www.wimjongman.nl

(homepagina)

Monsters creëren

 

Door Hal Lindsey op 9 september 2020

Ik schreef mijn eerste commentaar over Covid-19 in januari. De aantallen waren toen klein, maar een wereldwijde pandemie leek al mogelijk. Ik schreef: "Bevestigde gevallen van het virus zijn tot nu toe in 13 landen opgedoken. Dat omvat, vanaf dit schrijven, vijf bevestigde gevallen in de Verenigde Staten. Vijf Amerikanen van de 327 miljoen lijken misschien niet veel. Maar het punt is: het is hier!"

En het zou snel hier zijn in een grote mate! Om het te bestrijden, hebben de Amerikanen en de rest van de wereld middelen gemobiliseerd in een van de grootste wetenschappelijke inspanningen in de geschiedenis. Maar de wereld heeft niet slechts met grote dingen gevochten. Een groot deel van de strijd draait om eenvoudige dingen zoals handen wassen en het afvegen van tafels.

De mensen om zo te zeggen desinfecteren alles binnen handbereik. We wassen onze handen na het aanraken van elk nieuw voorwerp, vaak met antimicrobiële zeep. Als we geen zeep hebben, gebruiken we antimicrobiële gels op onze handen. In onze huizen, auto's, kantoren en scholen gebruiken we bleekmiddel of alcohol op elk aanraakbaar oppervlak. Detailhandelszaken doen iets soortgelijks met industriële krachtige desinfectiemiddelen. Ze besproeien producten, planken, stoelen, balies en contant geld. Luchtvaartmaatschappijen maken nu vliegtuigen schoon met enorme doses ontsmettingsmiddelen.

We hebben geen keus. We moeten deze ziekte bestrijden. Maar als je denkt dat Covid slecht is, wacht dan tot je ziet wat we creëren. Onze Covid reactie genereert een hele nieuwe set aan monsters!

Je hebt me misschien horen zeggen wat de Britse hoofdarts, Dame Sally Davies, destijds de "superbug apocalyps" noemde. Ze gaf die waarschuwing in 2013. In maart 2018 meldde CBS News: "Deskundigen schatten dat er wereldwijd 700.000 mensen per jaar sterven aan medicijn resistente 'superbugs', en ze verwachten dat dit aantal sterk zal toenemen".

Jezus voorspelde dat de tijd kort voor zijn terugkeer gekenmerkt zou worden door bepaalde rampen, waaronder plagen. Covid-19 vertegenwoordigt een van die pestilenties. Maar onze reactie kan de mega-pestilentie, waarvan we al wisten dat die zou komen, verergeren. "Superbugs" zijn het resultaat van het overmatig gebruik van antibiotica. Omdat alleen de sterkste bacteriën zulke medicijnen overleven, vermenigvuldigen alleen de sterkste kiemen zich. Die overlevenden hebben de neiging om antibioticaresistent te zijn.

Een dokter in de gezondheidszorg van Stanford zei: "Er is bezorgdheid dat een voortdurende antibiotica-resistentie ons kan leiden tot een 'post-antibiotische wereld' waarin infecties niet meer te behandelen zijn. In een 'post-antibiotische wereld' zou een simpele snee fataal kunnen zijn.

Volgens het CDC zijn de aantallen al enorm. Ze zeggen: "In de VS komen jaarlijks meer dan 2,8 miljoen antibiotica-resistente infecties voor en meer dan 35.000 mensen sterven als gevolg daarvan." En we staan nog maar aan het begin van de 'superbug-apocalyps'. Wetenschappers waarschuwen dat het in de komende jaren kan exploderen.

Hier is het verband met Covid-19. Het zijn niet alleen de antibiotica die superbugs creëren. Desinfecterende middelen ook. Een artikel in ScienceAlert.com zei: "Zelfs een sterk ziekenhuisontsmettingsmiddel verliest zijn effectiviteit tegen superbugs, wetenschappers hebben gewaarschuwd, met bacteriën die leren zich aan te passen om te overleven door de op alcohol gebaseerde handontsmettingsmiddelen... Het is vooral de alcohol waarvoor de insecten steeds resistenter worden, volgens nieuw onderzoek."

Met andere woorden, terwijl we het virus bestrijden, creëren we een nieuw soort bacteriën. Dat betekent dat we op weg zijn naar een wereld van "super-pestilentie". En we gaan er sneller heen dan eerder gedacht. De wetenschap zei dat het eraan zou komen. De Bijbel zei het al 2000 jaar geleden!

Het goede nieuws is dat dit nog meer tekenen zijn van de snelle terugkeer van Jezus Christus.

Bron: The Hal Lindsey Report | Hal Lindsey