www.wimjongman.nl

(homepagina)

Moge Allah Frankrijk zegenen

Het punt is bereikt in Frankrijk, dat advertenties met het beledigende woord 'christen' erin worden geweigerd, zelfs voor liefdadigheidsredenen.

Door Giulio Meotti - 15 december 2020

 

Illustratie: spandoelen in het Arabisch

 

 

 

Het Oeuvre d'Orient werd in 1856 gesticht, toen het voor de Fransen ging om het te hulp schieten van de Libanese maronieten, oosterse christenen die door de Arabische stammen werden afgeslacht.

De oosterse christenen zouden de architecten zijn geweest van het kleine secularisme dat in die samenlevingen aanwezig was, zij waren de eersten die dachten aan de politieke integratie van alle minderheden en die grondwetten opstelden waarin de essentiële referentie niet langer een religie was. In 1856 bestond France Inter niet.

In de afgelopen jaren werden oosterse christenen zwaar vervolgd, Koptische kerken verbrand, Chaldeeuwse en Syrische christenen afgeslacht door islamitische extremisten. Het Oeuvre d'Orient werft fondsen om hen te helpen. Reclame is nodig, ook op France Inter. Maar dit Franse publieke radiostation heeft net een reclamecampagne voor deze kersttijd afgewezen. Het had gevraagd om een enkel woord te verwijderen: "Christen".

Op de Franse publieke radio, waar men niet kan zeggen 'Oosterse christenen', kunnen wel de woorden 'Jezus is homo' op muziek worden gezet. "Jésus est pédé", zong Frédéric Fromet op France Inter. Deze singer-songwriter stelde Jezus voor als homoseksueel "in naam van de strijd tegen de homofobie".

Pascal Gollnisch, hoofd van het Oeuvre d'Orient, herinnert zich dat de RATP, de Parijse openbaarvervoermaatschappij, om dezelfde redenen ook een advertentie had geweigerd. In Parijs was het optreden van "Les Prêtres", een muziekband gevormd door twee Franse priesters en een Vietnamese, gepland om geld in te zamelen voor de oosterse christenen. De zinsnede "au profit des chrétiens d'Orient", d.w.z. de opbrengst zou naar de oosterse christenen gaan, moest verdwijnen en de reclameborden zouden moeten worden herdrukt.

De RATP moest zich in de storm die daar het gevolg van was, terugtrekken. Net als France Inter, die gedwongen was de beslissing te herzien.

Toen een maand geleden de poster van de laatste Borat-film op de bussen van de Parijse RATP verscheen - naakt met een ring met daarin het woord "Allah" in het Arabisch - moest de vervoersmaatschappij deze verwijderen uit de bussen die rijden voor het Tice-netwerk, dat Essonne en de zuidelijke voorstad van Evry bestrijkt, dat een grote bevolking van moslims heeft.

Abdelhakim Sefrioui, een imam die de fatwa tegen professor Samuel Paty lanceerde, die onthoofd werd omdat hij in de klas de cartoons van de Profeet van de Islam liet zien, woont daar. Daarom zijn de posters over Oosterse Christenen en andere die "beledigend" zijn voor de Islam, nu gecensureerd. France Inter had de afgelopen drie jaar tijdens de kerstvakantie de commercials van het Oeuvre d'Orient geaccepteerd. Toen kwam de onthoofding van Paty.

Het weekblad Le Point reconstrueerde de laatste lessen van de professor uit Conflans-Sainte-Honorine. Paty pakte de kwestie van de persvrijheid aan en begon met twee cartoons: een geknevelde krant en een mond dicht met een rits. Aan de studenten legt de professor uit dat er tijdens de monarchie geen persvrijheid was en "kranten werden gecensureerd". Vervolgens toont hij een foto van de Place de la République vol met mensen en met "Je suis Charlie"-borden. En hij besluit: "In 2015 vielen de Islamisten Charlie Hebdo aan. Deze gebeurtenis toont aan dat de persvrijheid nog moet worden verdedigd". En dat de censuur nu van binnenuit komt.

Laïcité - secularisme - wordt in termijnen gediend... Het gebruik van het woord "Christenen" is een groot schandaal, terwijl er in het recente verleden in de Parijse metro ook grote advertenties zijn geweest voor de film "Qu'Allah bénisse la France" [Moge Allah Frankrijk zegenen].

Moge Allah Frankrijk zegenen! Maar niet de oosterse christenen.

Bron: Watch: May Allah bless France - Opeds - Israel National News