www.wimjongman.nl

(homepagina)

Het Abraham Akkoord

 

Vier ondertekenaars, die tien leiders vertegenwoordigen, tekenen de profetisch cruciale Abraham Akkoord op het Witte Huis gazon.

 

 

 

Gary - 15 september 2020

 Ik sloeg mijn ogen op en zag, en zie: vier hoorns. En ik zei tegen de Engel Die met mij sprak: Wat betekenen deze hoorns? En Hij zei tegen mij: Dat zijn de hoorns die Juda, Israël en Jeruzalem verstrooid hebben. Vervolgens liet de HEERE mij vier smeden zien. Toen zei ik: Wat komen die doen? Hij zei: Dat waren de hoorns die Juda verstrooid hebben, zozeer dat niemand zijn hoofd kon opheffen. Maar dezen zijn gekomen om hun schrik aan te jagen en om de hoorns van de heidenvolken neer te werpen, die de hoorn opgeheven hebben tegen het land Juda om het te verstrooien. (Zach. 1:18–21; vlgs. Zach. 1:8–12; 6:1–8; Openb. 6:1–8, HSV)

Op 15 september tekenden de regeringen van Israël, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein het historische Abraham Akkoord in het Witte Huis met President Trump erbij. De omvang van deze gebeurtenis kan niet worden overschat. Deze ondertekening vindt plaats 33 weken na de dag dat President Trump en premier Netanyahu de visie voor vrede onthulden (ook bekend als het Akkoord/Deal van de eeuw). Binnen enkele uren na de onthulling van de visie op vrede trof een aardbeving van 7,7 op de schaal van Richter de Caraïben en schudde Mar-A-Lago.

 

Netanyahu en zijn vrouw arriveren in de Verenigde Staten voor de historische ondertekeningsceremonie.

 

 

Het Abraham Akkoord lijkt de ambities van Israël voor het terugwinnen van nog meer van haar door God gegeven land te ruilen voor de belofte van vrede en normalisering tussen Israël en haar Arabische buren. Rapporten suggereren dat eventuele plannen voor annexatie in de wacht zullen worden gezet tot ten minste 2024. Bovendien bevestigt het Abraham Akkoord tot nu toe in elke verklaring en elk verslag de visie op vrede, waarmee de topleiders van Israël al hebben ingestemd. De Vision for Peace legt een kaart neer van de uiteindelijke grenzen voor een toekomstige Palestijnse staat en bevriest in feite het hart van Israël.

Wat we de afgelopen weken hebben gezien is vergelijkbaar met de val van de Berlijnse Muur. Niet alleen hebben de U.A.E. en Bahrein vrede gesloten met Israël, maar Saudi-Arabië, Marokko en Oman zijn naar buiten gekomen ter ondersteuning van het Abraham Akkoord zonder dat ze zich daadwerkelijk hebben aangesloten (tot nu toe). Saudi-Arabië en Marokko hebben hun luchtruim opengesteld voor het Israëlische luchtverkeer en lijken nu op weg te zijn naar "vrede" met Israël, samen met Oman en Soedan. Servië en Kosovo beloven ook hun ambassades naar Jeruzalem te verplaatsen - Kosovo wordt daarmee het eerste moslimmeerderheid-land dat dat doet.

Deze plotselinge en onverwachte ontspanning doordringt de ether met berichten van "vrede en veiligheid". Als gevolg daarvan is President Trump zelfs niet één, maar twee keer genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede. Naast de plotselinge sfeer van vrede en hoop in het Midden-Oosten zijn er grote tegenslagen voor Iran (via de dood van Soleimani en talrijke succesvolle luchtaanvallen van de IAF in Syrië), en Hezbollah (via het verlies van de haven van Beiroet), en de Palestijnse Autoriteit (via de recente afwijzing door de Arabische Liga van de Palestijnse oppositie tegen het Abraham Akkoord). De wereld kan nu een zucht van collectieve opluchting inademen - of niet.

 ...Want wanneer zij zullen zeggen: Er is vrede en veiligheid, dan zal een onverwacht verderf hun overkomen, zoals de barensweeën een zwangere vrouw, en zij zullen het beslist niet ontvluchten. (1 Thess. 5:3, HSV)

Wat zullen de komende dagen ons brengen? Hoe zou God kunnen reageren op een overeenkomst die Israëls land bevriest en de vorige visie voor vrede bevestigt, welek uiteindelijk het eeuwige verbond zou verbreken dat God met Abraham, Isaac (niet Ismaël) en Jacob (niet Ezau) heeft gesloten? Hoe zal hij omgaan met een verbond dat identiek wordt genoemd aan het oorspronkelijke Abrahamische verbond, maar het is omgekeerd - het verdeelt het land in plaats van het te herstellen? Bovendien, hoe zal de Heer reageren op een overeenkomst gemaakt op basis van het verenigen van het christendom, het jodendom, en de Islam? Een van deze drie is niet zoals de andere.

In 2017 trokken de orkanen Mary (Maria) en Jose (Jozef) tegelijk met het teken van Openbaring 12 over de Atlantische Oceaan - een teken van de belofte van de verlossing van de kerk. Op het moment dat het Abraham Akkoord wordt ondertekend, draait de categorie-2 orkaan Sally net voor de Golfkust van de Verenigde Staten. Sally is een bijnaam voor Sarah. Een foto van Abraham en Sarah is vandaag voor iedereen te zien. Het was aan Abraham en Sarah dat God eerst de belofte deed van een zoon. Wordt de belofte die in 2017 werd getoond, werkelijkheid?

Even terzijde: alle grote nieuwsnetwerken beweren dat er tekenen van buitenaards leven zijn gevonden in de wolken van Venus. Naast het feit dat dit de wereld dichter bij een grote misleiding brengt, is dit ook symbolisch. Venus is de heldere morgenster. Jezus vergelijkt zichzelf met de Morgenster in Openbaring 22:16. Dit jaar stond er een belangrijk teken in de hemel met Venus: Jezus leeft, heeft de dood overwonnen, en hij komt op de wolken!

Bron: The Abraham Accord - UNSEALED - World News | Christian News | Prophecy Updates