www.wimjongman.nl

(homepagina)

Een plotseling samenvallen van "Vrede en Veiligheid"?

Gary - 18 oktober 2019

Enkele van de grootste geopolitieke hindernissen in de wereld zien we plotseling tot een oplossing komen, althans zoals het er nu uitziet. Zou deze plotselinge samenloop van oplossingen de mantra van "vrede en veiligheid" van 1 Thessalonika 5 kunnen zijn, voordat deze plotseling worden vernietigd?

1. Een onverwacht staakt-het-vuren tussen de Turkse strijdkrachten en de Koerden in het noorden van Syrië heeft de wereldleiders gerustgesteld in een tot dan toe snel escalerende situatie, waarbij niet alleen Turkije en de PKK, maar ook Rusland, de EU en de Verenigde Staten betrokken waren. Het staakt-het-vuren zal 120 uur aanhouden, waardoor de Koerden de tijd krijgen om te evacueren uit deze smalle "veilige zone" langs de grens die Turkije aan het innemen is. Let hierbij op deze twee "dagen van Noach" thema's: ten eerste is Turkije het thuisland van het Ararat Gebergte, de vermeende locatie van de rustplaats van Noachs Ark (hoewel sommigen suggereren dat de echte berg Ararat in Iran ligt). Ten tweede zal de rust voor de storm 120 uur duren. Vergelijk het met Gods waarschuwing in Genesis 6:3 dat er 120 jaar overbleef tot de zondvloed:

 Toen zei de HEERE: 'Mijn Geest zal niet eeuwig met de mens twisten, want hij is vlees; zijn dagen zullen 120 jaar zijn.

()

2. Op het laatste moment werd tussen het onderhandelingsteam van premier Boris Johnson en de EU een Brexit-akkoord bereikt over de voorwaarden van een uittreden op 31 oktober van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie ("Brexit"). Het Britse parlement zal zaterdag over de overeenkomst stemmen.

()

3. Blauw-Wit leider Benny Gantz capituleert plotseling voor de suggestie van de Israëlische president dat hij samen met Benjamin Netanyahu de functie van Premier zal rouleren, waardoor Netanyahu als eerste kan dienen, aangezien hij mogelijk binnenkort in staat van beschuldiging wordt gesteld. Er is nog geen definitief besluit genomen, maar zelfs een openheid voor de suggestie lijkt een vooruitgang in de huidige impasse te zijn. Nog groter nieuws is dat Jared Kushner over ruim een week naar Israël reist om zowel Netanyahu als Gantz te ontmoeten, zeker met het oog op de aanstaande onthulling van de 'Deal of the Century'.

()

Bron: A Sudden Convergence of "Peace and Safety"? - UNSEALED - World News | Christian News | Prophecy Updates