www.wimjongman.nl

(homepagina)

Elektrische Laserrevolutie moet invloed hebben op de besluitvorming

Dr. Aaron Lerner - 17 januari 2020

Er is hier zoveel aan de hand dat de nieuwscyclus over de elektrische laser in principe eindigde nadat het item werd uitgezonden op het avondnieuws.

Geen gesprek tussen mensen. Geen tweede en derde ronde over de betekenis en de gevolgen van het feit dat Israël letterlijk als enige ter wereld een technologische doorbraak heeft bereikt die blijkbaar berust op een sprong in het begrip over licht door de Israëlische wetenschappers.

En er is zoveel om over te praten.

Een paar voorbeelden:

#1. Waarom meer stealth F-35's bestellen als een vliegende elektrische laser het tegen een fractie van de kosten onmogelijk kan maken om onzichtbare jets te stoppen die aanzienlijk meer bommen kunnen afleveren? Die elektrische laser zal in staat zijn om niet alleen alles te onderscheppen wat op onze jets gericht is, maar ook de kritische elementen kan vernietigen van elk luchtafweersysteem dat hij in het gebied tegenkomt met chirurgisch precisie.

#2. Moet deze technologie worden gedeeld met iemand anders in de wereld of moeten we alles maar uitgeven wat nodig is om de grootschalige serieproductie van de systemen in Israël te bedekken?

#3. Waarom zouden we concessies doen van permanente aard (bijvoorbeeld met betrekking tot gebieden) in de tussentijd?

#4. Wat moeten we doen om de enorme veiligheidsuitdaging aan te pakken waarmee we te maken kunnen krijgen als onze vijanden zich realiseren dat de "mogelijkheid" om de Joodse staat te vernietigen in een relatief korte periode kan worden afgesloten?

Bron: IMRA - Friday, January 17, 2020 Weekly Commentary: Electric Laser Revolution Must Impact Decision