www.wimjongman.nl

(homepagina)

Palestijnen zetten aan tot moord op Joden

Door Dr. Edy Cohen - 7 juni 2020

BESA Center Perspectieven Papier nr. 1.599, 7 juni 2020

SAMENVATTING: De Palestijnen, die zich altijd snel aanpassen aan nieuwe omstandigheden, maken ten volle gebruik van de coronaviruscrisis om aan te zetten tot de moord op Joden.

Sinds het uitbreken van de coronaviruspandemie hebben veel invloedrijke Palestijnen de leugen verspreid dat Israël het virus gebruikt als biologisch wapen en het doelbewust in de Palestijnse gebieden heeft verspreidt, op kwaadaardige wijze.

Deze laster begint aan de top. De Palestijnse premier Muhammad Shtayyeh lanceerde een campagne om deze opruiing te stimuleren, en vrijwel onmiddellijk daarna gaven andere hoge Palestijnse functionarissen, waaronder regeringswoordvoerder Ibrahim Milhem, de minister van Volksgezondheid en de burgemeesters van de stad, allemaal soortgelijke verklaringen af. Zij beweerden dat Israël het virus opzettelijk verspreidde via nabijgelegen geïnfecteerde Joodse inwoners en via geïnfecteerde Palestijnse arbeiders die terugkeerden van hun werk in Israël.

Palestijnse politieke cartoonisten verspreiden de laster snel met pogingen als deze:

Een nieuwe trend in de Palestijnse politieke cartoonisten kwam naar voren met de steniging van een 21-jarige IDF-soldaat Amit Ben Yigal vorige maand. Een nieuwe campagne met als thema "Als je geen pistool hebt, dood dan een IDF-soldaat met een steen" werd op grote schaal verspreid op sociale netwerken. Veel van dergelijke cartoons verschenen op de officiële website van Fatah en in de Palestijnse pers, waaronder deze:

...

 

In het Engels noemen de Palestijnse leiders stenenwerpers "vreedzame demonstranten". In het Arabisch geven ze toe dat stenen kunnen doden en moedigen ze hun volk aan om ze voor dat doel te gebruiken.

Het aanzetten van hun volk tot haat en geweld is een belangrijk wapen voor Palestijnse organisaties, waaronder de Palestijnse Autoriteit en Hamas, in hun strijd tegen Israël.

Het Palestijnse publiek wordt met dit soort aansporingen tot geweld gevoed van jongs af aan. Het wordt hen toegediend via het onderwijssysteem, de media en de moskee. Het doel van geïnstitutionaliseerde opruiing is om elke nieuwe generatie Palestijnen te indoctrineren met een onbetwistbaar idee: "Bezet Palestina", en hen aan te moedigen geweld te gebruiken tegen de "zionistische vijand".

Uitlokking is ook bedoeld om de mensen voor te bereiden op toekomstige opstanden, wanneer ze geacht worden de straat op te gaan en te handelen zonder enige belemmering. Om dit gedrag aan te moedigen, indoctrineren de leiders het volk met de overtuiging dat ze vechten voor de nobelste doelen. Deze strategie is zeer effectief gebleken - zozeer zelfs dat sommige Joodse organisaties in Israël en elders, Palestijns geweld tegen de "Israëlische bezetting" rechtvaardigen.

Hoge Palestijnse functionarissen hebben sinds de ondertekening van de Oslo-akkoorden in de jaren negentig van de vorige eeuw non-stop propaganda en opruiing tegen Israël gebruikt. In tegenstelling tot de fluctuerende intensiteit van de "gewapende strijd", is de Palestijnse opruiing tegen Israël voortdurend en het past zich aan aan de huidige gebeurtenissen. Zo noemden de Palestijnen de IDF-soldaten vroeger routinematig "Nazi's" en de Israëlische premier "Hitler". In de tijd van ISIS begonnen ze de Israëlische soldaten "ISIS-terroristen" te noemen en de premier "Abu Bakr al-Baghdadi" (de ISIS-leider).

Generaties Palestijnen zijn opgevoed met dit soort hersenspoeling, en dit maakt vrede met Israël onmogelijk.

Dr. Edy Cohen is onderzoeker bij het BESA Centrum en auteur van het boek The Holocaust in the Eyes of Mahmoud Abbas (Hebreeuws).

Bron: Palestinians Ramp Up Incitement to Murder Jews