www.wimjongman.nl

(homepagina)

Koel in het vuur

Door Hal Lindsey - 21 oktober 2020

De onrust rond de verkiezingen wordt steeds groter. De mensen aan beide zijden zien dat de toekomst van Amerika en de wereld in de waagschaal staat. Beide kanten zien de andere kant als gevaarlijk. Dergelijke onrust is niet uniek voor de Verenigde Staten.

In juni noemde Business Insider magazine de planeet aarde "een wereld in brand". In de loop van dit jaar zijn mensen de straat opgegaan in Australië, België, Brazilië, Canada, Chili, Denemarken, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Hongarije, Israël, Italië, Iran, Japan, de Filippijnen, Polen, Portugal, Kenia, Nigeria, Schotland, Senegal, Zuid-Korea, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije, en nog veel meer.

Ik heb het niet over de rechtvaardigheid van hun doelen. Dat varieert. Wat ik graag wil dat je ziet, is het ongelooflijke niveau van onrust en opwinding over de hele wereld. Mensen zijn woedend en bang. Zij voelen aan dat boosdoeners veel wereldregeringen controleren. En in te veel gevallen hebben ze gelijk. Dit zijn de dagen die de profeten voorspelden. We mogen niet verbaasd zijn over de misleiding in de wereld.

Hoe zullen wij op de onrechtplegers reageren? Er zijn veel positieve antwoorden op die vraag, te beginnen met het stemmen. Als je een kiezer bent in de Verenigde Staten, heb je een geweldige invloed op de hele planeet. Doe iets positiefs om de goede veranderingen te maken, of om de slechte tegen te houden. Maar wat je ook doet, wees niet bang. Angst is de drijvende kracht achter veel van de vernietiging die momenteel in de wereld plaatsvindt. We zien het principe in Psalm 37:8. Er staat: "Houd op met woede en verlaat de toorn; maak je niet druk; het leidt alleen maar tot kwaad."

Het woord "wrokken" is een vertaling van het Hebreeuwse "charah". Het betekent gaan gloeien of opgloeien in woede of jaloezie. De Schrift hier is duidelijk. Dit soort wrok leidt tot kwaadaardig gedrag. En we zien dit soort wandaden over de hele wereld op dit moment in de geschiedenis.

Het eerste vers in Psalm 37 geeft ons deze duidelijke instructie. "Maak je niet druk over de onrechtplegers."

Werken er boosdoeners voor de kandidaat waar je tegen bent? Lijkt de Communistische Partij in China gevuld met boosdoeners? Hebben boosdoeners politieke controle over een groot deel van de wereld? God zegt dat je je geen zorgen moet maken over boosdoeners, want dat soort wrok leidt tot je eigen wandaden, en dan tot je eigen ondergang.

Zelfs als hun daden buitensporig zijn, wees dan niet verontwaardigd. Hou je evenwicht. Blijf kalm. Wees cool. Vertrouw op God. Een leugenachtige media of een corrupt Washington etablissement kan frustrerend zijn, zelfs pijnlijk. Maar God zegt: Wees niet bezorgd over hen.