www.wimjongman.nl

(homepagina)

De Grote Reset is trending - Hier is waarom - De WEF

 

 

Door James Delingpole - 18 november 2020

De Grote Reset is trending op Twitter. Als je eenmaal weet wat het betekent voor de toekomst van onze beschaving, zul je begrijpen waarom…

Simpel gezegd, het is de blauwdruk voor een volledige transformatie van de wereldeconomie. Er zal geen geld zijn, geen privé-eigendom, geen democratie. In plaats daarvan zal elke belangrijke beslissing — wat je doet voor de kost, hoeveel je consumeert, of je een vakantie kunt nemen — voor je beslist worden door een verre, onbekende elite van 'experts'.

Het klinkt als een samenzweringstheorie — en het wordt vaak als zodanig afgedaan door mensen die denken dat ze slim en levenswijs zijn. Echter, in feite zijn de mensen die aandringen op de Grote Reset perfect open over hun plan. Zij blijven er maar over praten...

Een van deze mensen is de Canadese premier Justin Trudeau. Het was een video van Trudeau die sprak over de Grote Reset die de hele opwinding van nerveuze interesse op sociale media veroorzaakte.

Justin Trudeau noemde de coronavirus-pandemie een kans voor een reset volgens het WEF, en praatte de 'build back better' lijn na die Biden toevallig gebruikte als campagneslogan.

Het moet allemaal toeval zijn en helemaal niet gecoördineerd.

()

Trudeau zegt:

"Building Back Better betekent steun geven aan de meest kwetsbaren en tegelijkertijd ons momentum handhaven bij het bereiken van de 2030-Agenda voor Duurzame Ontwikkeling en de SDG's. Canada is hier om te luisteren en te helpen. Deze pandemie heeft een kans gegeven voor een reset. Dit is onze kans om onze pre-pandemische inspanningen te versnellen om onze economische systemen opnieuw in te voeren die de mondiale uitdagingen daadwerkelijk aanpakken zoals extreme armoede, ongelijkheid en klimaatverandering.’

Het klinkt onschuldig genoeg, het soort zinloos geklets dat je verwacht van Trudeau. Maar in feite is er een diepere betekenis aan de uitdrukkingen die hij gebruikt: 'Build Back Better', '2030-Agenda', 'duurzame ontwikkeling, en de 'SDG's, en 'reset', het zijn allemaal zoekwoorden voor de volledige transformatie van de wereldeconomie om een nieuwe wereldorde te creëren.

'Build Back Better' [Bouw Terug Beter] is de slogan van de Grote Reset en de man die het uitvond, Klaus Schwab. Schwab is een kale Duitser in zijn vroege jaren tachtig met een zeer sterk accent en de sinistere lucht van een James Bond-schurk, die in de jaren zeventig oprichtte wat nu bekend staat als het World Economic Forum. De WEF houdt zijn jaarlijkse top in Davos in Zwitserland, waar, zoals gezegd, "miljardairs lezingen houden voor miljonairs over hoe de gewone mensen leven".

Tot voor kort leek Davos waarschijnlijk een onschuldige gebeurtenis: een soort jaarlijkse grap waarbij we allemaal kunnen lachen over het absurde spektakel van één procent van de één procent die met hun privéjets en limousines opdagen om het belang van duurzaamheid en het redden van de planeet uit te leggen.

Maar de gebeurtenissen van 2020 hebben dat allemaal veranderd, omdat COVID-19 het perfecte voorwendsel is geweest voor een gecoördineerde globalistische overname, die voorheen misschien niet meer dan een kwaadaardige glinstering in de ogen van Klaus Schwab had kunnen zijn.

Zoals Schwab zelf toegeeft, moet de wereld "gezamenlijk en snel handelen om alle aspecten van onze samenlevingen en economieën te vernieuwen" — kortom, hij zegt dat de hele industrie "moet worden getransformeerd... we hebben een 'Grote Reset' van het kapitalisme nodig”.

In een waarschuwing voor een achtbaan van veranderingen die we kunnen verwachten als dit plan doorgaat, vervolgt Schwab: "Het niveau van samenwerking en ambitie dat dit impliceert is ongekend. Maar het is geen onmogelijke droom. Een pluspunt van de pandemie is dat het heeft aangetoond hoe snel we radicale veranderingen in onze levensstijl kunnen aanbrengen. Bijna onmiddellijk dwong de crisis de bedrijven en individuen om af te zien van praktijken die lange tijd als essentieel werden beschouwd, van het frequente vliegen tot het werken in een kantoor."

