www.wimjongman.nl

(homepagina)

Steeds dichterbij Joel 3:2 - De kaart onthuld?

Gary - 27 mei 2020

 

De leiders van de kolonisten hebben een kaart vrijgegeven waarvan zij denken dat deze een weergave is van wat het zeskoppige karteringscomité voor de Deal van de eeuw heeft ontwikkeld (bron). Dit zouden de definitieve grenzen kunnen zijn van een toekomstige "Palestijnse staat" - een natie in het land Israël die niet Israël is. Dit zou de manier kunnen zijn waarop de verdeling en de toewijzing van Gods land zich afspeelt, reeds in de maand juli.

Want zie, in die dagen, en in die tijd, Als ik terug ga naar de gevangenschap van Juda en Jeruzalem, dan heb ik alle naties verzameld, en heb ik ze naar de Vallei van Jehoshaphat doen afdalen, en ben ik daar met hen in oordeel geweest, over Mijn volk en Mijn erfenis-Israël, die ze verspreid hebben onder de naties, en Mijn land dat ze hebben verdeeld. (Joel 3:1-2, LSV)

Zonder verdere omhaal, hier is de kaart:

 

Wat je hierboven ziet is de regio van Judea en Samaria, die de wereld "de Westelijke Jordaanoever" noemt. Het gedeelte in het rood is het gebied dat wordt gereserveerd voor een toekomstige Palestijnse staat. Alle Joodse nederzettingen in dit gebied zullen voor vier jaar worden bevroren als het plan wordt uitgevoerd. De witte gebieden binnen de grenzen van het huidige Judea en Samaria zijn het gedeelte dat in iets meer dan een maand geannexeerd zou kunnen worden. De blauwe lijnen die verbonden zijn met blauwe cirkels staan voor joodse nederzettingen die ook geannexeerd zullen worden. Ze zien eruit als bladeren aan de vijgenboom van Israël - misschien wel de vreemdst uitziende territoriale aanwinst in de geschiedenis. De kaart hieronder geeft enig perspectief op de plaats waar de bovenstaande regio zich bevindt ten opzichte van het hele land Israël:

 

Hoewel veel vermeende mannen van God die in onze seminaries lesgeven en vanuit onze preekstoelen prediken, het niet als zodanig beschouwen, gebeurt de vervulling van de profetie in het einde van de tijd voor onze eigen ogen. De oude natie van Israël, die zo centraal staat in het verhaal van de Bijbel, maakt een enorme sprong in de richting van de gebeurtenissen die leiden tot de terugkeer van haar ware Koning, de HEER Jezus Christus. Maar voordat Hij terugkeert om alle dingen te herstellen, zal de natie verdeeld worden, net zoals deze Deal van de eeuw het lijkt te doen.

Bron: Inching Closer To Joel 3:2: The Map Revealed? - UNSEALED - World News | Christian News | Prophecy Updates