www.wimjongman.nl

(homepagina)

Kushners 'Alles of niets' kaart om Israël uit te knijpen

Door Dr. Aaron Lerner - 6 februari, 2020

Jared Kushner stelt bij elke gelegenheid duidelijk dat het zijn overkoepelende doel is de uitbreiding van de Israëlische nederzettingen een halt toe te roepen.

De "joint map committee" verrassing op het laatste moment is bedoeld om de Joodse staat te dwingen in te stemmen met het effectief claimen van te veel gebieden in Judea en Samaria die anders uiteindelijk de Joodse gemeenschappen zouden huisvesten.

Het plan is even eenvoudig als wreed:

Stap 1. De aankondiging van het Trump-plan heeft de zuurstof uit de onafhankelijke Israëlische annexatie-initiatieven gezogen.

Stap 2. Kushners aandringen dat slechts één annexatieronde kan plaatsvinden, en dat nadat Israël tekent voor een door Amerika gedicteerde kaart in een "gezamenlijk kaartcomité," de annexatie verandert van een zet om de Israëlische belangen te bevorderen in een apparaat om Israël te dwingen te kiezen tussen het doorlopen van de klok in het kader van de gelegenheid en het ondertekenen van een kaart die expliciet is getekend met als doel "de uitbreiding van de nederzettingen een halt toe te roepen."

In navolging van het door Kushner gestelde doel kan worden verwacht dat de Amerikaanse "alles of niets" kaart bevat:

#1. De grenzen van de Israëlische gemeenschappen worden vastgesteld in overeenstemming met de huidige voetafdruk van voltooide gebouwen zoals die op luchtfoto's wordt waargenomen in plaats van in overeenstemming met gemeentelijke lijnen.

#2. Enorme toename van de voetafdruk van Jericho en andere Palestijnse gemeenschappen buiten hun huidige gebieden om lege beschikbare grond te bezetten.

#3. Verlies van E1 en vergelijkbare locaties voor Palestijnse "naburigheid".

Kaartnotaties kunnen ook worden gebruikt als hulpmiddel om de Joodse staat te verplichten om zeer onwerkbare transportcorridors te accepteren die "geïsoleerde" Joodse gemeenschappen van dienst zijn, en zo hun uiteindelijke ondergang verzekeren.

Hoewel het plan zelf waarschijnlijk zal afsterven, zal de door Israël goedgekeurde kaart niet alleen dienen om "de uitbreiding van de nederzettingen te stoppen", maar ook als uitgangspunt voor Israëlische concessies in een toekomstige regeling.

Premier Binyamin Netanyahu heeft wel een alternatief.

Hij kan de realpolitik van het moment uitbuiten: Trump kan het zich niet veroorloven om zijn Evangelische basis te negeren. De Israëlische eenzijdige actie van vandaag zal Jared Kushner, en mogelijk zelfs president Trump zelf, zeker boos maken. Maar de heer Trump kan het zich eenvoudigweg niet veroorloven om de Joodse staat voor de verkiezingen te straffen.

Natuurlijk. Ze zullen boos zijn. Maar Washington zal nog steeds zijn veto uitspreken over elke UNSC-resolutie tegen Israël.

En de verklaring dat de stap nodig was voor Netanyahu's politieke overleving zal uiteindelijk zeker met begrip worden aanvaard.

Bron: IMRA - Thursday, February 6, 2020 Weekly Commentary: Kushne's All or Nothing Mapping Geared To Squeeze Israel