www.wimjongman.nl

(homepagina)

Reuters Factcheck: Het Amerikaanse leger heeft geen verkiezingsservers in Duitsland in beslag genomen

Door Reuters-directie

[Vertaler: In een vorig artikel van Mike Adams werd gesproken over een inval van het Amerikaanse leger in serverbedrijven in Frankfurt en in Spanje. Dit is tegengesproken door deze "factcheckers". Maar Mike Adams beschrijft nu wel nieuwe berichten die de zaak bevestigen, zodat het schijnt dat er zich achter de schermen wel van alles afspeelt.]

Correctie - 18 November 2020: Correctie van Gohmert' citaat in Paragraaf 3, dat verkeerd was vertaald.

Gebruikers van sociale media hebben berichten gedeeld en beweren dat het Amerikaanse leger de kantoren van het electronic stemmachinebedrijf Scytl in Duitsland binnenviel om hun servers in beslag te nemen voor bewijs van manipulatie bij de verkiezingen van 2020. Scytl zei echter in een verklaring dat het Amerikaanse leger niets van hen in beslag heeft genomen en dat ze geen kantoren in Duitsland hebben.

Een artikel (hier), genaamd "INTEL: US Military Raided Scytl Servers in Germany For Evidence After Vote Switching Scandal", werd gepubliceerd door Greagameindia, en gedeeld op sociale media hier, hier en hier. In het artikel staat: "Volgens inlichtingenbronnen heeft het Amerikaanse leger de stemmachine-onderneming Scytl in Duitsland overvallen voor bewijs van manipulatie in de verkiezingen in de VS in 2020 [...] De stemmen van de Amerikanen in de verkiezingen in de VS werden geteld door een failliet Spaans bedrijf Scytl in Spanje.”

Als verondersteld bewijs, verwijst het artikel naar opmerkingen die zijn gemaakt zonder ondersteunend bewijs door een vertegenwoordiger van het Texas Eerste Congressional District, Louie Gohmert, op Newsmax (hier), en ook naar verluidt op een video-oproep gedeeld op sociale media (hier, youtu.be/GbgZzA_mSpE, hier ). Gohmert zei: "Ik ken de waarheid niet. Ik weet dat er een Duitse tweet in het Duits was die zei dat de Amerikaanse legermacht maandag naar Scytl ging om hun server te nemen. "Hij beweerde dat Scytl informatie had die kon aantonen hoeveel stemmen zouden zijn overgezet van de Republikeinen naar de Democraten.

[Video momenteel niet bereikbaar. (Is al weer verdacht.)]

De Kiesinfrastructuur Government Coordinating Council Executive Committee en de Election Infrastructure Sector Cooerdination Council zeiden in een verklaring dat verkiezingsveiligheidsfunctionarissen geen bewijs hebben dat stembiljetten werden gewijzigd, verwijderd of verloren zijn door stemsystemen in de 3 november Amerikaanse verkiezingen, en dat deze verkiezing "de meest veilige in de Amerikaanse geschiedenis is." De Republikeinse President Donald Trump heeft herhaaldelijk ongefundeerde beweringen gedaan over verkiezingsfraude (hier).

[Vertaler: Recent nieuws: Advocaat Sidney Powell vertelt over de aanklachten van fraude die eraan komen tegen diverse staten. Er komen nog dagelijks nieuwe getuigenverklaringen bij, waaronder die van Democratische klokkenluiders. Ook neemt het bewijs toe tegen de Dominion-software die de stemmingen kan manipuleren. Hugo Chavez gebruikte het om zijn verkiezingen te winnen. En toen kwam het naar de VS. En de stemmen worden geteld in Barcelona en Stuttgart en komen dan weer naar de VS. Trump heeft waarschijnlijk wel 80 miljoen legale stemmen gehaald: Klik hier ]

Scytl (hier), gevestigd in Barcelona, levert moderniseringsprojecten voor verkiezingen voor de Amerikaanse verkiezingen, waaronder, maar niet beperkt tot, online training van verkiezingswerkers, elektronische stembussen voor kiezers op afstand en real-time online visualisatie van verkiezingsresultaten ( hier). De Scytl-website laat zien dat het bedrijf acht kantoren over de hele wereld heeft, maar niet in Duitsland (www.scytl.com/en/contact/).

Scytl publiceerde een verklaring op haar website (hier) waarin alle beweringen in de artikelen en sociale media worden weerlegd: "Na verschillende onjuiste verklaringen die zijn gepubliceerd in digitale en sociale media, wil Scytl graag het volgende verduidelijken [...] de technologieën die door Scytl in de VS worden geïmplementeerd worden zowel gehost en beheerd in de VS, door een lokale dochteronderneming, SOE Software, gevestigd in Tampa, Florida; we hebben geen tabulering, telling of stemmen in de VS; we hebben geen servers of kantoren in Frankfurt; Het Amerikaanse leger heeft niets in beslag genomen van Scytl in Barcelona, Frankfurt of waar dan ook.”

Het Amerikaanse leger was niet onmiddellijk beschikbaar voor commentaar.

Het artikel, gedeeld op sociale media, citeert ook een tweet ( hier) door George Papadopoulos, de voormalige Trump campagne-adviseur die werd veroordeeld tot 14 dagen gevangenisstraf wegens liegen tegen de FBI over zijn contacten met de Russische ambtenaren, (hier), hij zegt: "Breaking: Congreslid Louie Ghomert heeft verklaard dat het AMERIKAANSE Leger servers in beslag genomen heeft voor Dominion in Duitsland", verwijzen naar Dominion Voting Systems, een bedrijf dat verkiezingstechnologie levert (www.dominionvoting.com/about/). Deze tweet en deze bewering worden ook gedeeld op Facebook (hier en hier.)

Ghomert had het over Scytl, niet over Dominion, toen hij sprak bij Newsweek en in de videoconferentie gedeeld op sociale media. Scytl zei in de verklaring dat ze niet verbonden zijn aan Dominion.

Reuters heeft onlangs andere valse claims ontkend met betrekking tot Dominion en vermeende kiezersfraude (hier, hier, hier en hier ).

UITSPRAAK

Vals. Scytl bevestigde in een verklaring dat ze niet zijn overvallen door het Amerikaanse leger en geen kantoren hebben in Duitsland, en dat het niet is gekoppeld aan Dominion stemsystemen.

Dit artikel werd geproduceerd door het Reuters Fa ct Check team.

Bron: Fact check: The U.S. military has not seized election servers in Germany | Reuters