www.wimjongman.nl

(homepagina)

"Want de essentie van profetie is om een duidelijk getuigenis te geven van Jezus." Openbaring 19:10

Door Britt Gillette - 18 juni 2019

De ongehinderde mars naar globalisme

De afgelopen jaren hebben kiezers over de hele wereld het globalisme verworpen ten gunste van het nationalisme. In de Verenigde Staten ging Donald Trump de verkiezingen in met een "America First" agenda en werd president. Hij beloofde om illegale immigratie te stoppen, Amerika terug te trekken uit slechte internationale overeenkomsten, en "vrije handel" deals te veranderen in "eerlijke handel" deals. Maanden eerder kozen de kiezers in het Verenigd Koninkrijk ervoor om de Europese Unie te verlaten. Bekend als "Brexit" blijft hun beslissing tot op de dag van vandaag een doorn in het oog van de mondiale elite.

In 2019 is er niet veel veranderd. Recente verkiezingen geven aan dat het nationalisme populair blijft. In India won de hindoese nationalistische premier Narendra Modi opnieuw een termijn. Met een pro-Hindoeïstisch, nationalistisch platform herkoos India hem met daarbij een grote verschuiving. In Groot-Brittannië eindigde de Brexit-partij (nog maar enkele maanden geleden opgericht) als eerste met 30% van de stemmen. Met 29 zetels is het nu de grootste partij in het Europees Parlement. In Frankrijk zag president Emmanuel Macron zijn partij terrein verliezen bij de Europese verkiezingen aan de Nationale Partij van Marine Le Pen. Nog maar twee jaar geleden versloeg Macron Le Pen bij de presidentsverkiezingen met hand en tand. Deze keer won haar partij: 23% van de stemmen tegen 22% voor Macron's partij. In Italië eindigde de nationalistische partij van Matteo Salvini, bekend als de Liga, als eerste met 34% van de stemmen. In de hele EU speelde hetzelfde verhaal zich steeds opnieuw af. Nationalistische politici scoorden verbluffende overwinningen.

Betekent dit alles dat de wereld de trend naar globalisering omkeert? Zal traditioneel nationalistisch beleid de norm worden? Waarschijnlijk niet. De recente gebeurtenissen hebben de transformatie aanzienlijk vertraagd, maar de wereld is nog steeds aan het evolueren in de richting van globalisme. Ondanks recente tegenslagen is de globalistische agenda beter gepositioneerd dan ooit tevoren. Waarom? Omdat jongeren het omarmen en jongeren de toekomst hebben.

De wereldwijde burgerbeweging

De huidige kiezers kunnen de mondialistische agenda verwerpen, maar volgens verschillende onderzoeken doen de toekomstige kiezers dat niet. Wereldwijd zijn er meer Millennials (geboren tussen 1981 en 1996) dan de Baby Boomers en de X-generatie, en zij geloven dat het concept van 'een staatsburger van een enkel land' achterhaald is. Voor hen is mondiaal burgerschap de weg van de toekomst. In 2017 onderzocht Western Union meer dan 10.000 millennials uit 15 landen, waaronder de Verenigde Staten, India en Rusland. Wat zij vonden, geeft een glimp van waar we de komende jaren naartoe gaan. Hier zijn slechts een paar van de resultaten:

In het Global Shapers Annual Survey 2016 gaven meer dan 26.000 millennials uit 181 landen hun mening over wereldvraagstukken. Resultaten inbegrepen:

Veel jongeren zien zichzelf eerst als wereldburgers. Zij vinden dat de grenzen open moeten zijn. Zij zijn van mening dat de klimaatverandering het grootste probleem ter wereld is en zij kijken naar de mondiale politieke instellingen voor antwoorden. Dit geeft ons een glimp van hoe de wereld er in de toekomst uit zal zien. Waarom? Omdat millennials en hun meningen de wereld de komende decennia vorm zullen geven. Adolf Hitler zei ooit: "Als een tegenstander verklaart: 'Ik zal niet aan uw zijde komen staan', zeg ik rustig: 'Uw kind is al van ons. U zult doorgaan. Uw nakomelingen staan nu echter in het nieuwe kamp. Binnenkort zullen ze niets anders kennen dan deze nieuwe gemeenschap." De globalisten hoeven de verkiezingen van vandaag niet te winnen, omdat ze al een generatie aan kinderen hebben gewonnen.

