www.wimjongman.nl

(homepagina)

Knesset-lid dringt erop aan dat Israël wordt geregeerd door de Torah-wetgeving

Door Adam Eliyahu Berkowitz - 3 juni 2019

 "De voorschriften van Hasjem zijn rechtvaardig en verheugen het hart; de instructie van Hasjem is helder, waardoor de ogen oplichten. Psalm 19:9 (De Israëlische Bijbel™)

( )

Knesset-lid Bezalel Smotrich.

Bezalel Smotrich van de Unie van Rechtse Partijen (URWP) kreeg kritiek van sommigen mensen voor een toespraak die hij zondagavond hield op Jeruzalemdag in de Mercaz Harav Yeshiva in Jeruzalem, waar hij zijn zinnen zette op het ministerie van Justitie.

"We willen de justitieportefeuille omdat we het rechtssysteem van de Torah willen herstellen," zei Smotrich. Die post is momenteel onbezet nadat de Eerste minister Benjamin Netanyahu, eerder op de dag Ayelet Shaked had ontslagen. Smotrich verklaarde dat hij graag benoemd zou willen worden tot interim-minister van Justitie totdat de nieuwe regering is gevormd na de komende verkiezingen op 17 september.

Smotrich vervolgde zijn verklaring met een interview op maandag op radio Kan. "Het Joodse volk is een speciaal volk dat volgens de Torah moet leven," zei hij in het interview.

"Als we het over de Torahwetten hebben, zijn er veel dingen. Ik denk dat de monetaire wetten van de Torah veel beter zijn [dan onze huidige wetten]," zei Smotrich. "We moeten de rabbijnse hoven een hogere status geven."

"De staat Israël is de staat van het Joodse volk en we zullen ernaar terugkeren om geregeerd te worden zoals het geregeerd werd in de dagen van koning David en koning Salomo door de Torahwet, uiteraard in overeenstemming met onze dagen, onze uitdagingen, economie en hoe de maatschappij leeft in 2019," zei Smotrich.

De interviewer vroeg of Smotrich oproept tot een "Halacha (Torahwet) staat".

"Je gooit nu een enge uitdrukking in de lucht. De "Torahwetten zijn veel beter dan de 'halacha-staat' die hier door Aharon Barak is gesticht," zei Smotrich. "Waarom is een rechtsstaat wel oké, waarin een persoon als Aharon Barak de wetten bepaalt met een kleine groep mensen die niet gekozen zijn?"

Barak was president van het Hooggerechtshof van Israël van 1995 tot 2006. Daarvoor diende hij als rechter van het Hooggerechtshof in Israël (1978-95), als procureur-generaal van Israël (1975-78). Hij werd door religieuze critici gezien als anti-religieus, met invloed op de rechtbanken.

"Waarom is een 'halacha staat' waarin Aharon Barak de regels heeft vastgesteld wel goed?" zei Smotrich. "Natuurlijk, op de lange termijn wil ik dat de staat Israël zich gedraagt volgens de Torahwetten. Dat zal gebeuren wanneer de natie het wil en ik ben ervan overtuigd dat men het zal willen wanneer zij zien hoe rechtvaardig en humaan de Torah-wetgeving is".

Bron: Knesset Member Calls for Israel to be Governed by Torah Law - Breaking Israel News | Latest News. Biblical Perspective.