www.wimjongman.nl

(homepagina)

Over Judea en Samaria - het is terugtrekking óf annexatie, dom

Joden in Israël, sluit vrede met je eigen identiteit en geschiedenis, en eis op wat van jou is. Opinie-artikel.

()

Giulio Meotti, Italië - 6 mei 2020

"Een verplichting tot een oplossing van het conflict, die zowel de veiligheid en de toekomst van Israël als een Joodse en democratische staat met gelijke rechten voor al zijn burgers garandeert, als de Palestijnse rechten, met inbegrip van zelfbeschikking, veiligheid en vrijheid," zo leest het document dat net werd vrijgegeven door 30 voormalige democratische buitenlandse beleidsambtenaren, waaronder voormalig topadviseurs Ben Rhodes, Phil Gordon en Rob Malley, en de vredesonderhandelaars Ilan Goldenberg, Frank Lowenstein en Martin Indyk. Zij dringen er bij Democraten op aan zich te verzetten tegen de annexatie van Judea en Samaria door Israël.

Dezelfde mooie maar lege woorden, hetzelfde oude liberale abracadabra. Maar hun argumenten brachten een breuk in de Israëlische consensus, die alle gebieden die onder haar controle staan al lang geleden had moeten annexeren.

Iedereen weet dat Israël in deze bijbelse gebieden slechts twee alternatieven heeft: terugtrekking óf annexatie. Als je het niet gaat annexeren en claimen, is het niet van jou. En als het niet van jou is, heb je geen recht om daar te blijven. Je bent echt "de bezetter". En je moet een massale uitzetting van tienduizenden trouwe burgers en Joden plannen.

Zelfs die nep-liberale Joden die gewichtig doen over Israël, moeten weten dat zonder het strategische gebied van Samaria, Tel Aviv onverdedigbaar is. Het is gewoon een Joods getto en een islamitisch doelwit.

Zelfs die Amerikaanse liberalen weten vanuit hun Joodse ivoren toren dat zonder Gush Etzion, Hevron en de op één na belangrijkste Joodse historische en religieuze plek verloren zijn (en daarmee kunnen liberalen 's nachts heel goed slapen).

Zelfs zij weten dat alle argumenten tegen het behoud van deze gebieden vals zijn gebleken. Er zal geen "vrede" zijn na de terugtrekking, er zullen meer en meer militairen nodig zijn, zoals het geval was na Gush Katif om Gush Dan te beschermen. De Arabieren zullen niet accepteren dat er gestopt wordt bij de legendarische maar niet bestaande "Groene Lijn".

Het conflict met de Palestijnse Arabieren over deze post-1967 landen is er altijd een geweest van identiteit. De Arabieren hebben er een, ze claimen niet alleen Nabloes en Jericho, maar ook Jaffa en Nazareth. Ze hebben dit geheugen, ze voeden het. Voor hen is het heilige land van "Palestina" en het behoort alleen aan Islam. Alleen "dhimmis" kunnen er leven, als verslagen tweederangs onderdanen. De meerderheid van de Joden begrijpt dat nog niet.

Ze geloven dat deze gebieden een of andere hypothetische "overeenkomst" zijn, of ze zien de regio in het beste geval als een strategische buffer tegen terrorisme. Maar zelfs deze laatste visie op de gebieden van na 1967 is erg zwak. Wat als op een dag alle Palestijnse Arabieren het geweld, de Jihad en de terreur opgeven? Zouden de Joden hen deze gebieden geven omdat ze geen "veiligheidskwestie" meer zijn?

De Palestijnse Arabieren hebben al drie staten: Gaza, de zogenaamde "Palestijnse Autoriteit" in de helft van Judea en Samaria, en Jordanië. Waarom willen de Joden er nog een toevoegen door afstand te doen van hun religieuze, historische en strategische erfgoed, het erfgoed dat ze van hun vijanden hebben afgenomen in oorlogen van zelfverdediging die hun kleine Joodse enclave bijna hebben vernietigd?

Sluit vrede over je eigen identiteit en geschiedenis, en eis op wat van jou is.

Giulio Meotti, een Italiaans journalist bij Il Foglio, schrijft een tweewekelijkse column voor Arutz Sheva. Hij is de auteur van het boek "A New Shoah", dat de persoonlijke verhalen van Israëlische terreurslachtoffers onderzocht, gepubliceerd door Encounter en van "J'Accuse: the Vatican Against Israel", gepubliceerd door Mantua Books in aanvulling op boeken in het Italiaans. Zijn schrijven is ook verschenen in publicaties zoals de Wall Street Journal, Gatestone, Frontpage en Commentaar.

Bron: On Judea and Samaria - it's withdrawal or annexation, stupid - Opeds - Israel National News