www.wimjongman.nl

(homepagina)

Rellen in Amerika: 'Herhaling van de burgeroorlog in Egypte vóór de Exodus, zoals beschreven door Jesaja'.

Door Adam Eliyahu Berkowitz - 1 juni 2020.

 "Ik zal een Egyptenaar tegen een Egyptenaar aanzetten. Ze zullen oorlog voeren met elkaar, elke man met zijn naaste, stad met stad en koninkrijk met koninkrijk." Jesaja 19:2 (De Israëlische Bijbel™)

Afgelopen donderdag ging een routine-arrestatie mis, waardoor gebeurtenissen op gang kwamen die de stabiliteit van de hele natie bedreigen. Het staat buiten kijf dat wat er met George Floyd is gebeurd gruwelijk was, een belediging voor een mens die naar Gods beeld is geschapen en de nasleep bewijst dat velen geloven dat het incident racistisch gemotiveerd was en dat deze smet op de samenleving nog steeds een factor is in de manier waarop de politie met gekleurde mensen omgaat. Naast deze discussie moet de gebeurtenis ook vanuit een Bijbels perspectief worden bekeken.

 

Rabbijn Nachman Kahana (Foto: YouTube-screenshot / Het Tempelinstituut)

 

 

Deze gebeurtenis heeft ook eindtijd-gevolgen en bijbelse precedenten. Rabbijn Nachman Kahane, oprichter van het Centrum voor Kohanim:

"Ik ben me zeer bewust en erg bezorgd over wat er in Amerika gebeurt. Mensen hebben de neiging om het heden en de toekomst te zien op basis van het verleden. Ik zie de nabije toekomst op basis van de verre toekomst. Ik weet waar Hashem (God, letterlijk 'de naam') ons naartoe brengt. Ik zie dat wat er nu gebeurt ons dichter bij alle Joden in Israël brengt, een Davidisch koninkrijk, een Derde Tempel. Dit is slechts een volgende stap in die richting."

"Tot nu toe hebben de Joden in Amerika zich erg op hun gemak gevoeld in Amerika. Als iemand zich op zijn gemak voelt, is er geen reden om te veranderen. Joden zouden zich nu erg ongemakkelijk moeten voelen en moeten nadenken over het aanbrengen van veranderingen. Dit is het begin.

De rabbi merkte op dat de antisemitische daden, het typische vandalisme tegen synagogen, zijn aangewakkerd tijdens de recente protesten.

Rabbijn Kahana merkte een profetisch precedent op voor burgerlijke onrust als voorloper van de verlossing.

De "Egypte"-verklaring. Op een snelle wolk gezeten zal Hasjem naar Egypte komen; de Egyptische afgoden zullen voor Hem beven, en het hart van de Egyptenaren zal in hen verzinken.

 Zie, de HEERE rijdt op een snelle wolk en komt in Egypte. De afgoden van Egypte zullen beven voor Zijn aangezicht en het hart van de Egyptenaren zal smelten in hun binnenste. Dan zal Ik Egyptenaren ophitsen tegen Egyptenaren, zodat zij zullen strijden, eenieder tegen zijn broeder, en eenieder tegen zijn naaste, stad tegen stad, koninkrijk tegen koninkrijk. De geest van de Egyptenaren zal in hun binnenste verward worden. Ik zal hun plannen in de war brengen. Dan zullen zij hun afgoden raadplegen, de dodenbezweerders, de geesten van doden, en de waarzeggers. Jesaja 19:1-3

"Toen de eerstgeborenen in Egypte te horen kregen dat ze zouden sterven in de volgende plaag, kwamen ze in opstand en was er een burgeroorlog, Egyptenaar tegen Egyptenaar. Zoals we weten, zal de uiteindelijke verlossing elementen van de Exodus uit Egypte bevatten. Dit is wat we nu zien, want anders heeft het geen zin. Waarom zouden mensen hun eigen huizen verbranden en plunderen, de bedrijven waar ze elke dag naartoe gaan? Waarom zouden de blanken, deze Antifa, alleen maar komen om problemen te veroorzaken? Waarom zou de lokale bevolking hen tolereren?"

Wat betreft de rol van Antifa in de rellen, merkte de rabbijn een historisch precedent op:

"Voor de oorlog behoorde slechts vijf procent van Duitsland tot de nazi-partij. Die vijf procent vernietigde bijna de hele wereld. Er is niet veel haat voor nodig om groot kwaad te veroorzaken."

Rabbijn Kahana merkte op dat ondanks de vele verdiensten, de VS veel goed te maken heeft.

"De VS hebben niets gedaan om de Joden te redden van de Holocaust, ondanks dat ze wisten dat het gebeurde. Ze hadden miljoenen Joden kunnen redden. En in 1948, terwijl de Arabische landen werden voorzien van wapens uit andere landen, waaronder Groot-Brittannië, legden de VS een embargo op de verzending van wapens naar de Joodse staat. In de Jom Kippoeroorlog van 1973, terwijl Israël verschrikkelijke verliezen leed, hielden de VS het sturen van militaire hulp tegen, die ze ons hadden beloofd hadden. Dit kostte allemaal Joods bloed.

Maar rabbi Kahana merkte een grotere universelere zonde op, waarvoor de VS zich moet verantwoorden.

