www.wimjongman.nl

(homepagina)

De schokkende Doomsday-kaarten van de wereld en de vluchtplannen van de miljardairs

Door Bernard Marr - 1 december 2020

[Opmerking van de vertaler: Dit is een artikel over waar de rijken hun vluchtplaatsen situeren als Apophis de aarde zal treffen. Interessant, maar het is bijbels gezien natuurlijk onzin, want het artikel laat heel Israel wegvagen.]

In 2017 werd een gedetailleerd Forbes-rapport gepubliceerd over wat sommige van 's werelds rijkste personen hebben gekocht, en wat dit kan betekenen voor toekomstige catastrofale gebeurtenissen, en waar de veiligste plaatsen op aarde zich bij zo'n gebeurtenis kunnen bevinden.

Het artikel suggereert dat een asteroïde-inslag de ernstigste bedreiging voor het leven op aarde kan zijn. Dit schrijft Forbes:

Terwijl kleinere asteroïden grote schade kunnen aanrichten op lokale schaal, denken deskundigen dat ruimtegesteenten minstens 1 km breed moeten zijn om de menselijke beschaving te kunnen bedreigen. NASA-wetenschappers schatten dat ze minstens 90 procent van deze enorme, bijna-aarde-asteroïden hebben gevonden, en geen ervan vormt een bedreiging voor de toekomst.

Ik sprak met professor Donald L. Turcotte, een expert in de geologie van planeten aan de Universiteit van Californië, Davis, afdeling Aardse en Planetaire Wetenschappen, en hij vertelt me dat de voorspellingen van aardbevingen die een planetaire verschuiving en kustoverstromingen veroorzaken voor het grootste deel onzin is. Hij zegt echter wel dat het veel waarschijnlijker is dat een asteroïdenaanval een poolverschuiving zou kunnen veroorzaken. Dit zou uiteindelijk kunnen leiden tot een catastrofale verandering en een kaart die vergelijkbaar is met de oorspronkelijke visie van Scallion.

De beweringen houden in dat veel van de rijkste families op aarde grote hoeveelheden landbouwgrond over de hele wereld hebben gekocht. Al deze eigendommen lijken hetzelfde thema te volgen van: weg zijn van de kustgebieden, en in gebieden wonen die het zelfbehoud, de landbouw en de kolenmijnbouw voor energie bevorderen.

Voortbordurend op Forbes:

Het lijkt erop dat droge gebieden in de Verenigde Staten zoals Montana, New Mexico, Wyoming en Texas allemaal zeer populaire regio's zijn voor de rijkste individuen. Miljonairs zoals John Malone (momenteel de grootste landeigenaar in Amerika, bezit 2.200.000 hectare inclusief gebieden in Wyoming en Colorado), Ted Turner (2.000.000 hectare in Montana, Nebraska, New Mexico en North Dakota), Philip Anschultz (434.000 hectare in Wyoming), Amazons Jeff Bezos (400.000 hectare in Texas) en Stan Kroenke (225.162 hectare in Montana). Ze hebben allemaal grote stukken grond vergaard. Na verder onderzoek bereiden vele miljardairs zich voor op toekomstige ontsnappingsplannen met "vakantiehuizen" op afgelegen locaties. Velen van hen hebben ook hun privé-vliegtuigen klaar staan om te vertrekken op het moment dat ze dat willen.

Miljonair Bill Gates heeft onlangs 28.000 hectare in Arizona verworven om zijn eigen stad Belmont te creëren. Volgens de aankondiging van het bedrijf: "Belmont zal een vooruitstrevende gemeenschap creëren met een communicatie- en infrastructuur-ruggengraat die geavanceerde technologie omarmt, ontworpen rond snelle digitale netwerken, datacenters, nieuwe productietechnologieën en distributiemodellen, autonome voertuigen en autonome logistieke hubs". Het bedrijf detailleert de plannen met inbegrip van; 1500 ha voor bureau, commerciële en kleinhandelsruimte, 190 ha voor openbare scholen en er zijn plannen voor 80.000 wooneenheden. "Belmont zal een ruw, leeg land transformeren in een futuristische stad, gebouwd rond een flexibel infrastructuurmodel" voegde Belmont Properties toe.

Als een asteroïde de planeet raakt, of zoiets, hoe ziet de wereld er dan uit? Volgens wat beschreven is als "verschillende voorspellingen en veel bekritiseerde theoretici," zijn hier enkele kaarten die laten zien hoe de wereld eruit zou kunnen zien.

( )

Toekomstige kaart van Afrika door Gordon-Michael Scallion MATRIX INSTITUTE

Afrika

Ze zeggen dat Afrika in drie delen kan worden verdeeld, waarbij de grote rivier de Nijl zich aanzienlijk verbreedt. Van de Middellandse Zee naar Gabon zou een nieuwe waterweg het gebied splitsen. Caïro zou in principe weg zijn, en er zou nieuw land ontstaan in de Arabische Zee. Het Victoriameer zou samensmelten met het Nyasameer en uitmonden in de Indische Oceaan.


( )

Toekomstige kaart van China door Gordon- Michael Scallion MATRIX INSTITUTE

Azië

Er werd gemeld dat Azië, een zwaar seismische regio, de meest ernstige veranderingen zou ondergaan. Van de Filippijnen naar Japan zou land verdwijnen, en verder naar het noorden.

