www.wimjongman.nl

(homepagina)

Heeft de regering zojuist uw kerkgebouw gesloten? Goed. Misschien is het tijd om de tijd van de apostelen te kopiëren en terug te gaan naar de huiskerken, zoals zij deden.

door Geoffrey Grider - 30 maart 2020

Denk hier eens over na, wat als je kerk nooit meer open gaat? Wat als de Nieuwe Wereldorde die zich nu vormt tijdens de uitbraak van het coronavirus en besluit dat er geen kerkgebouwen meer open zullen zijn? Wat ga je dan doen?

Oké, dus de regering sluit nu kerken, en iedereen roept "fout!" Maar ik niet. Ik denk dat het een goede zaak is. Waarom? Het is goed omdat in grote massa's mensen, virussen in de lucht zich snel en gemakkelijk kunnen verspreiden. Als je echt liefde had voor je buurman, zoals de bijbel zegt, zou je niet terugkomen op het eenvoudige en praktische verzoek om je tijdens de uitbraak niet in grote groepen te verzamelen. Maar er is nog een tweede reden waarom ik het een goed idee vind. Je was waarschijnlijk toch al bezig met voorstellen in de kerk. Misschien waardeer je nu wel wat je had.

"Hoe ik niets van wat nuttig was, nagelaten heb u te verkondigen en te onderwijzen, in het openbaar en in de huizen, en ik heb zowel tegenover Joden als Grieken getuigd van de bekering tot God en het geloof in onze Heere Jezus Christus." Handelingen 20:20,21 (HSV)

Als samenleving zijn wij in 2020 grotendeels een verwend volk, mezelf inbegrepen. We nemen inderdaad ons deel aan de armen, maar niet zoals in Indonesië, of Afghanistan en Afrika, waar ze in de vuiligheid moeten zoeken om hun voeding te vinden. In Amerika is er overvloed, en we zijn niet gewend om op een andere manier te leven. We hebben kerken in bijna elke stad, en heel vaak zijn dat enorme mega-kerken. Wat zie je als je naar binnen gaat? Veel mensen "gaan naar de kerk" maar het is echt meer een sociale club geworden waar mensen elkaar ontmoeten om te roddelen, bij elkaar te zitten, te socialiseren en koffie te drinken. Ze rollen hun ogen als de predikant langer dan normaal met de preek doorgaat, lauw terwijl de dag nog lang is. Misschien doet God je wel een plezier door je kerk te laten sluiten, misschien probeert God je wakker te maken.

Dus je kerk is gesloten, wat doe je nu?

Ik denk dat we vergeten zijn dat wedergeboren christenen de Gemeente zijn, het ging nooit om het gebouw. Er waren geen kerkgebouwen in de eerste eeuw na Christus, waar hebben ze elkaar ontmoet? Ze ontmoetten elkaar bij mensen thuis, in kleine groepjes, en ze maakten het woord van God tot primair belang. Velen van hen werden door Rome vervolgd omdat ze dat deden, en werden ter dood gebracht. Het kostte hen iets om elkaar te ontmoeten om de Heer zo te aanbidden en het zorgde ervoor dat ze heel dicht bij Hem wandelden.

"Groet de broeders die in Laodicea zijn, en Nymfas en de gemeente in zijn huis." Kolossenzen 4:15 (HSV)

Mensen, je kunt maar beter wakker worden, de hele wereld is aan het veranderen, en het gaat nooit meer terug naar hoe het was. Als je nu niet in vuur en vlam komt te staan voor de Heer, dan is je vuur uit, en kun je waarschijnlijk beter je redding gaan controleren. Wanneer heb je voor het laatst in de kerk gezongen omdat je zo blij was om gered te zijn en naar de hemel te gaan? Wanneer was het de laatste keer dat je een keer of een paar keer een stevig "amen" hebt geroepen tijdens de prediking? Zie je wat ik bedoel? Je was toch al lauw, geef je er echt nog om of de overheid je kerk sluit? Heb je het echt gewaardeerd toen je het nog had? Dit zijn retorische vragen, trouwens. We weten de antwoorden al.

"En dit te meer, omdat wij het beslissende tijdstip kennen, namelijk dat de tijd reeds is aangebroken dat wij uit de slaap ontwaken. Want nu is de zaligheid dichter bij ons dan toen wij tot geloof kwamen. De nacht is ver gevorderd en de dag is nabijgekomen. Laten wij dus de werken van de duisternis afleggen en de wapens van het licht aandoen.". Romeinen 13:11,12 (HSV)

Denk hier eens over na, over wat als je kerk nooit meer open gaat? Wat als de Nieuwe Wereldorde die zich nu vormt tijdens de uitbraak van het coronavirus en besluit dat er geen kerkgebouwen meer zullen zijn? Wat ga je dan doen? Dit is mijn advies: eet het vlees en gooi de botten weg, maar dit is het. In plaats van je zorgen te maken over wat de regering nu gaat doen, waarom ga je niet een eenpersoons-heropleving houden en weer in vuur en vlam staan voor Jezus Christus? Blaas het stof van je bijbel, maak hem open en begin hem zelf te lezen. Raak weer opgewonden over Jezus, raak opgewonden over het laten zien aan een verloren persoon hoe je gered kunt worden. Ga terug naar je eerste liefde.

Ja, ik denk dat het goed is dat de kerken sluiten. Nu kunnen we zien wie de christenen zijn.

Bron: Has The Government Just Shut Down Your Church Building? Good! Maybe It's Time To Copy The Apostles And Go Back To House Churches Like They Did • Now The End Begins