De trend naar Globalisme

Vanwege hun houding zullen millenniums ervoor zorgen dat drie kwesties bovenaan de politieke agenda blijven staan. Deze omvatten:

1) Vrijheid van verkeer - Vrij verkeer is een andere manier om "open grenzen" te zeggen. De meeste mensen verwerpen open grenzen omdat ze begrijpen dat een land met open grenzen niet langer een land is. Voorstanders van een wereldbestuur gebruiken dus de term "vrij verkeer". Wie kan er immers tegen vrijheid zijn? Maar we kunnen uit de eerste hand zien hoe "vrij verkeer" de nationale soevereiniteit in de EU heeft vernietigd. Het Akkoord van Schengen staat iedereen toe om vrij te reizen tussen de EU-lidstaten zonder paspoort of de noodzaak om te stoppen bij een grenscontrolepost. In 2015 domineerden beelden van Syrische vluchtelingen die de grenzen van Griekenland en andere EU-landen overspoelden het nieuws. Zodra deze vluchtelingen illegaal de grens overstaken naar een EU-land, waren ze vrij om te gaan waarheen ze wilden - Londen, Parijs, Berlijn of een andere stad of stad in West-Europa. Geen enkele grenspost kon hen tegenhouden en de EU had geen enkele mogelijkheid om hen op te sporen.

2) Klimaatverandering - Zoals eerder gezegd, ziet 48% van de millennials de klimaatverandering als de grootste bedreiging voor de mensheid. Ondanks het gebrek aan bewijs om aan te tonen dat de mensheid iets met klimaatverandering te maken heeft, roepen de mensen nog steeds om wereldwijde oplossingen voor de "klimaatveranderingscrisis". Deze oplossingen omvatten meestal massale belastingverhogingen, verlies van nationale soevereiniteit en een massale overdracht van rijkdom en macht aan nieuwe mondiale instellingen. Deze "crisis" is de manier waarop de globalisten hopen dat landen (en de Verenigde Staten in het bijzonder) de macht aan hen zullen afstaan. Zoals de voormalige secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-Moon, zei: "Klimaatverandering houdt geen rekening met grenzen. Het respecteert niet wie je bent - rijk en arm, klein en groot. Daarom is dit wat we 'mondiale uitdagingen' noemen en die een wereldwijde solidariteit vereisen."

Paniek over de door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde en de klimaatverandering is de perfecte crisis voor degenen die vragen om mondiaal bestuur. Aangezien het van invloed is op de hele planeet, kan geen enkel land het alleen oplossen. Daarom is "mondiale solidariteit" vereist. Wat betekent "mondiale solidariteit"? Het betekent dat we moeten meegaan met wat de globalisten willen. En wat willen ze? Macht. Geef macht aan een almachtige wereldregering en de globalisten geloven dat ze alle problemen van de wereld kunnen oplossen. Dit is een lang gekoesterde droom van koningen en despoten, maar het is ook de droom van de millennials.

3) Global Government - Onthoud, als het gaat om het oplossen van problemen, millennials vertrouwen de internationale organisaties meer dan dat ze zichzelf vertrouwen. Het is dus logisch dat de volgende generatie de mondiale overheid zal omarmen. Niet alleen wordt het gezien als een oplossing voor de klimaatverandering, maar het wordt al tientallen jaren gezien als de enige manier om vrede en beëindiging van de oorlog te bevorderen. Albert Einstein zei: "Het verlangen van de mensheid naar vrede kan alleen worden gerealiseerd door de oprichting van een wereldregering". Winston Churchill zei: "Tenzij we een of andere vorm van wereldregering instellen, zal het voor ons niet mogelijk zijn om een Derde Wereldoorlog in de toekomst af te wenden".

Veel mensen geloven dit, en vandaag de dag werken ze actief aan de vorming van één wereldwijde regering. De grootste uitdaging waar ze voor staan is het overtuigen van landen om hun eigen macht op te geven aan een nieuwe wereldgemeenschap. Elk jaar komen ze dichter bij het realiseren van hun droom, en geavanceerde technologie versnelt het proces alleen maar.

Geavanceerde technologie

De exponentiële vooruitgang van de technologie heeft de globalistische agenda op bijna elk gebied van het leven vooruitgeholpen.

In de financiële wereld is elektronisch bankieren in bijna elke zakelijke transactie in de plaats gekomen van geld. In Noord-Amerika wordt nog slechts 30% van de consumentenaankopen met contant geld gedaan. Het is slechts een kwestie van tijd voordat papiergeld verdwijnt. Als dat het geval is, zullen wereldwijde transacties nog efficiënter worden.

