www.wimjongman.nl

(homepagina)

De gevallen Sukkah - een droom

Door Carolyn Hyde - 10 oktober 2020

()

Ik hoorde een harde klap en zelfs de grond schudde, toen er iets op het land viel. Ik ontdekte al snel dat dit het geluid was van de klap van Davids in elkaar gevallen tabernakel.

Ik had dit nog nooit gehoord en die ervaring maakte me meteen wakker. Dus belde ik vrienden die konden helpen…

Ik weet dat deze droom gerelateerd is aan Amos 9:11 en Handelingen 15:16, maar ik bid voor de betekenis aangezien dit zo'n schokkend geluid was!

In Amos 9: 11 betekent het woord 'gevallen': omvallen, liggen, neergeworpen worden, falen, knielen voor, opvallen of aanvallen, wegvallen, neergooien, toewijzen door lot

Sukkah

סֻכָּה in de Schrift

Job 36: 29 - kan iemand de verspreiding van de wolken begrijpen, het donderen van Zijn sukkah?

Psalm 18:11 - Hij maakte de duisternis als zijn schuilplaats, zijn sukkah om hem heen, duisternis van water, dikke wolken aan de hemel.

Psalm 31:20 – U verbergt ze op de geheime plaats van Uw aanwezigheid voor de samenzweringen van de mens; U houdt ze in het geheim in een sukkah weg van de strijd der tongen.

Jesaja 1:8 - De dochter van Zion wordt achtergelaten als een sukkah in een wijngaard, als een wachthuisje in een komkommerveld, als een belegerde stad.

Jesaja 4:6 – Er zal een sukkah zijn om overdag schaduw te geven tegen de hitte, een toevluchtsoord en bescherming tegen de storm en de regen.

De Schrift werd niet geschreven in hoofdstukken-vorm, dus ik denk dat om de volledige context van Amos 9:11 te begrijpen, we ook Amos 8 moeten lezen, omdat het verwijst naar het einde van de zomervruchten, het bedriegen van de armen, het schudden van de aarde, onze feesten werden meer als tijden van rouw, de opkomst van de Nijl (die de rol van Afrika vertegenwoordigt), de hongersnood op het land voor het horen van de stem van Adonai, en de val van de valse idolen van Dan tot Beersheva.

Kunnen we vandaag leven in de dagen van Amos 8? Als dat zo is, dan komen de dagen van Amos 9, waarop we de HEER naast het altaar zien staan en zeggen: "Sla tegen het kapiteel zodat de drempels zullen beven, en breek ze stuk op de hoofden van hen allemaal!”

Ik weet dat dit ingaat tegen de vele profetische woorden van komende welvaart en herstel, die we allemaal graag zouden zien. Maar ik sta nog steeds te trillen van het geluid van de gevallen sukkah en het is geen toeval dat dit gebeurde aan het einde van Sukkot, het feest van tabernakels, en het is gekoppeld aan Amos 9:11.

Het goede nieuws is dat we uiteindelijk de beloften van herstel en Aliyah zullen zien!!!

Carolyn Margolin-Hyde werd opgevoed in een orthodox-joodse synagoge in de buurt van Chicago. Ze studeerde af aan de Universiteit van Illinois. Na het maken van Aliyah Carolyn diende ze als aanbiddingsleider bij K'tsir Asher, de congregatie, in Akko, en leidde aanbidding in Kehilat Poriya, een gemeente in de buurt van Tiberias. Ze heeft veel gebedsliedjes geschreven en opgenomen in het Engels en Hebreeuws en haar aanbidding CD's omvatten "Just Like Joseph" en "the Latter Rain"- eigentijdse aanbidding CD's; "Deep Calls to Deep" - een doorwrochte CD; en" Fine Linen " – aanbidding met een vleugje blues.

Bron: The fallen Sukkah - a dream » Kehila News Israel