www.wimjongman.nl

(homepagina)

Vredesplan nog steeds niet onthuld, terwijl een oorlog met Iran op komst is

Gary - 14 juni 2019

De eerste fase van de onthulling van het Trump-Kushner vredesplan leek vorige week nog ernstig in gevaar te zijn, maar met het nieuws dat Jordanië, Egypte en Marokko aanwezig zullen zijn, staat de geplande datum nog steeds. Er gaan ook geruchten dat de Palestijnse Autoriteit een aantal onofficiële, laaggeplaatste deelnemers zou kunnen sturen als reactie op de politieke druk van hun Arabische buren.

Dus zoals het er nu uitziet, zal het eerste deel van het plan op 25-26 juni op een top in Bahrein worden onthuld.

- - -

Met deze onthulling over minder dan twee weken is de impasse met Iran opnieuw uit de hand gelopen, nadat twee tankers zwaar beschadigd zijn door een vermoedelijke Iraanse aanval in de Golf van Oman, niet ver van de Straat van Hormuz. Uit nieuw vrijgegeven beelden blijkt dat de Iraanse marine het bewijsmateriaal lijkt te verbergen in de vorm van een niet-ontplofte mijn, die niet ontploft is, terwijl de andere dat wel deden.

De Iraanse regering heeft de schuld echter al snel bij de Verenigde Staten gelegd en suggereert dat dit een valse-vlag-aanval was. Hoe dan ook, deze nieuwe aanvallen lijken meer sympathie op te wekken voor het Amerikaanse standpunt, waarbij zelfs de Britse regering de Amerikaanse inlichtingendienst steunt.

- - -

Vreemd genoeg werd op maandag, de dag na de historische Pinkster-storm in het Dallas-Fort Worth-gebied, de grootste kop van de Drudge Report nadrukkelijk opgehemeld met de woorden "RAPTURE ON HOLD", omdat de Toronto Raptors verloren hadden van de Golden State Warriors in Game #2 van de NBA Playoffs (die op Pinksteren plaatsvond):

Echter, na een ongewone reeks verwondingen die belangrijke spelers onder de Warriors overkwam, gingen de Toronto Raptors over naar hun eerste NBA-kampioenschap in de geschiedenis. Vanochtend plaatste Drudge Report het woord "RAPTURE" prominent bovenaan de grootste nieuwssite ter wereld:

 

Het woord 'rapture' komt van het Latijnse rapturo, de Latijnse vertaling van het Griekse woord harpazo dat in 1 Thessaloniki 4:17 en Openbaring 12:5 gebruikt wordt om het wegrukken van de Gemeente naar de hemel te beschrijven. De "Raptor [Roofvogel]" heeft dezelfde etymologie.

Het Midden-Oosten kookt terwijl het vredesplan zijn onthulling nadert. Dit alles terwijl de Pride-maand ook nog steeds onderweg is, ook in Israël met 250.000 deelnemers bij de losbandige Tel Aviv pride parade.