Zoals het WEF het stelt over de komende technocratie die ons leven zou regeren: "Welkom bij 2030. Ik bezit niets, heb geen privacy, en het leven is nooit beter geweest."

Er is niets nieuws aan de Grote Reset. Schwab en zijn volgelingen praten er al jaren over. Het Chinese Coronavirus – of beter gezegd de draconische maatregelen die regeringen hebben genomen om het te bestrijden, heeft het proces alleen maar versneld.

Schwab heeft een aantal boeken geschreven over zijn masterplan:

Zijn laatste, 'Covid-19 - De Grote Reset', gaat direct over het feit dat de chaos van de coronavirus-pandemie de perfecte gelegenheid is om de hele wereld te versnellen naar een 'nieuw normaal'.

Op het moment van schrijven (juni 2020) blijft de pandemie wereldwijd toenemen. Velen van ons denken erover na wanneer alles weer normaal wordt. De korte reactie is: nooit. Niets zal ooit terugkeren naar het 'gebroken' gevoel van normaliteit dat heerste vóór de crisis, omdat de coronavirus-pandemie een fundamenteel keerpunt markeert in ons wereldwijde traject.

Begrepen? Wat onze nieuwe globalistische overlords betreft, jullie krijgen nooit jullie oude leven terug, hoe graag jullie het ook zouden willen. En ook is dit duidelijk: dit wordt gedaan voor je eigen bestwil omdat je oude manier van leven was gebaseerd op een 'gebroken' model.

Zo is de overtuiging van de auteur dat het nieuwe normaal is wat we nodig hebben en zouden moeten willen, hij doet nauwelijks moeite om te doen alsof het Chinese coronavirus niets anders is dan een handige voorwendsel.

In tegenstelling tot sommige epidemieën in het verleden, vormt COVID-19 geen nieuwe existentiële bedreiging.

Schwab is duidelijk in zijn boek dat het coronavirus niet zozeer een crisis is als een kans om te worden uitgebuit – een kans om de geboorte van de nieuwe wereldorde, die hij de Vierde Industriële Revolutie noemt, te versnellen.

Er komen radicale veranderingen, met zulke gevolgen dat sommige geleerden hebben verwezen naar een 'before-coronavirus' (BC) en 'after-coronavirus' (AC) Tijdperk. We zullen ons blijven verbazen over zowel de snelheid als de onverwachte aard van deze veranderingen – als ze zich met elkaar vermengen, zullen ze meer gevolgen veroorzaken, tweede-, derde-, vierde - en meer- orde gevolgen, opeenvolgende effecten en onvoorziene uitkomsten.

Al dit spul zou natuurlijk slechts een luchtkasteel zijn als het slechts een gewone sinister uitziende man was met een voorbijgaande gelijkenis met Blofeld [James Bond-ster] die het zegt. Helaas nemen veel invloedrijke mensen dit heel serieus.

Daarom gebruikte Joe Biden 'Build Back Better' als campagneslogan. Daarom plaatsen de Britse Conservatieven de website op hun Twitter-pagina. En daarom neemt de Britse premier Boris Johnson de frase in zijn toespraken op.

In feite, zoals ik in mei al meldde, is het een uitdrukking die je vindt om gebruikt te worden door allerlei instellingen. Mijn stuk heette: 'Build Back Better - De laatste Codefrase voor een groene wereldwijde tirannie'..

Er was toen bijna niemand geïnteresseerd. Misschien zullen er nu meer mensen zijn, nu ze beginnen te beseffen dat, terwijl deze Global Reset jongens klinken als gekken, ze in feite dodelijk serieus zijn.

Het klinkt als een samenzweringstheorie.

Maar zoals een wijs iemand ooit zei: 'Het is geen samenzweringstheorie als ze je precies vertellen wat ze aan het doen zijn...'

[Zie ook OpinieZ VN-Agenda 2030: basisinkomen als collectivistisch ideaal]

Bron: Delingpole: The Great Reset Is Trending. Here's Why...