www.wimjongman.nl

(homepagina)

Belangengroep waarschuwt voor Chinese Nucleaire EMP 'Pearl Harbor'

Door Brian Trusdell | 18 juni 2020

()

Een onafhankelijke groep die pleit voor de versterking van het Amerikaanse elektriciteitsnet en waarschuwt dat China drie hightech wapens heeft ontwikkeld én de mentaliteit heeft om ze te gebruiken in een nucleaire first-strike die de Verenigde Staten zou verlammen.

De EMP-Taakgroep voor Homeland en de National Security, een coalitie van de industrie, veiligheid en overheidsambtenaren, zei dat de Chinezen een netwerk van satellieten in een baan hebben geplaatst, hypersonische raketten hebben ontwikkeld en elektromagnetische impulswapens (HEMP) hebben ontworpen om op grote hoogte de V.S. aan te vallen op het slagveld en op zee om de burgerlijke infrastructuur te verwoesten.

EMP's werden ontdekt tijdens kernwapentests, waarbij een hoge energiegolf werd uitgezonden die gedurende de explosie elektrische en elektronische circuits vernietigde.

"China's militaire doctrine - met inbegrip van talrijke voorbeelden die hier worden gepresenteerd met het gebruik van een HEMP-aanval om te winnen op het slagveld, Amerikaanse vliegdekschepen te verslaan, en een verrassing als 'Pearl Harbor' te bereiken - is vol met technische en operationele planning in overeenstemming met een nucleaire first-strike," zo vertelt het rapport "China: EMP Threat."

"Als China zijn ICBM's en SLBM's bewapent met hypersonische kernkoppen die ontworpen zijn voor een Super-EMP aanval, dan kan Peking, vrijwel van de ene op de andere dag, zijn relatief kleine nucleaire afschrikking veranderen in een gigantische moordenaar, die in staat is om onder Amerikaanse radars door te vliegen en de Amerikaanse reactietijd te overtreffen en een HEMP 'Pearl Harbor' af te leveren."

Het rapport, gepubliceerd op 10 juni, werd geschreven door de uitvoerend directeur van de gevechtsgroep, Peter Pry, een expert op het gebied van EMP-oorlogsvoering. Hij schrijft dat China de wapens heeft ontwikkeld als onderdeel van de "Total Information Warfare", die onder meer bestaat uit het hacken van computers.

Het komt te midden van de groeiende spanning tussen de Verenigde Staten en China over de toenemende assertieve territoriale aanspraken van de Aziatische macht, de militarisering van door de mens gemaakte eilanden in de Zuid-Chinese Zee, de acties om meer controle over Hong Kong op te leggen en de reactie op de nieuwe uitbraak van het coronavirus.

China heeft publiekelijk beloofd niet als eerste toe te slaan, maar de belangrijkste functionarissen van het Pentagon twijfelen daaraan. Het rapport van Pry haalde in februari het getuigenis aan van de Chief of U.S. Strategic Command, Adm. Charles Richard, die getuigde voor het Senaatscomité Gewapende Diensten dat hij "met een vrachtwagen door China's 'niet eerste gebruik'- beleid kon rijden [oftewel: alle ernstige gebreken aantonen]."

Bron: Advocacy Group Warns of Chinese Nuclear EMP 'Pearl Harbor' | Newsmax.com