www.wimjongman.nl

(homepagina)


"Wees geen schaap": Washington Sheriff spreekt zijn steun uit voor restaurant dat gesloten wordt op straffe van 100.000 dollar boete.

Door Tyler Durden - 29 december 2020.

Een Lewis County, Washington, Sheriff heeft er genoeg van.

Sheriff Rob Snaza plaatste een interview op Facebook op 23 december, waar hij de redenen achter het sluiten van restaurants in Lewis County onderzocht en zijn steun uitsprak voor een lokaal restaurant dat middenin een impasse met de gouverneur zit.

()

Spiffy's Restaurant in Lewis County, Washington, wordt nu geconfronteerd met meer dan 100.000 dollar aan boetes als gevolg van het toestaan van een diner in het restaurant, wat momenteel verboden is in deze staat. Het restaurant is al bijna 50 jaar in bedrijf en wordt geconfronteerd met de dreiging van sluiting als het niet kan doorgaan, volgens The Chronicle.

Snaza sprak over de eigenaar, Rod Samuelson, en zei dat hij er al 30 jaar klant was: "In die tijd zijn ze open geweest, ze zijn open geweest voor de gemeenschap. Ze hebben hun hart geopend of het nu gaat om donaties, of om het ondersteunen van gezinnen. En zo was het kennen van Rod's verhaal enorm belangrijk in het maken van de beslissing dat ik Spiffy's steun. En ik weet dat we wetten hebben, we hebben al deze dingen aan de hand, maar tegelijkertijd, wat is goed en wat is fout?"

Hij ging verder: "We moeten opkomen voor onze grondwettelijke rechten. Dus als we het over deze mensen hebben, hebben we het over alleenstaande moeders, alleenstaande ouders of ouderparen, die samen in een restaurant werken. En al hun levensonderhoud is gebaseerd op dit bedrijf. En dat verliezen ze, gewoon omdat iemand heeft besloten om de regels te veranderen."

()

De verklaring komt enkele dagen voordat Spiffy's een hoorzitting in Lewis County Superior Court krijgt, nadat het ministerie van Arbeid en Industrie een dwangbevel tegen het bedrijf uitvaardigde.

L&I Woordvoerder Tim Church vertelde The Chronicle: "Dit brengt het naar een heel ander gebied. Als ze open blijven, kunnen we een motie voor minachting van het hof indienen."

Zoals The Chronicle opmerkt:

Doorgaan met het aanbieden van binnenshuis dineren in strijd met het gerechtelijk bevel wordt beschouwd als een grove overtreding, strafbaar met $10.000 en tot zes maanden in de gevangenis. Het zou ook kunnen resulteren in een aanklacht van minachting, wat een criminele aanklacht is. Het bevel merkt op dat L&I "een duidelijk wettelijk recht heeft om de vereisten van de Washington Industrial Safety and Health Act en de daaronder afgekondigde regels af te dwingen."

Demonstranten en supporters worden geacht zich te verzamelen buiten het gerechtsgebouw op de dag van de hoorzitting.

()

"Het verbod op binnenshuis werken en dineren is kwetsend voor onze gemeenschap," zei Snaza. "Onze economie wordt stilgelegd omdat onze gouverneur heeft gekozen om te bepalen wie essentieel is en wie niet. En echt, wie mag dat? Het lijkt erop dat de mensen die een salaris hebben, degene zijn die bepalen wie een niet-essentieel persoon is."

Hij concludeerde: "We moeten opstaan als conservatieven, als Republikeinen. We moeten opkomen voor onze grondwettelijke rechten, en we moeten zeggen dat het genoeg is, en ons volk weer aan het werk te laten gaan. De gegevens hebben geen zin. Als ik zeg: wees geen schaap, dan bedoel ik ook: wees geen schaap. Ik bedoel: luister naar jezelf. Controleer de feiten voor jezelf en neem je eigen beslissing."

Bron: "Don't Be A Sheep": Washington Sheriff Voices Support For Restaurant Facing Shutdown, $100K Fine | ZeroHedge