www.wimjongman.nl

(homepagina)

Caroline Glick: Trumps Tweet-storm heeft het anti-Amerikanisme correct verbonden aan het antisemitisme

Caroline Glick - 17 Juli 2019

()

President Donald Trumps tweets op zondag werden heel voorspelbaar veroordeeld. Maar afgezien van het partijdige debat over de vraag of ze racistisch waren, bevatten ze een belangrijke waarheid: haat tegen Joden en haat tegen Amerika is met elkaar verbonden.

Trump vertelde de zogenaamde "squad" [bende] van radicale Democraten - Reps. Ilhan Omar (D-MN), Rashida Tlaib (D-MI), Rashida Tlaib (D-MI), Ayanna Pressley (D-MA), en Alexandria Ocasio-Cortez (D-NY) - dat zij het land konden verlaten als zij het zo veel haten. Hij kreeg kritiek omdat hij zei dat ze uit het buitenland kwamen; terwijl dat eigenlijk alleen voor Omar geldt.

Maar Trump benadrukte ook een fundamenteel feit over de aard van de linkse ideologie. Net zoals het Iraanse regime de Verenigde Staten en Israël als twee kanten van dezelfde medaille ziet, waarbij de ayatollahs de VS "de grote satan" noemen en Israël "de kleine satan", zo ziet radicaal links de VS en Israël - de machtigste democratie ter wereld en de enige democratie in het Midden-Oosten - als staten zonder morele basis voor hun bestaan.

Hoewel andere presidenten zich aan de ene kant hebben uitgesproken tegen haat van Joden en Israël en aan de andere kant tegen haat van Amerika, is het moeilijk om een ander voorbeeld te bedenken van een Amerikaanse leider die pleit voor het feit dat de twee haatgevoelens met elkaar in verband worden gebracht zoals Trump dat deze week deed.

Dit is belangrijk, want ze zíjn met elkaar verbonden. De haters zien zowel Amerika als de Joden als almachtige krachten die hun macht gebruiken om de wereld te buigen voor hun snode, gierige, hebzuchtige doelen. Ze stereotypeert zowel Amerikanen als pro-Israëlische en traditionele Joden als vulgair en fascistisch.

Uit onderzoek van het Pew Research Center naar Europese perspectieven op Joden en Amerikanen blijkt dat er een enorme overlap bestaat tussen antisemitische en anti-Amerikaanse opvattingen. Naarmate het Amerikaanse links radicaler is geworden, is het ook meer in lijn gekomen met die giftige Europese opvattingen over zowel de Verenigde Staten als Israël.

Een voorbeeld hiervan is duidelijk te zien aan de grens tussen de VS en Mexico. Het verzet van links tegen de handhaving van de Amerikaanse immigratiewetten gaat hand in hand met de opvatting dat het Joodse volk geen recht heeft op nationale zelfbeschikking in haar thuisland, en dat de Joodse staat geen bestaansrecht heeft. Zoals politiek filosoof Yoram Hazony in zijn boek The Virtue of Nationalism betoogde, is nationalisme - en zelfs het concept van een natie zelf - een bijbels concept. De Israëlische natie is de eerste natie. En het concept van de Amerikaanse Founding Fathers van de Verenigde Staten en de Amerikaanse natie was geworteld in het bijbelse concept van de natie en het nationalisme van de Joden.

Hazony beweert dat anti-nationalisme zowel inherent antisemitisch als anti-Amerikaans is. En het is ook imperialistisch. Anti-nationalisten steunen internationale en transnationale juridische constructies en instellingen die verschillende grote en kleine landen de mogelijkheid ontzeggen om hun eigen unieke koers in de wereld te bepalen. Als bewaarplaatsen van het concept van verschillende naties zijn natiestaten, volgens Hazony's visie, inherente vrijere en meer samenhangende samenlevingen dan imperialistische samenlevingen die erop staan dat er mensen zijn die beter dan de mensen zelf kunnen beslissen wat goed voor hen is.

