www.wimjongman.nl

(homepagina)

Verenigd Koninkrijk: "Ik ben gestopt met het dragen van mijn hijab omdat ik bang was voor mijn leven"

Ondertussen zijn de echte slachtoffers de moslimvrouwen die de hijab niet durven te dragen.

22 oktober 2020 - door Robert Spencer

De Metro in het Verenigd Koninkrijk publiceerde donderdag een zielig verhaal getiteld "Ik ben gestopt met het dragen van mijn hijab omdat ik bang was voor mijn leven," alles over "islamofobie" op het Scepter-eiland. Sumaiya Ahmed, die poseert, hijab-loos maar ingetogen, voor een foto bij het artikel, klaagt: "Je zou denken dat opgroeien in een overwegend Aziatisch gebied in Londen zou betekenen niet te hoeven omgaan met racisme en islamofobie. Maar als een Brits-Bengalese moslim, kan ik zeggen dat het racisme in deze stad diep zit.”

Racisme? Van welk ras is de Islam ook alweer? Welke ras draagt de hijab? Hoe dan ook, dit artikel gaat uit van de veronderstelling dat vrouwen die hijabs dragen in het Verenigd Koninkrijk (en de VS) routinematig worden onderworpen aan discriminatie en intimidatie, en dat Britten (en Amerikanen) daarom deze herinnering nodig hebben dat fatsoenlijke mensen de hijab dragenden met respect behandelen. De hijab-dragende moet inderdaad met respect worden behandeld, net als iedereen, maar het is onjuist dat ze routinematig niet worden gerespecteerd in dit land.

In feite bleken veel van de meest bekende gevallen waarin dit werd beweerd, door de slachtoffers zelf vervalst te zijn. Bij een dergelijk incident haalde een elfjarig meisje in Toronto internationale krantenkoppen met haar bewering dat een man haar had gevolgd en haar hijab met een schaar had stuk geknipt. Na een onderzoek concludeerde de politie dat de aanval nooit heeft plaatsgevonden. Ook Yasmin Seweid, een moslimtiener die in december 2016 beweerde dat Trump-supporters in een metro van New York haar hijab afrukten en dat niemand in de metro haar hielp. Ook zij kreeg internationale media-aandacht, en ook zij verzon het allemaal. Kort daarvoor beweerde een moslimstudente die een hijab droeg op de San Diego Staaats Universiteit ook valselijk dat ze werd aangevallen door Trump-supporters. In juli 2017 beweerde een moslim in Groot-Brittannië valselijk dat een man haar hijab had verwijderd in een "rassen-haataanval". In november 2016 beweerde een moslimstudente van de Universiteit van Michigan dat ze "werd lastiggevallen door een blanke man die haar vertelde haar hijab te verwijderen of hij zou haar in brand steken met een aansteker. Ook zij verzon het hele gebeuren. En er zijn er nog veel meer van dit soort.

De hijab symboliseert de onderwerping van vrouwen in de Islam. Vrouwen zijn verplicht om de hijab te dragen volgens de islamitische wet, omdat het hun verantwoordelijkheid is om de verleiding van mannen weg te houden. Als mannen toch in de verleiding komen en zij worden aangerand of verkracht, dan is het hun eigen schuld. Omdat de hijab een belangrijk onderdeel is van de verantwoordelijkheid van een vrouw onder de Sharia, zijn veel vrouwen mishandeld en zelfs gedood omdat ze die niet droegen. Aqsa Parvez' moslim-vader wurgde haar met haar hijab nadat ze weigerde deze te dragen. Amina Muse Ali was een christelijke vrouw die in Somalië is vermoord door moslims omdat ze geen hijab droeg. 40 vrouwen werden vermoord in Irak in 2007 omdat ze de hijab niet droegen. Alya al-Safars moslimneef dreigde haar te vermoorden en haar familie kwaad te doen omdat ze de hijab niet meer droeg in Groot-Brittannië. Amira Osman Hamid kreeg klappen in Soedan omdat zij weigerde de hijab te dragen. Een Egyptisch meisje, ook wel Amira genoemd, pleegde zelfmoord nadat ze werd mishandeld door haar familie omdat ze weigerde de hijab te dragen. Moslim- en niet-moslimleraren aan het islamitisch College in Zuid-Australië kregen te horen dat ze de hijab moesten dragen of ontslagen zouden worden. Vrouwen in Tsjetsjenië werden door de politie beschoten met paintballen omdat ze geen hijab droegen. Andere vrouwen in Tsjetsjenië werden bedreigd door mannen met automatische geweren omdat ze geen hijab droegen.

Leraressen van de basisschool in Tunesië werden met de dood bedreigd omdat ze geen hijab droegen. Syrische schoolmeisjes mochten niet naar school tenzij ze een hijab droegen. Vrouwen in Gaza werden door Hamas gedwongen om de hijab te dragen. Vrouwen in Londen werden bedreigd met moord door moslim-misdadigers als ze geen hijab droegen. Een anonieme jonge moslimvrouw legde haar hijab buiten het huis af en begon een dubbelleven te leiden in angst voor haar ouders. Vijftien meisjes in Saudi-Arabië werden gedood toen de religieuze politie hen niet toeliet het brandende schoolgebouw te verlaten omdat ze hun hidjab's hadden afgedaan in hun vrouwen-omgeving. Een meisje in Italië was haar hoofdhaar afgeschoren door haar moeder omdat ze geen hijab droeg.

Andere vrouwen en meisjes zijn gedood of bedreigd, of leven in angst door de hijab niet te dragen.

Vrouwen in Iran blijven protesteren tegen het islamitische regime door te durven afzien van hun hijabs, ondanks het feit dat ze daarvoor zware gevangenisstraffen krijgen.

Dus: waarom gaat het huilerige artikel in de Britse Metro niet over de vele slachtoffers van de hijab? Wie staat hen bij?

Robert Spencer is de directeur van de Jihad Watch en een Shillman Medewerker bij het David Horowitz Freedom Center. Hij is auteur van 21 boeken, waaronder deze New York Times bestsellers 'De politiek incorrecte Gids voor de Islam (en de kruistochten)' en 'De waarheid over Mohammed'. Zijn laatste boek is 'Het beoordelen van Amerika's Presidenten: een Amerika-Eerst-blik op wie het beste is, wie wordt overschat, en wie was een absolute ramp.' Volg hem op Twitter. Zoals hij op Facebook.

* * *

Foto: Neilsphotografie

Bron: UK: 'I Stopped Wearing My Hijab Because I Was Scared for My Life' | Frontpagemag