www.wimjongman.nl

(homepagina)

Dringend bericht

Wekelijks commentaar: Dringende boodschap voor Moshe Ya'alon, Zvika Hauser, Yoaz Hendel en hun kameraden (in ieder geval omwille van de geschiedenis)

Dr. Aaron Lerner - 8 maart 2020

[Dit is de vertaling van het Hebreeuwse bericht dat ik heb verzonden aan elk contact dat ik heb in de Israƫlische politiek]

Vanuit jullie standpunt is het doel om Netanyahu te verdrijven. Maar jullie partners zien Netanyahu's verwijdering als middel om andere doelen te bereiken.

Doelen die geen "vredespartner" vereisen.

Het belangrijkste doel is de maximale vermindering van de Joodse aanwezigheid in Judea en Samaria - het "obstakel voor de vrede". Let op: Kushner beschrijft het Trump-plan als een poging om de groeiende Joodse greep in Judea en Samaria te stoppen, dus hij en Trump zullen zo'n stap aanmoedigen.

De waarheid is dat als de minderheidsregering eenmaal op haar plaats is, zij jullie steun niet meer nodig zullen hebben. Onder elk scenario zullen ze de tijd hebben om onomkeerbare schade toe te brengen.

En jullie zullen niet in staat zijn om iets te doen om de ramp te stoppen die je gefaciliteerd hebt.

Een minderheidsregering zal elke centimeter van de Joodse aanwezigheid in Judea en Samaria uitroeien, waarover maar enige soort van twijfel bestaat over de wettigheid ervan, elke buitenpost, elk Joods landbouwgebied dat niet 100% perfect is geregistreerd als Joods bezit, elke centimeter met een soort van bureaucratisch probleem.

Ze zullen dit makkelijk voor elkaar krijgen.

En dat is nog maar het begin.

Omdat er geen behoefte is aan een Knesset-stemming om te regelen dat de Palestijnen elke centimeter leeg land in gebied C gaan bezetten.

Bovendien zou een minderheidsregering een felle bureaucratische strijd kunnen voeren tegen de Joodse gemeenschap in Judea en Samaria via vermindering van de diensten en andere maatregelen om de kwaliteit van het leven drastisch te verslechteren, zodat ze hen aanmoedigen om "naar huis terug te keren."

Er is mij verteld dat jullie haat tegen Netanyahu zo groot is dat het elke andere overweging overweldigt, dus deze boodschap kan heel goed nutteloos voor jullie zijn.

Maar omwille van de geschiedenis hoop ik dat iemand die deze regels leest in staat zal zijn om ze aan jullie over te brengen.

Zodat jullie in ieder geval niet het excuus hebben dat je niet wist wat de ramp is die je met je eigen handen veroorzaakte.

________________________________________

IMRA - Onafhankelijke media-evaluatie en -analyse

Sinds 1992 biedt het nieuws en de analyse van het Midden-Oosten met een focus op Arabisch-Israƫlische betrekkingen

Bron: IMRA - Saturday, March 7, 2020 Weekly Commentary: Urgent message to convey to Ya'alon, Hauser, Handel and their Comrades (at least for the sake of history)