In het bedrijfsleven heeft de vrije handel geleid tot wereldwijde bedrijven en multinationale conglomeraten die de wereld overspannen. Hun producten en werknemers zijn te vinden in enkele van de meest afgelegen uithoeken van de wereld. Met tools als Skype en Facetime kunnen werknemers overal ter wereld deelnemen aan real-time videoconferenties. Face to face meetings zijn niet langer nodig.

Ook in de toekomst zal de taal ons niet langer verdelen. De barrières worden al kleiner. Programma's zoals Google Translate stellen mensen die verschillende talen spreken in staat om e-mails en onderzoeksdocumenten uit te wisselen, en het is slechts een kwestie van tijd voordat draagbare apparaten een onmiddellijke vertaling van het gesproken woord bieden. U praat met mensen in het Engels, en zij zullen u in het Japans horen. Zij zullen in het Japans antwoorden, en u zult ze in het Engels horen. Wanneer dit gebeurt, zullen de nationale en culturele barrières nog verder afbrokkelen.

Als het gaat om politiewerk kunnen overheden nu grote databases samenstellen en eenvoudig informatie delen met andere landen. Het opsporen van terroristen en andere internationale criminelen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Ook het bespioneren van burgers is nog nooit zo eenvoudig geweest. De verspreiding van camera's en afluisterapparatuur, zoals Amazon Echo en Google Home (waarvan er veel vrijwillig in de huizen van mensen zijn geplaatst), betekent dat overheden bijna iedereen die ze willen gemakkelijk kunnen bespioneren. Met behulp van kunstmatige intelligentie, camera's en microfoons kan een wereldwijde overheid iedereen op aarde in de gaten houden en volgen. Al deze ontwikkelingen maken de wereldwijde overheid voor het eerst in de geschiedenis levensvatbaar.

Hoewel de recente politieke ontwikkelingen een terugslag tegen het globalisme laten zien, is het enige wat ze hebben gedaan, de onvermijdelijke mars naar een wereldwijde regering iets vertragen.

Waarom al deze zaken

Dus waarom zou het je wat kunnen schelen? Je moet er om moeten geven, want we staan aan de vooravond van een nieuw tijdperk. Sinds de Toren van Babel beheersen stammen en natiestaten de wereld. Naties betekenden goed gedefinieerde grenzen, taal en cultuur. Veel mensen droomden van mondiaal bestuur, maar dit is alles wat het was: een droom. Zo'n regering zou in werkelijkheid nooit werken. Lokale belangen en waarden zouden zegevieren, en het beheer van een wereldbestuur zou een dure, bureaucratische nachtmerrie zijn. Maar deze huidige generatie sleept alle obstakels voor een mondiaal bestuur weg.

Voor de volgende generatie heeft de toewijding aan "de wereldgemeenschap" de voorkeur boven trouw aan het eigen land. De bezorgdheid over de klimaatverandering overstijgt de bezorgdheid t.a.v het lokale belang. Ze willen dat de nationale grenzen open zijn en allemaal tegelijk worden opgeheven. Geavanceerde technologie zorgt ervoor dat dit alles gebeurt. Het creëert een wereldwijde marktplaats, die taalbarrières wegneemt en de noodzaak van geografische nabijheid elimineert. De globalistische visie wordt werkelijkheid.

Dit alles mag ons niet verbazen. Dit is precies wat de Bijbel zegt dat dit in de eindtijd zal gebeuren. Een krachtige wereldwijde regering zal de wereld domineren (Daniël 7:23). Het zal heersen over elk volk, elke natie, elke stam en elke taal (Openbaring 13:7). Zijn macht zal zo immens zijn, dat het elke economische transactie op aarde zal beheersen. Niemand zal kunnen kopen of verkopen zonder zijn toestemming (Openbaring 13:17).

In de bijna tweeduizend jaar sinds Johannes het boek Openbaring schreef, was een dergelijke regering onmogelijk. In feite hadden de mensen in de tijd van Johannes geen idee van de wereld buiten het Romeinse Rijk. Maar vandaag de dag? Vandaag de dag is zo'n regering niet alleen mogelijk, het kan ook onvermijdelijk blijken te zijn. Geen enkele andere generatie christenen kan dit zeggen. De onze is de eerste om te leven in een wereld waar mondiaal bestuur mogelijk is. Het is weer één teken meer dat Jezus op het punt staat terug te keren.

Bron: The End Times Bible Prophecy Newsletter, June 2019