De Pacific Plate zou, in het geval van een verschuiving van negen graden, de eilanden van Japan grotendeels in de oceaan doen verzinken. Taiwan en het grootste deel van Korea zouden ook weg zijn. Honderden kilometers lang zou de kuststreek van China landinwaarts worden geduwd.


( )

Toekomstige kaart van India en omgeving door Gordon-Michael Scallion MATRIX INSTITUTE

India

India zou vrij goed af zijn in zo'n geval. Door de hoogteverschillen van het land als gevolg van de extreme knik in het land kan het Indiase volk worden verteld dat het naar de Himalaya, naar Tibet en Nepal, of naar de hogere bergen moet gaan.


Antarctica

Dit is moeilijk te geloven, maar er wordt beweerd dat in zo'n wereldomspannende gebeurtenis Antarctica vruchtbaar en bodemrijk gebied kan worden, dat geschikt is voor de landbouw. Van het Antarctisch Schiereiland tot aan Vuurland, ten oosten van South Georgia Island, zou nieuw land kunnen ontstaan.

Australië

( )

Toekomstige kaart van Australië en Nieuw-Zeeland door Gordon-Michael Scallion MATRIX INSTITUTE

In zo'n geval zou Australië bijna 25 procent van zijn land verliezen aan kustoverstromingen. Adelaide zou een nieuwe zee worden, en de Gibson en Simpson woestijnen zouden verrassend vruchtbare landbouwgrond kunnen worden.

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland zou eigenlijk kunnen profiteren van zo'n evenement, het zou groeien in omvang, zich aansluiten bij Australië, en zeer vruchtbaar worden.


( )

Toekomstige kaart van Europa door Gordon-Michael Scallion MATRIX INSTITUTE

Europa

Europa, net als Azië, zou zo'n situatie niet erg goed doorstaan. De tektonische plaat onder Noord-Europa zou kunnen instorten, om Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland in de zee te laten zinken en slechts honderden kleine eilandjes over te laten.

Het grootste deel van het Verenigd Koninkrijk, van het Engelse Kanaal tot Schotland, zou in de oceaan zinken. Grote steden als Londen of Birmingham zouden door de hoogte misschien blijven bestaan. Rusland zou worden gescheiden van de rest van Europa door een compleet nieuwe zee, gevormd door de combinatie van de Kaspische, Kara, Zwarte en Baltische Zee. Het Forbes-artikel hierover gaat verder:

Bepaalde gebieden in het westen van Turkije zullen onder water komen te staan, waardoor een nieuwe kustlijn ontstaat van Istanboel tot Cyprus. Een groot deel van Midden-Europa zal zinken en het grootste deel van het land tussen de Middellandse Zee en de Oostzee zal volledig onder water komen te liggen.

Het grootste deel van Frankrijk zal onder water gaan en een eiland in het gebied rond Parijs achterlaten. Een volledig nieuwe waterweg zal dan Zwitserland van Frankrijk scheiden, waardoor een lijn van Genève naar Zürich ontstaat. Italië zal volledig door water worden gescheiden. Venetië, Napels, Rome en Genua zullen onder de stijgende zee wegzinken. Hogere hoogtes zullen worden gecreëerd als nieuwe eilanden. Nieuw land zal van Sicilië tot Sardinië oprijzen.


( )

Toekomstige kaart van Noord-Amerika door Gordon-Michael Scallion MATRIX INSTITUTE

Noord-Amerika

Canada

In dit geval zou de noordwestelijke regio bepaalde gebieden bijna 300 km weggeduwd zien. Een "overlevingscentrum" zou kunnen gedijen in regio's van Quebec, Ontario, Saskatchewan, Manitoba en Alberta.

Verenigde Staten

Als de Noord-Amerikaanse plaat zou knikken, zouden bijna 150 eilanden het enige zijn dat overblijft van Californië. De nieuwe Westkust zou bestaan uit Nebraska, Wyoming en Colorado.

De enorme Grote Meren en de St. Lawrence Seaway zouden zich aansluiten bij de Mississippi-rivier tot aan de Golf van Mexico. Van Florida tot Maine zouden alle kustgebieden onder water komen te staan.

Mexico

De meeste kustgebieden van Mexico zullen ver landinwaarts worden overspoeld. De Californische Baja-kust zal uiteindelijk een reeks van eilanden worden. Een groot deel van het schiereiland Yucatan zal verloren gaan aan het stijgende water.


( )

Toekomstige kaart van Zuid-Amerika door Gordon-Michael Scallion MATRIX INSTITUTE

Midden-Amerika en het Caribisch gebied

Midden-Amerika zou er niet zo goed aan toe zijn en uiteindelijk zou er een nieuwe waterweg ontstaan van Salinas, Ecuador tot aan de Baai van Honduras.

Zuid-Amerika

Helaas zou intense vulkanische en seismische activiteit waarschijnlijk Zuid-Amerika treffen. Brazilië, Venezuela en Colombia zouden last hebben van overstromingen. Er zou een enorme zee kunnen ontstaan uit het Amazonegebied, terwijl Peru en het verrassend hoge Bolivia zouden kunnen zinken. Echter, een enorme landmassa zou zich kunnen aansluiten bij Chili in deze gebeurtenis.

Bron: The Doomsday Maps Of The World And The Billionaire Escape Plans - Activist Post