www.wimjongman.nl

(homepagina)

Ultra Orthodoxen en Yisrael Beiteinu

Het volgende is een vertaling van een Hebreeuwse SMS uitwisseling vandaag.

IMRA: Is het waar dat als het rechtse "blok" de principes in het aannemen van de Rekruteringswet overneemt, samen met Engelse en wiskunde studies in alle onderwijsinstellingen in Israël, dan Yisrael Beiteinu bereid is om zich aan te sluiten bij een regering gevormd door dat "blok"?

Arye Vishnevetski, woordvoerder van Yisrael Beiteinu: Nee. Alleen de eenheidsregering - Yisrael Beiteinu, Likud, Kahol Lavan - is de enige regering voor Yisrael Beiteinu.

IMRA: Ik wil heel precies zijn: zelfs als de ultraorthodoxen de eisen van Yisrael Beiteinu aanvaarden, sluit u dan nog uit dat u zich aansluit bij een regering die geen eenheidsregering is?

Vishnevetski: Alles is duidelijk voor ons. Alles wat we voor de verkiezingen hebben gezegd, zeggen we nu ook. Er is geen verandering. Alleen een eenheidsregering

IMRA: In een interview vandaag op Radio Rekah, zei Liberman...: "Er zijn geen voorwaarden. Als de Likud officieel contact met ons opneemt, zijn we bereid om met hen te onderhandelen."

Vishnevetski: Eén zin kan niet uit een volledig interview worden overgenomen. "Lieberman zei ook op de radio: Als er een formele oproep is, zal Yisrael Beiteinu alleen met de Likud onderhandelen en niet met het halakhische blok dat Netanyahu met zich meebrengt. Er zal geen verandering komen in het standpunt van de partij, die niet bij de ultra-orthodoxe of de Messiaanse (en de gezamenlijke [Arabische partij] of Meretz) partij zal zitten. We zullen onze eisen op het gebied van religie en staat, veiligheid, immigratie en absorptie niet opgeven, alleen in het kader van een liberale regering van nationale eenheid".

IMRA: Ik had begrepen dat de onderhandelingen met Likud waren om de vervulling van de eisen met betrekking tot religie en staat samen te vatten. En, zoals het gezegde luidt, als de haredim het ermee eens is, dan zijn ze niet langer dezelfde haredim en is het mogelijk om met hen te zitten.

Vishnevetski: Kortom, ik heb alles in zwart-wit opgestuurd. Je kunt ook kijken op Lieberman's Facebook. Leuk weekend en een gelukkig nieuwjaar.

Bron: IMRA - Thursday, September 26, 2019 Yisrael Beiteinu Spokesman: Even if Religion State Demands Met Won't Sit With Ultra Orthodox