www.wimjongman.nl

(homepagina)

HET VS-DEPARTEMENT VAN DEFENSIE KENT EEN CONTRACT TOE VOOR COVID-19 VACCINATIES VOORGEVULD MET HET RFID MICROCHIP VOLGSYSTEEM, INCLUSIEF "UNIEK ID-NUMMER"

14 mei 2020 - door SkyWatch Editor

()

Nieuw Publiek-Privaat Partnerschap is gecreëerd om een Amerikaanse High-Speed Emergency Surge Drug Packaging Solution te ontwikkelen, met behulp van massaal gefabriceerde voorgevulde spuiten met Optionele Mobiel-Gebaseerde GPS Volgen en Bevestiging.

De overheid van de V.S. voorziet ApiJect Systems America van een prijs die tot 456 miljoen dollar waard is om de RAPID te creëren: het Consortium voor snelle aseptische verpakking van injecteerbare geneesmiddelen.


NIEUWS VERSTREKT DOOR

ApiJect Systems Corp.


ApiJect Systems America, een bedrijf voor algemeen nut dat hier gevestigd is, heeft zich vandaag samen met het Amerikaanse Ministerie van Gezondheid en Menselijke Diensten (HHS) Office van de Assistant Secretary for Preparedness and Response aangesloten bij de aankondiging van de lancering van een publiek-privaat partnerschap gewijd aan het creëren van een hogesnelheids-, hoog-volume, noodverpakkingsoplossing voor geneesmiddelen in de VS, waardoor een "piek capaciteit" wordt gecreëerd voor in massa geproduceerde voorgevulde injectiespuiten.

Het nieuwe consortium, genaamd RAPID - Rapid Aseptic Packaging of Injectable Drugs - zal worden opgericht en beheerd door ApiJect Systems America. Het doel is om de Amerikaanse Strategic National Stockpile (SNS) in staat te stellen om honderden miljoenen voorgevulde spuiten te vullen en af te werken om snel en effectief te kunnen reageren op gezondheidscrises zoals COVID-19. Het RAPID-consortium zal een netwerk met een piekcapaciteit van maximaal acht binnenlandse verpakkingsinstallaties bouwen met behulp van een gevestigd, drugsverpakkingsproces dat Blow-Fill-Seal (BFS) wordt genoemd. Het BFS-proces, dat wereldwijd in steriele productiefaciliteiten wordt gebruikt, is voorzien van een kleine plastic container van medische kwaliteit met een voorgevuld volume aan geneesmiddelen of vaccins. De door de FDA goedgekeurde BFS-technologie wordt al gebruikt voor het verpakken van miljarden doses per jaar voor geneesmiddelen nodig voor de behandeling van ademhalings aandoeningen, rotavirus orale vaccins en nog veel meer. Het RAPID Consortium zal deze beproefde BFS-technologie combineren met een innovatieve, in elkaar grijpende naaldbus. Het resultaat is een voorgevulde injectiespuit die de inefficiëntie en problemen van het verpakken van geneesmiddelen in en het uitpakken van geneesmiddelen uit glazen flacons met behulp van wegwerpspuiten elimineert.

Bovendien heeft elke voorgevulde spuit de optie om een NFC-chip op te nemen met een veilig uniek ID-nummer. Hierdoor kunnen zorgprofessionals op de plaats van de zorg een app op hun smartphone gebruiken om te controleren of het geïnjecteerde geneesmiddel authentiek en ongebruikt is. Het stelt de gezondheidsautoriteiten ook in staat om in real time te weten wanneer en waar elke dosis wordt geïnjecteerd.

KIJK HOE DR. THOMAS HORN UITLEGT "HET GOEDE NIEUWS" OVER WAAR DIT ALLEMAAL NAARTOE GAAT!

ApiJect Systems America CEO Jay Walker gaf commentaar: "Dit partnerschap, gelanceerd door HHS, betekent dat we ons hebben aangesloten bij de vitale inspanning om de meest urgente noodsituatie van onze natie tijdens ons leven te bestrijden."

Walker ging verder: "De Amerikaanse industrie heeft een lange geschiedenis van het in beweging komen om te voorzien in noodsituaties in tijden van crisis. Onze productiesector bouwde feitelijk 's nachts de instrumenten die ons in staat stelden om te heersen in de Tweede Wereldoorlog. Onze gezondheidssector innoveerde om het tij te keren tegen polio en redde miljoenen levens van hiv/aids. De noodzaak om vandaag de dag noodtherapieën en een eventueel vaccin voor COVID-19 of andere bedreigingen van de volksgezondheid te leveren is geen grotere uitdaging dan die waarop we in het verleden hebben gereageerd. Ons partnerschap met HHS zal ons in staat stellen om ervoor te zorgen dat wanneer er kritische geneeskunde en vaccins beschikbaar zijn om deze crisis het hoofd te bieden, de noodzakelijke hoeveelheid kant-en-klare voorgevulde spuiten klaar zijn om deze essentiële geneesmiddelen te leveren".

OVER APIJECT

ApiJect Systems America zet zich in om injecteerbare geneesmiddelen veilig en voor iedereen beschikbaar te maken. Door gebruik te maken van snelle, hoog-volume Blow-Fill-Seal kunststoffen technologie, kunnen we honderden miljoenen met ultra-lage kosten voorgevulde spuiten leveren in 30 dagen - die een optionele RFID-tags om GPS-gebaseerde mobiele tracering mogelijk zal maken. Hierdoor kunnen overheden hun burgers beter beschermen tegen pandemieën en tegelijkertijd de wereldwijde toegang tot essentiële geneesmiddelen verbeteren. ApiJect Systems America is gecontracteerd met de Amerikaanse overheid om het Consortium voor Snelle Aseptische Verpakking van Injecteerbare Geneesmiddelen (het RAPID Consortium) op te richten en te beheren, een publiek-privaat partnerschap. Wanneer het RAPID volledig gefinancierd en uitgebouwd is, zal het het Amerikaanse Ministerie van Gezondheid en Humane Dienstverlening van de Assistant Secretary for Preparedness and Response (ASPR) en de Amerikaanse Strategic National Stockpile de mogelijkheid geven om tot 330 miljoen voorgevulde spuiten per maand te vullen en af te werken om snel en efficiënt te reageren op nationale of kleinschaligere gezondheidscrises. De BFS voorgevulde injectiespuit werd bedacht en ontwikkeld door het hoofd van O&O van ApiJect, die nota nam van de Britse volksgezondheidsleider Marc Koska, OBE. De heer Koska innoveerde eerder de K1 Auto-Disable Syringe, die naar schatting tot op heden 12 miljoen levens heeft gered door veilige injecties te ondersteunen. Meer informatie over ApiJect Systems America vindt u op www.apiject.com.

SOURCE ApiJect Systems Corp.

Bron: US DEPARTMENT OF DEFENSE AWARDS CONTRACT FOR PREFILLED COVID-19 VACCINATIONS WITH RFID MICROCHIP TRACKING SYSTEM INCLUDING “UNIQUE ID NUMBER” » SkyWatchTV