www.wimjongman.nl

(homepagina)

Hoop tegenover de onzichtbare vijand

Door Hal Lindsey - 24 juni 2020

()

Covid-19 is een formidabeler vijand gebleken dan de meesten zich begin van dit jaar hadden kunnen voorstellen. Een van zijn verraderlijke eigenschappen is het vermogen om sommige mensen te doden, terwijl anderen het krijgen en weinig of geen symptomen vertonen. Als iemand niet weet dat hij de ziekte heeft, hoe kan hij dan het gevaar begrijpen dat hij vormt?

Vorige week zei de MIT Technology Review dat na een reeks nieuwe studies, "Onderzoekers ermee beginnen om een consensus te bereiken... dat 80% van de nieuwe transmissies worden veroorzaakt door minder dan 20% van de dragers."

Volgens de John Hopkins University of Medicine Coronavirus Research Center zijn er tot nu toe meer dan 9 miljoen Covid-gevallen in de wereld geweest, en zijn er bijna een half miljoen mensen gestorven. Meer dan 120.000 van de doden waren afkomstig uit de Verenigde Staten. Dit alles gebeurde in slechts enkele maanden tijd. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft het eerste rapport van de universiteit over de ziekte pas op de laatste dag van 2019 ontvangen.

Zelfs als Europa uit zijn lockdown komt, blijft het aantal infecties wereldwijd stijgen. Een groot deel van de toename komt uit Midden- en Zuid-Amerika. In Brazilië zijn meer dan 50.000 Covid-doden gevallen. Vooral de inheemse bevolking is daar zwaar getroffen. Er zijn grote nieuwe uitbraken geweest in landen die dachten alles onder controle te hebben, zoals China, Zuid-Korea en Australië.

De toename van het aantal nieuwe gevallen in veel Amerikaanse staten hangt samen met de toename van het aantal tests. Die cijfers kunnen misleidend zijn. Maar het is verontrustend om ziekenhuisopnames te zien stijgen in plaatsen als Texas, Californië en Arizona. Ziekenhuisopnames fluctueren niet met het aantal mensen dat wordt getest. Ze geven aan hoeveel mensen daadwerkelijk ernstig ziek worden.

Ondertussen vertellen sommige christelijke predikanten ons dat dit geen teken des tijds is. Ze wijzen op de Zwarte Dood en de Spaanse griep van 1918 als voorbeelden van ergere pandemieën. Maar er is deze keer een verschil. In 1918 en in het midden van de 13e eeuw had de eerste voorwaarde voor de eindtijd-gebeurtenissen niet plaatsgevonden. De Joden hadden nog geen nieuwe natie van Israël gevormd.

Het andere verschil vandaag de dag is dat dit slechts één van een reeks van tekenen is die de wereld in één klap treft. En de huidige pandemie past perfect bij de waarschuwing die Jezus in Lukas 21:11 gaf. Hij zei dat de tijd in de buurt van Zijn terugkeer voor een deel gekenmerkt zou worden door plagen. En Covid-19 is een plaag.

De meest verwoestende plagen zullen komen tijdens de zeven jaar durende verdrukkingsperiode die enige tijd na de opname zal plaatsvinden. In het eerste oordeel van de schaal-oordelen in Openbaring 16 wordt een vreselijke plaag uitgebeeld. Vers 2 zegt: "En de eerste engel ging en goot zijn schaal over de aarde uit; en het werd een schadelijk en kwaadaardige zweer op de mensen die het merkteken van het beest hadden en die zijn beeld aanbaden."

Veel eerder in de verdrukking zal de laatste van de vier ruiters van de apocalyps de pest als een van de elementen meedragen. Openbaring 6:8 zegt: "En ik zag, en zie, een grauw paard; en hij die erop zat, zijn naam was de Dood; en Hades volgde hem. En hun werd macht gegeven over een vierde van de aarde, om te doden met het zwaard en met de hongersnood en met de pest en door de wilde beesten van de aarde.

De tweede ruiter van de vier ruiters zal een wereldwijde, economische depressie brengen, dieper en vreselijker dan alle voorgaande. Covid lijkt de wereld daar ook voor op te zetten. Regeringen over de hele wereld zijn wild bezig geweest om hun economieën overeind te houden in een tijd waarin hun inkomen sterk is gedaald. De belastinginkomsten zijn laag als bedrijven niet kunnen openen en mensen werkloos zijn. Dat betekent enorme nieuwe begrotingstekorten over de hele planeet.

Een ander kenmerk van het nieuwe tijdperk dat we zijn binnengetreden, is een opvallend niveau van wetteloosheid. De misdaadniveaus exploderen over de hele wereld. Jezus zei dat dit ook een teken van Zijn komst zou zijn.

Het is op zijn minst verontrustend, zo niet ronduit angstaanjagend, om te zien dat deze gebeurtenissen onze wereld overspoelen. Maar God wil niet dat je bang bent. Vergeet niet dat Jezus over deze dingen heeft verteld vanuit een perspectief van hoop. In Lucas 21:28 zei Hij: "Als deze dingen beginnen te gebeuren, hef dan je hoofd omhoog, want je verlossing komt dichtbij."

Bron: The Hal Lindsey Report | Hal Lindsey