www.wimjongman.nl

(homepagina)

Explosie in Beiroet: 'Een mooie show voor de 15e van Av (Feest van de liefde).'

 Houd van je naaste als jezelf. Leviticus 19:18 (De Israëlische BijbelTM)

door David Sidman - 5 augustus 2020

 

Moshe Feiglin (bron: Facebook)

Voormalig Knessetlid en beïnvloeder van sociale media Moshe Feiglin verbond de rampzalige ontploffing in Beiroet op dinsdag met de Joodse feestdag van de liefde: de 15e van Av.

De 15e van Av begon bij zonsondergang op dinsdagavond en gaat door tot zonsondergang op woensdagavond. Het is een bijzondere feestdag die de liefde symboliseert. We corrigeren de haat als we er bovenuit komen en zo de grote liefde bereiken,

  Houd van je naaste als van jezelf (Leviticus 19:18).

In de Mondelinge traditie van de Misjna staat dat Tu B'Av de dag is waarop de jonge vrouwen van Jeruzalem gekleed in het wit naar de boom- en wijngaarden zouden gaan om te zingen. De jonge mannen zouden zich bij hen voegen om hun bruid te kiezen. Dit zijn de beelden die het feest van Tu B'Av kenmerken.

Feiglin's Zehut partij werd opgezet om 7 zetels te krijgen in de onverwachte Israëlische verkiezingen van april 2019.

In de Mishna van Raban Gamliel schreef Feiglin: "Er zijn nooit betere dagen voor Israël geweest dan de 15e van Av en Jom Kippoer."

Hij zei vervolgens dat de explosie in Beiroet de realisatie van deze passage was en Israël een "spectaculaire vuurwerk vertoning in de haven van Beiroet" zag.

Feiglin waarschuwde dat de explosie geen willekeurige explosie was, maar een pakhuis met raketten met als adres Israël: "Die hel zou op ons (Israël) vallen in de vorm van een spervuur van raketten."

Hij voegde er ook aan toe dat het effect van de explosie het effect was van een miniatuur atoombom. Feiglin bekritiseerde verder de haastige terugtrekking van Israël uit Libanon, omdat het Beiroet de mogelijkheid gaf om zoveel dodelijke wapens op te slaan die voor Israël bedoeld waren.

"Maar voor nu is het vandaag de 15e van Av en het is een dag van vreugde. Dank aan God en aan alle genieën en helden die deze geweldige viering hebben georganiseerd ter gelegenheid van de Dag van de Liefde", besloot hij.

Bron: Explosion in Beirut: 'A Beautiful Show for 15th of Av (Holiday of Love)' -