www.wimjongman.nl

(homepagina)

Rabbijn Tuly Weisz bezoekt Lachish

Lachish is een geweldige plek in Israël. Het was voor mij moeilijk te geloven dat er zo weinig toeristen waren die dit gebied verkenden toen ik het bezocht met reisleidster Sruly Jacobson. Je kunt rustig zeggen dat Lachish een van de beter bewaarde geheimen van de Bijbel is, en van het hedendaagse Israël.

Lachish wordt genoemd in II Koningen 18,19 en 20. In die tijd was Chizkiyahu (Hizkia) de koning van Israël en was hij verantwoordelijk voor de verdediging van het land. Sennacherib [of Sanherib], de koning van Assyrië, voerde oorlog met Israël toen hij het land binnenkwam in een poging om Jeruzalem te veroveren. Er vond een grote veldslag plaats in Lachish. Overblijfselen van de door Sennacherib duizenden jaren geleden gebouwde helling in de aanloop naar Lachish zijn tot op de dag van vandaag nog steeds te zien!

Hoewel de Assyriërs Lachish veroverden, waren ze niet in staat om Jeruzalem te veroveren, zoals de profeet Jesaja had voorspeld. Volgens het onderwijs van Jesaja bad Chizkiyahu tot God en ontwaakte de volgende ochtend om te ontdekken dat het hele leger op miraculeuze wijze was gestorven!

Net zoals de profetie in de tijd van de Bijbel uitkwam, zijn we er getuige van dat de Bijbelse profetie voor onze ogen tot leven komt. Als je nog niet in Lachish bent geweest, moet je het eens bekijken. Zoals mijn reisleidster zegt: "Zien is geloven"!

Bron: Rabbi Tuly Weisz Visits Lachish - Israel365