Zoals Trump tweette, zijn de vier dames van de socialistische revolutie een ernstige bedreiging voor de Democratische Partij. Door het omarmen van volksvertegenwoordigers als deze Omar en Tlaib met hun herhaalde verklaringen tegen de Verenigde Staten, de Joden en Israël en hun tolerantie voor terroristische groeperingen en terroristen, en als deze Ocasio-Cortez die Amerika met nazi-Duitsland vergelijkt, en vol staat met "concentratiekampen", omarmt de Democratische Partij inderdaad dit anti-Amerikanisme en antisemitisme.

En, zoals Trump tweette, zijn het de Democraten, en niet de Republikeinen - en zeker niet de president - die van Israël een partijkwestie maken. Zij doen dit door Israël in de steek te laten en antisemitische opvattingen over nationalisme en de Joodse en Amerikaanse naties te omarmen.

De tweet-storm van Trump, hoe controversieel ook, toonde aan dat hij zich persoonlijk inzet voor de strijd tegen de haat voor Joden en Israël. Omdat hij als racist wordt neergezet, en het doelwit is van de Democraten, hield het Ministerie van Justitie een conferentie over de bestrijding van antisemitisme. De conferentie, die het antisemitisme op de campussen in de schijnwerpers zette, schrok niet terug voor het bespreken en veroordelen van antisemitisme aan de linkerzijde alsook aan de rechterzijde, en islamitisch antisemitisme.

In zijn opmerkingen voor de conferentie besprak procureur-generaal William Barr de stuitende vijandigheid waar Joodse studenten vandaag de dag op Amerikaanse universiteiten mee te maken hebben.

Met zijn woorden: "Op de campussen van de universiteiten zijn Joodse studenten die Israël steunen tegenwoordig vaak het doelwit van pesterijen, worden Joodse studentenorganisaties gemarginaliseerd en krijgen progressieve Joodse studenten te horen dat ze hun geloof en hun erfgoed aan de kaak moeten stellen om deel uit te maken van 'interne' zaken".

Hij voegde eraan toe: "We moeten ervoor zorgen, vanwege de toekomst van ons land en onze samenleving, dat de campussen van de hogescholen open blijven staan voor ideologische diversiteit en dat ze respect hebben voor mensen van alle religies".

In haar opmerkingen op de conferentie van het Ministerie van Justitie, verdedigde minister van Onderwijs Betsy DeVos Israël en besprak ze de acties die haar afdeling onderneemt om het antisemitisme op de campus te bestrijden, in het bijzonder de zogenaamde "boycot, desinvestering, sancties" (BDS) beweging tegen Israël en hun Amerikaanse aanhangers.

In de woorden van DeVos is de BDS-campagne "een van de meest schadelijke bedreigingen" van antisemitisme op campussen van hogescholen.

"Deze pesters beweren dat ze staan voor mensenrechten, maar we weten allemaal dat BDS staat voor antisemitisme," zei ze.

Ze merkte op dat de interventie van de onderwijsafdeling Williams College dwong om een antisemitische uitspraak tegen een Joodse campusgroep te annuleren, en dat de afdeling momenteel onderzoek doet naar het gebruik van federale fondsen door Duke University en de Universiteit van North Carolina om een conferentie te financieren met antisemitische en pro-terroristische sprekers.

Het is een bewijs van de toenemende omhelzing van de linkerzijde van de anti-joodse onverdraagzaamheid, en van de verwerping van Amerika's recht op grenzen - en via hen, op zelfbestuur en zelfbeschikking - dat Trump wordt gebrandmerkt als een racist vanwege het weerstaan van deze verontrustende trends.

En het getuigt van de morele moed van Trump dat hij bereid is om de waarheid te spreken over antisemitisme en anti-Amerikanisme, zelfs ten koste van uitgebreide laster door de Democraten en de media.

Caroline Glick is een wereldberoemd journalist en commentator over het Midden-Oosten en het buitenlands beleid van de V.S., en de auteur van The Israeli Solution: Een één-statenplan voor vrede in het Midden-Oosten. Lees meer op www.CarolineGlick.com

Bron: Caroline Glick: Trump's Tweetstorm Correctly Linked Anti-Americanism to Antisemitism | Breitbart