www.wimjongman.nl

(homepagina)

ISRAEL'S NIEUWE POLITIECHEF SPOORT AGENTEN AAN OM JOODSE AANBIDDERS TE ARRESTEREN OP DE TEMPELBERG.

 In de komende dagen zal het huis van Hasjem stevig staan boven de bergen en boven de heuvels uittorenen; en alle naties zullen er met vreugde naar kijken. Jesaja 2:2 (De Israëlische BijbelTM)

( )

Ari Abramowitz wordt gearresteerd door de politie tijdens het bidden op de Tempelberg. (Screenshot)

door David Sidman - 24 augustus 2020

Bij het horen van de politie-aanklachten tegen Joodse pelgrims die baden op de Tempelberg, stuurde de Israëlische minister van Binnenlandse Veiligheid, Amir Ohana (Likud), donderdag een scherpe brief naar het hoofd van de afdeling van de politie-aanklager, zoals Makor Rishon rapporteert. De belangrijkste taak van de minister van Binnenlandse Veiligheid is om toezicht te houden op de politieactiviteiten.

Ohana schreef in zijn brief aan Lt. Gen. Dado Zamir: "Enkele dagen geleden kwam ik te weten dat er een aanklacht was ingediend bij de rechtbank voor magistraten van Jeruzalem tegen drie jonge mannen die werden beschuldigd van misdaden die werden gecategoriseerd als 'het storen van een politieagent in de uitoefening van zijn functie' en een recente aanklacht die onder mijn aandacht werd gebracht, waarbij een man werd beschuldigd van het opzeggen van het Kaddish gebed op Jeruzalemdag in de buurt van het Sha'ar HaRahamim plein op de Tempelberg, terwijl de andere leden van zijn groep met wie hij de berg besteeg, met Amen antwoordden'.

"Ik moet bekennen, ik heb de tekst verschillende keren moeten lezen. Ik heb nog nooit zo'n aanklacht gezien. In het Jeruzalemse Magistraathof in de hoofdstad van Israël werden aanklachten tegen Joden ingediend die op de heiligste plaats ter wereld bogen en het "Sjma Jisraël" (Hoor o' Israël) baden, waarnaar de zielen van het Joodse volk snakten na duizenden jaren van ballingschap. Dat is hun misdaad. Dat is hun zonde. Het is moeilijk voor mij om mijn gevoelens uit te leggen als ik dit lees. Ik kan het niet begrijpen en het ook niet accepteren", zei hij.

"Iedereen is het erover eens dat de rol van de Israëlische politie is om de openbare orde te handhaven, vooral op plaatsen waar de openbare orde bijzonder gevoelig en explosief is, zoals de Tempelberg. En ondanks de beperking van rituele activiteiten met zichtbare externe gebedsartikelen, wat op zichzelf al problematisch is met betrekking tot de mensenrechten, de vrijheid van godsdienst en de eredienst. Toch is de Tempelberg al generaties lang de heiligste plek voor het Joodse volk, maar het zou volgens sommigen niet stroken met de waarden van Israël als zijnde een Joodse en democratische staat. Men moet niet een werkelijkheid accepteren die wordt geïnterpreteerd als gedrag dat zou kunnen leiden tot een schending van de openbare vrede, wat een zo ernstige en extreme aanklacht tegen deze jongeren met zich meebrengt, met alle gevolgen van dien, inclusief het krijgen van een strafblad voor deze jongeren.

In de brief over de arrestatie van een van de biddende jongeren is te lezen: "Is het mogelijk dat de staat Israël jonge Joden beschuldigt van het reciteren van deze heilige oproep die de Joden al generaties lang doen en een aanklacht indienen tegen hen, alsof ze misdadigers zijn die de openbare vrede in gevaar brengen."

Een kopie van de brief werd ook gestuurd naar procureur-generaal Avichai Mandelblit, die in de brief wordt genoemd met enig sarcasme in zijn rol als waarnemend staatsprocureur.

Bron: Israel's New Police Czar Challenges Cops over Arresting Jewish Worshipers on Temple Mount - Breaking Israel News | Latest News. Biblical Perspective.