www.wimjongman.nl

(homepagina)

Knessetlid Zohar: Proces tegen Netanyahu zal 8-10 jaar in beslag nemen.

Likud Knessetlid zegt dat het geen zin heeft om 'energie te verspillen' door nu met Blauw en Wit te onderhandelen, en hoopt dat Netanyahu om immuniteit vraagt.

Door 103FM - 2 december 2019

Knessetlid Miki Zohar (Likud) sprak maandag met Anat Davidov van 103FM over de aanklachten tegen premier Binyamin Netanyahu en de waarschijnlijkheid dat Israƫl in minder dan een jaar een derde verkiezingsronde zal houden.

"Ik denk niet dat we nu iets kunnen doen [om nieuwe verkiezingen te voorkomen], en ik denk dat we volgende week allemaal samen moeten komen voor verkiezingen," zei Zohar. "Op dit moment zie ik geen doorbraak met Blauw en Wit, en stel ik voor dat we geen energie meer verspillen aan mensen die ons vanaf het begin diskwalificeerden. Lieberman heeft bepaalde eisen met betrekking tot religie en staat. Als hij instemt met een compromis en de haredim instemt met een compromis, kunnen we een regering vormen."

Uit de laatste opiniepeiling van het Democratisch Instituut blijkt dat 43% denkt dat de persoon die verantwoordelijk is voor het niet vormen van een regering de premier is, terwijl u Yair Lapid de schuld geeft. Alle peilingen laten dezelfde trend zien dat het publiek gelooft dat de schuld voor de mislukking bij de premier ligt.

"Ik veronderstel dat de percentages die u opgeeft, behoren tot de bevolking die tot de linkse deel en deels tot de Arabische sector behoren. Ik heb in geen enkele peiling gezien dat iemand die bij de vorige verkiezingen op Likud heeft gestemd, ons deze keer zal verlaten."

Dat is Netanyahu's hoop, daarom wil hij verkiezingen.

"Wat stelt u voor om te doen? Je hoofd buigen en links de macht geven? We zijn het er niet mee eens."

Is er een commissie die bijeenkomt om het verzoek van de premier om immuniteit te bespreken?

"Ik heb de minister-president vooralsnog niet om immuniteit zien vragen."

Hoe zit het met de getuigenlijst in de aanklacht?

"Daaruit blijkt dat het proces van de premier acht tot tien jaar zal duren. De advocaten van de premier kunnen eisen dat alles wordt onderzocht."

Blijft de premier in functie als hij herkozen wordt?

"Ik verwijs u naar de basiswet die bepaalt dat een premier ook na een veroordeling en een definitief vonnis zijn functie kan blijven uitoefenen."

En is hij in staat om dat te doen? s Ochtends in de rechtbank en 's avonds een kabinetsdebat over Iran bijwonen?

"Onze premier werkt voor 200%. Ik hoop dat de premier om immuniteit verzoekt en dat het kabinet dit goedkeurt."

Bron: Zohar: Netanyahu trial will take 8-10 years - Israel National News