"Elke corruptie heeft vandaag de dag zijn wortels in de VS. Hollywood heeft onbescheidenheid en begeerte aangestuurd, waardoor het acceptabel werd, ja zelfs als een deugd."

De rabbijn had een moeilijke boodschap voor het zwarte volk in Amerika.

"De zwarten moeten zich op een positieve manier met de Joden verbinden. Wij hebben ook honderden jaren slavernij meegemaakt. Zonder de Torah en de gehechtheid aan de dienst van God zouden we een mislukt volk zijn met mislukte gezinnen, dat zich tot misdaad en geweld wendt en nooit slaagt. Het is door de Torah dat we een gezonde familiestructuur hebben behouden en geslaagd zijn als een 'licht voor de naties'. Zwarten kunnen hiervan leren hoe ze vooroordelen en tegenspoed kunnen overwinnen."

De rabbijn sloot af met een boodschap aan de Amerikaanse Joden:

"Wees gelukkig, wees gezond, wees voorzichtig, en het belangrijkste, wees hier."

DE GEBEURTENIS

Kort na 20.00 uur ging George Floyd, een 46-jarige Afrikaans-Amerikaanse man een delicatessenzaak binnen in Powderhorn, een wijk ten zuiden van het centrum van Minneapolis, Minnesota. Volgens een mede-eigenaar van het Cup Foods, probeerde Floyd om een $20 biljet te gebruiken waarvan een personeelslid dacht dat het een vervalsing was. Volgens de politie zat Floyd in een nabij staande auto en leek hij "onder invloed" te zijn. Na het naderen van de auto trok één van de agenten, Thomas Lane, zijn pistool en gaf opdracht aan Floyd om zijn handen te laten zien. Het is onduidelijk waarom Officer Lane het nodig vond om zijn pistool te trekken.

Een woordvoerder van de politieafdeling zei dat de agenten hem opdroegen het voertuig te verlaten, op welk punt hij zich "fysiek verzette". In de dagen na de arrestatie leken deze verklaringen te worden tegengesproken door het vrijgeven van een video-opname van een omstander, hoewel één video aantoonde dat agent Derek Chauvin worstelde om Floyd uit de auto te krijgen. Later verklaarde de criminele aanklacht die voor het gerecht door de procureur van de Provincie Hennepin op 29 mei werd ingediend, dat Floyd "niet vrijwillig in de auto ging en worstelde met de agenten door opzettelijk neer te vallen, zeggend dat hij niet in de auto ging, en weigerde om mee te werken. De surveillance opname vanuit een nabijgelegen restaurant toonde Floyd die tweemaal valt terwijl hij wordt begeleid door de agenten.

Volgens de politie van Minneapolis konden de agenten "de verdachte in de handboeien krijgen en merkten op hij aan medische nood scheen te lijden, en riepen een ziekenwagen op. Bij de arrestatie zijn volgens een verklaring van de politie van Minneapolis geen wapens gebruikt. Paramedici verplaatsten Floyd van de locatie en probeerden borstcompressies en andere levensreddende maatregelen uit te voeren. Floyd werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij om 9:25 uur dood werd verklaard.

Een deel van de arrestatie werd opgenomen door een omstander en gestreamd naar Facebook Live en ging snel rond. Chauvin is op de video te zien terwijl hij met zijn knie druk uitoefent op Floyds nek terwijl zijn hand in zijn zak zit. Floyd vertelt Chauvin herhaaldelijk "Please" en "ik kan niet ademen", terwijl hij ook jammert, kreunt en snikt. Nadat Floyd zegt "Ik sta op het punt om te sterven", zegt Chauvin tegen Floyd dat hij zich moet ontspannen.

Chauvin hield zijn knie acht minuten en 46 seconden op Floyds nek. Ongeveer zes minuten in die periode, heeft Floyd niet gereageerd.

In de nasleep van Floyds dood werden de twee politieagenten met verlof gestuurd en werd er een onderzoek ingesteld door het Ministerie van Justitie en de FBI. Chauvin werd gearresteerd en beschuldigd van derdegraads moord en tweedegraads doodslag.

Hoewel de protesten op de eerste dag aanvankelijk vreedzaam waren, vernielde een kleinere groep demonstranten het 3e district, brak een ruit en vernielde ook politiewagens. Dit escaleerde snel en in de daaropvolgende dagen waren naar schatting 255 bedrijven in de regio van de Twin Cities vernield of volledig vernietigd.

Protesten tegen politiegeweld en de dood van George Floyd ontstonden in meer dan 75 steden en verspreidden zich over de hele wereld. In bijna 40 steden werd een avondklok ingesteld, maar de mensen negeerden deze grotendeels. De oproerpolitie botste met burgers in New York, Chicago, Philadelphia en Los Angeles en gebruikte traangas en rubberkogels om de menigte te verspreiden. Politievoertuigen werden in brand gestoken en winkels werden geplunderd in verschillende steden. 5000 manschappen van de Nationale Garde werden geactiveerd in 15 staten. De menigte verzamelde zich in de buurt van het Witte Huis, stak vuren aan en gooide stenen naar politieagenten. Honderden mensen zijn sinds het begin van de protesten gearresteerd.

Bron: Riots in America: 'Replay of Civil War in Egypt Before Exodus as Described by Isaiah' -