis van het land en het gebeurt nu omdat de wereld op het hoogtepunt staat van de periode die in het 30e hoofdstuk van Jeremia wordt genoemd als "de tijd van Jacobs benauwdheid".

Op het laatste moment kwamen de rivalen Benjamin ("Benny") Gantz en Benjamin Netanyahu overeen om de eerste noodregering van Israël te vormen - de eerste buitengewone regering in het land sinds de Voorlopige Staatsraad die kort voor het begin van het land werd gevormd. Hierin zien we weer een andere boekensteun, die aangeeft dat de generatie van de vijgenboom zijn einde nadert en dat het einde van deze pre-verdrukking-overgangsperiode, die begon met de oprichting van de staat Israël, bijna is bereikt.

De race naar de finish begon in augustus/september 2017, toen Jared Kushner begon met het leggen van de basis voor de 'Deal van de eeuw' en respectievelijk het Openbaring-12-Teken verscheen. De deal werd uiteindelijk onthuld op 28 januari van dit jaar met onmiddellijke steun van zowel Netanyahu als Gantz, en in dat uur zelf kwam de grootste aardbeving tot nu toe dit jaar - een 7,7-schok in Mar-a-Lago, wat de persoonlijke verblijfplaats is van President Trump, de man die de deal voortduwt. Slechts drie dagen na de onthulling zou de Amerikaanse regering een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid afkondigen als gevolg van COVID-19.

()

Snel vooruit, slechts drie maanden, en we hebben nu gezien dat de hele wereld op de rand van de economische ineenstorting staat, de basis wordt gelegd voor de regering van de Antichrist, en deze noodregering in Israël krijgt vorm. Ik denk dat dit het is, vrienden.

()

Centraal in het noodregeerakkoord tussen Gantz en Netanyahu staat het akkoord om al op 1 juli een rechtvaardige wel-of-niet stemming over de annexatie en de Deal of the Century mogelijk te maken. Om glashelder te maken dat annexatie alleen groen licht krijgt als onderdeel van de volledige overeenkomst, inclusief steun voor een Palestijnse staat, heeft Trump daarmee Netanyahu geïnformeerd dat de VS een stemming over de soevereiniteit alleen zullen steunen als deze de hele overeenkomst omvat (bron).

Om deze formele stemming over de verdeling van het land te laten plaatsvinden, moesten er drie dingen gebeuren: 1. Likud en Blauw-Wit moeten uiteindelijk tot een coalitieakkoord komen, 2. de Amerikaanse regering moet bevestigen dat de stemming ook zonder Palestijns akkoord kan doorgaan en 3. het Hooggerechtshof moet zich uitspreken over de wettigheid van deze noodregering, aangezien het regeerakkoord talrijke wijzigingen in de constitutionele basisstructuur van Israël (de zogenaamde Basic Laws) met zich meebrengt.

Zeker, aan de eerste eis werd voldaan op 20 april, aan de tweede op 22 april en aan de derde kan deze week worden voldaan. Op zondag heeft het Hooggerechtshof signalen gegeven dat het regeerakkoord misschien doorgaat, maar gisteren heeft het de clausules van het akkoord ter discussie gesteld. Netanyahu en Gantz hebben deze clausules zojuist gewijzigd om ze [hopelijk] in overeenstemming te brengen met de zorgen van het Hooggerechtshof. Als alles volgens plan verloopt, kan het akkoord deze week worden bevestigd en kan de nieuwe regering volgende week de eed afleggen. Het is een noodregering die zal stemmen om het land te verdelen en er is echt een grote noodsituatie aan de hand: de tijd van Jacobs benauwdheid.

Als september 2017 het teken was van de vrouw in barensnood, dan is 2020 misschien wel de uitkristallisering van dat teken op de aarde. Is de vrouw als het ware zwanger geworden in januari, toen de Deal van de eeuw werd onthuld? Een van de eerste tekenen van zwangerschap is ochtendmisselijkheid. Begin dit jaar begon de wereldwijde pandemie van het Coronavirus het nieuws te halen. Al snel was het in vrijwel elk land op aarde. De vrouw, Israël, is zo ziek geweest dat ze op een spreekwoordelijke bedrust werd gezet toen het grootste deel van het land werd opgesloten met Pesach. Wat gebeurt er daarna? Al snel begint de baby te schoppen en dan breekt het water van de vrouw voor haar spoedig komende weeën. Welnu, het water van Israël is het Meer van Galilea, dat zich voor het eerst sinds tientallen jaren tot de rand toe heeft gevuld, net zoals de vruchtzak van een vrouw zich vult met vocht. Haar water brak slechts enkele dagen geleden waarover Paul Dawson verslag uitbracht. Van de Degania-dam heeft Israël een dam geopend waardoor het water in de Jordaan stroomt.

Maar het belangrijkste om op te merken is dat de baby die geboren moet worden, geboren is voordat de pijn van haar weeën toeslaat (vlgs. Jes. 66:7-9).

Als we aan al deze thema's van het einde van deze huidige tijd en het einde van de vijgenboom-generatie toevoegen, is het Coronavirus zelf een belangrijke hint. Corona komt van het Griekse woord κορώνη, wat de krans is die aan de winnaars van de atletiekwedstrijden wordt geschonken. In het Grieks heeft het ook de betekenis van het einde, de tip of het punt van iets. In het Oudgrieks was de coronis een tekstueel symbool dat het einde van een geschreven werk aanduidt.

Verder zien we een teken van het einde in het verschijnen van de Komeet Atlas (C/2019 Y4), die de eerste komeet zou worden die met het blote oog zichtbaar is in jaren en die deze maand zijn helderste gloed zou krijgen. Toch viel hij uit elkaar toen hij de zon naderde. Een atlas is een kaart van de wereld. De wereld zal spoedig in vurige hitte opbranden op het hoogtepunt van de Dag des Heren (2 Petr. 3:7). Maar nadat Atlas uiteenviel, nam de Komeet Zwaan zijn plaats in en die is nu met het blote oog te zien [https://theskylive.com/c2020f8-info]. Een "komeet met het blote oog" is zeldzaam genoeg. De ene na de andere komeet is nog zeldzamer. Het lijkt erop dat de zwanenzang van de wereld vlak voor onze ogen wordt uitgevoerd.

In het licht van de snelle convergentie van deze gebeurtenissen heeft dominee J.D. Farag wat ontnuchterende en bemoedigende woorden (afhankelijk van aan welke kant van het hek je staat). Dit is misschien wel het meest opgewonden dat hij ooit is geweest. Ik denk dat we het allemaal voelen, broeders en zusters.

Klik op de ondertiteling icon - NL

Bron: An Emergency Government for the Time of Jacob's Trouble? - UNSEALED - World News | Christian News | Prophecy Updates