www.wimjongman.nl

(homepagina)

Een open brief aan Netanyahu en Gantz: verricht uw taak.

()

Geplaatst op 28 september 2019 door Victor Rosenthal

In de komende weken zullen de woorden van onze politici voor 100% bestaan uit leugens, verdoezelingen, spinnerij, veinzerij desinformatie en andere vormen van nutteloos taalgebruik. Ik zal proberen er niet over te rapporteren, want wat is het nut ervan? - Ya'akov Lozowick, in een tweet ongeveer een week na de recente verkiezing.

Beste Bibi en Benny:

Ik heb genoeg van jullie ego's. Heel Am Yisrael heeft er genoeg van.

Zeventig jaar geleden werd er in het land Israël weer een Joodse staat opgericht na duizenden jaren waarin het Joodse volk gedwongen werd om onder de een of ander buitenlands regime te leven; jaren waarin ze niet wisten wat ze de volgende morgen konden verwachten; jaren waarin ze hun koffers gepakt moesten houden.

Na de verschrikkingen van oorlog en de Holocaust werd hier in Eretz Yisrael een restant van het Europese jodendom gered. Toen de moslimwereld het grootste deel van haar Joodse bevolking in een paroxisme van jodenhaat verdreef, kwamen ze hierheen of werden ze hierheen gebracht. Bedreigde Joden kwamen uit Irak, Syrië, Egypte, Noord-Afrika, Jemen, Ethiopië en andere plaatsen.

Sommigen geloven dat de oprichting van de staat en zijn voortbestaan een wonder was, een geschenk van Hasjem. Het lijdt geen twijfel dat er ook een prijs in bloed voor nodig was die betaald moest worden door ons volk, onze zonen en dochters die vochten, en er nog steeds blijven vechten tegen die steeds veranderende maar ook steeds weerzinwekkend wordende vijanden. Bijna elke dag betalen onze mensen met hun bloed, aan onze grenzen en zelfs op straat.

De externe bedreigingen waarmee we worden geconfronteerd zijn groot. Iran zet zijn project voort om ons te omsingelen met hun raketten en proxy legers in Libanon, Syrië en Irak, terwijl het tegelijkertijd kernwapens en raketten ontwikkelt om deze af te leveren. De Palestijnse Arabieren zetten hun project voort generatie na generatie om jonge mensen zo op te voeden, dat hun grootste ambitie zal zijn om Joods bloed te vergieten. Hamas werpt zijn mensen elke vrijdag in de strijd op tegen ons bij het grenshek. Deze lente en zomer hebben ze honderden hectaren landbouwgrond in het zuiden van het land verbrand met brandstichtingsballonnen en onze burgers vermoord met hun raketten en mortieren. Het thuisfront is onvoorbereid op de volgende oorlog. En de alomvattende cognitieve strijd, betaald in Arabische en Iraanse oliedollars en Europese euro's, gaat verder, verovert de harten en geesten op de universiteiten en zelfs in de lagere scholen van het Westen.

In plaats van dit alles, of zelfs maar de prijs van appartementen voor jonge gezinnen in Israël, zitten jullie twee - gevolgd door jullie legioenen aan pluimstrijkers - opgesloten in een strijd voor een dominantie die niet te compromitteren lijkt. Alleen een totale overwinning zal u tevredenstellen. Ondertussen hebben we twee verkiezingen gehad, en geen van beide heeft wat resultaat opgeleverd. Onze regering is niet-functioneel, haar ministers maken zich vooral zorgen over hun persoonlijke toekomst en de emolumenten daarvan.

Terwijl u beiden vroom doet alsof u een eenheidsregering wilt instellen, houdt u vast aan de voorwaarden waarvan u weet dat de andere partij er niet aan wil voldoen. U gebruikt de dreiging van een derde verkiezing - ten koste van extra maanden van verlamming en meer dan een miljard shekels (inclusief de kosten van de gemandateerde vrije dag) van ons geld - om de draak te steken met ons.

We hebben er genoeg van.

Met betrekking tot een derde verkiezing, weet dat als - God verhoede - het zou moeten gaan gebeuren, de resultaten voor u beiden nog slechter zal zijn. Veel Israëliërs zullen niet stemmen uit protest, sommigen zullen stemmen op kleinere partijen, en de Arabieren, die een voorproefje hebben gekregen van de macht die het hun kan geven, zullen in nog grotere getale op Arabische partijen stemmen.

Wees u ervan bewust dat het aanzien dat u beiden in uw land geniet, elke dag dat deze schijnvertoning voortduurt, snel afneemt. De geschiedenis zal u beiden streng beoordelen, vooral als de natie onvoorbereid ten strijde trekt omdat u uw eigen tijd, geld en aandacht en die van alle anderen verspild heeft.

Je weet wat je moet doen. Stop met liegen, verdoezelen, spinnerij, veinzerij, en desinformatie. Ga zitten met de andere kant en ga compromissen sluiten. Dat betekent dat ieder van jullie het idee zal moeten opgeven dat je alles, of zelfs de meeste van wat je wilt, zult krijgen.

Morgen is het Erev Rosh Hashana. De komende week is het perfecte moment om je ego's en je persoonlijke overwegingen opzij te zetten en na te denken over wat jullie het Joodse volk en hun staat verschuldigd bent. Misschien kunt u tshuva [berouw] tonen voor een aantal van de manieren waarop u niet hebt voldaan aan uw verplichtingen aan de staat en het volk.

Denk aan de duizenden mensen die hun leven gaven in de Onafhankelijkheidsoorlog om de staat te creëren en aan hen die stierven om de staat te behouden. Denk aan de verdedigers van de Emek HaBakha op de Golanhoogte in 1973, of de slag bij Bint Jbeil in 2006. Je hebt het gemakkelijk. Niemand vraagt je om op een granaat te vallen om je kameraden zoals Roi Klein bij Bint Jbeil te redden. Doe gewoon je plicht.

Bron: An Open Letter to Netanyahu and Gantz: Do your Jobs | Abu Yehuda